Las Médulas bij de stad Ponferrada in de provincie León

Gepubliceerd op 28 juni 2018 om 08:15
Las Médulas bij de stad Ponferrada in de provincie León

Las Médulas, bij de stad Ponferrada in de provincie León, Spanje, was de belangrijkste goudmijn in het Romeinse Rijk. Las Médulas is door de UNESCO erkend als Werelderfgoed.

Het is een landschap wat eerst door de mens tijdens de Romeinse tijd gemaakt en later door de natuur werd overgenomen om er een fantastisch landschap van te maken.



Het spectaculaire landschap van Las Médulas is het gevolg van de Ruina Montium, een Romeinse mijntechniek beschreven door Plinius de Oudere die bestaat uit het doorboren van de berg en het doorlopen van grote hoeveelheden water, die de berg letterlijk in deed storten.

 

Om het benodigde water van de bergen van Sierra de La Cabrera naar Las Médulas te brengen werd een systeem met kanalen van meer dan honderd kilometer lang gemaakt, waarvan sommige delen nog bestaan

 

Beschrijving van Las Médulas in de oudheid.

Plinius de Oudere beschrijft in Naturalis Historia : "Wat in Las Medulas gebeurt is groter dan reuzenwerk. (...) Maandenlang kunnen de mijnwerkers de zon niet zien en velen sterven in de tunnels. Dit soort mijn heet Ruina Montium."

 

Plinius zegt ook dat jaarlijks 20.000 Romeinse ponden goud werden gedolven.

 

De rode kleur, de formaties en vormen, het groen van de bomen en struiken en de grotten die door de mens zijn gemaakt vormen een surrealistisch schouwspel.


sunweb-zonvakantie-Spanje zonvakantie-tui, Spanje zonvakantie-Spanje Reisburo-zonvakantie
Solmar Zon bestemmingen - Spanje