Las Cuevas del Drach - Grotten van de Draak op Mallorca, Balearen

Gepubliceerd op 2 juli 2018 om 20:32


Las Cuevas del Drac - Grotten van de Draak op Mallorca, Balearen

Las Cuevas del Drach op Mallorca, Balearen - Als je de grotten van de Draak op Mallorca ziet, kun je zo maar voorstellende dat hier ergens een vuurspuwende draak ligt te slapen omgeven door zijn schatten terwijl de zon de druppels van de stalactieten verlicht. Deze magische plek bestaat uit vier grote grotten vlakbij de Manacor die tot 25 meter onder de grond reikt.

Binnenin bevindt zich een groot ondergronds meer waar je soms kunt luisteren naar live klassieke muziek. Mooier dan dit wordt het niet.De grotten van de Draak

De grotten van de Draak (Las Cuevas del Drach) is een van de grootste bezienswaardigheden van Mallorca. Niet in de laatste plaats vanwege het grootste ondergrondse meer van Europa van maar liefst 170 x 30 meter! Uniek aan een bezoek van deze grotten is het klassieke concert dat op het ondergrondse meer gegeven wordt door musici die op een gondel over het meer varen. Een betoverende ambiance met een mooi lichtspel waar je zeker van onder de indruk raakt.Ontstaan en geologie

De  grotten zijn ontstaan uit carbonaat gesteente in een periode van 11 tot 5.3 miljoen jaar geleden. De mediterraanse zee had toen een veel warmer klimaat en het gesteent e ontstond door een opeenstapeling van koralen, schelpen en zee-organismen op de zeebodem. Op de rotsen en kliffen naast de grot vind je nog vele fossiele resten. De temperatuur in de grotten varieert tussen 17 en 21 graden.

 

Begeleide tour door de grotten van de draak

Een tour  is een must-see! Een tour duurt ongeveer 1 uur en de route is ongeveer 1200 meter lang. De tour is inclusief een klassiek concert dat uitgevoerd wordt door o.a. twee violisten en een cellist. Tijdens een begeleide tour vertelt een deskundige gids je alle weetjes en feiten terwijl je zelf de adembenemende grotten, doorkijkjes en lichteffecten aanschouwt.

 

Ontdekking

De grotten van Draak waren al bekend in de middeleeuwen. Er zijn documenten die bevestigen dat de grotten gevonden zijn in 1338 en bezocht werden vanaf de 18e eeuw. Ze werden voor het eerst bezocht door de duitse topograaf M.F. Will in 1880, die er vervolgens over heeft geschreven. Later in 1896 ontdekte E.A. Martel het grote meer dat vervolgens naar hem is vernoemd - Lake Martel. De grotten bestaan uit vier aaneengesloten ondergrondse ruimtes genaamd Cova Negra, Cova Blanca, Cola Lluis Salvador en Cova de los Franceses.


Excursie

De Grotten van de Draak op Mallorca

  • Incl. ophaalservice
  • Ontdek de prachtige grotten van Drach
  • Live gids aanwezig in verschillende talen
  • Luister naar de muziek aan het grootste ondergrondse meer van Europa


sunweb-zonvakantie-Spanje zonvakantie-tui, Spanje zonvakantie-Spanje Reisburo-zonvakantie
Solmar Zon bestemmingen - Spanje