Erosies van Bolnuevo in Murcia

Gepubliceerd op 25 juni 2018 om 07:50
Erosies van Bolnuevo in Murcia

De erosies van Bolnuevo - Bolnuevo ligt aan de Costa Cálida in de provincie Murcia zuid oostelijk van Spanje. Bolnuevo is een kleine vissersplaatsje, het dorp hoort bij de gemeente Mazarrón en ligt naast het Puerto de Mazarrón.Erosies van Bolnuevo is tot natuurlijk erfgoed verklaard. Deze vervormde  rots/zandformaties kunnen zo maar gebruikt worden voor een science fiction film.

 

Zandsteenvormen in de Ciudad Encantada de Bolnuevo. Las Gredas de Bolnuevo , ook wel Ciudad Encantada (betoverde stad) genoemd, zijn zwaar geërodeerde zandsteen formaties langs het strand van Bolnuevo.  De zandsteenvormen worden gedurende duizenden jaren gebeeldhouwd door water en wind.

De Ciudad Encantada wordt gevormd door klei (gredas). De geelachtige kleur wordt veroorzaakt door de grote hoeveelheid zand in de klei. 

Las Gredas de Bolnuevo

Verder bestaat de klei uit microfossielen die dateren uit de Pliocene periode , ongeveer 4,5 miljoen jaar geleden. De zandsteen heeft een erosieproces ondergaan door de elementen, wat resulteerde in paddestoel en bijna verticale vormen die de wetten van de zwaartekracht lijken te trotseren.