Garganta de los Infiernos in Extremadura

Gepubliceerd op 30 juni 2018 om 12:20
Garganta de los Infiernos in Extremadura

Natuurreservaat la Garganta de los Infiernos - Dit Natuurreservaat la Garganta de los Infiernos ligt in de Valle del Jerte tussen de noordwestelijke helling van de Sierra de Tormantos, de zuidwestelijke helling van de Sierra de Gredos en de rivier de Jerte. In de omgeving kunt u tal van watervallen, beken en kreken zien, evenals gigantische waterbronnen door millioenen jaren heen uitgeschuurd en door erosie beter bekend als Los Pilones. Dit natuurreservaat la Garganta de los Infiernos is wel een van de meest magische en bijzondere landschappen van Spanje. Dit landschap doet een beetje denken aan The Lord of the Rings en The Hobbit

 

Hoe kom je bij de Garganta de los Infiernos

Het Interpretatiecentrum van de Garganta de los Infiernos ligt naast de N-110 (de weg die door de Jerte-vallei loopt ), ongeveer 3 km van Cabezuela del Valle naar de stad Jerte vinden we aan de rechterkant een toegang aangegeven. Camping Valle del Jerte ligt ook in dat gebied van de rivier de Jerte.

 

De omgeving van de Garganta de los Infiernos is prachtig en van grote natuurlijke rijkdom, met talloze watervallen en ontelbare beken en kreken die een netwerk van zijrivieren vormen over de hoofdkloof, waar uiteindelijk al deze beekjes en beken in de rivier de Jerte samenkomen.

 

Wat te zien

Twee van de meest bekende en spectaculaire punten van het Garganta de los Infiernos zijn het gebied van Los Pilones , met zijn gigantische cirkelvormige waterbronnen, en de Chorrero de la Virgen , een indrukwekkende waterval die het beste gezien kan worden vanaf Chorrero (hoewel in de zomer kan het droog zijn).

 

Vanuit het Interpretation Centre zijn er twee bewegwijzerde wandelpaden die de Garganta de los Infiernos oversteken.

 

De hoofdroute is gemarkeerd met in het geel en wit en is ongeveer 16 km lang. Het is een zeer mooie route die door het binnenste van het natuurreservaat loopt zodat u alle flora en fauna van de Garganta de los Infiernos kunt zien.

 

De tweede en kortere route, die naar Los Pilones leidt, is de bewegwijzering groen en wit en lineair is het ongeveer km 6 km heen en terug.

 

Ongetwijfeld de meest gelopen route naar Los Pilones is deze eenvoudige route, die je ook met wat grotere kinderen kunt lopen.


sunweb-zonvakantie-Spanje zonvakantie-tui, Spanje zonvakantie-Spanje Reisburo-zonvakantie
Solmar Zon bestemmingen - Spanje