Ontdek Spanje » Blog » Op vakantie in Spanje met leuke tips, informatie en inspiratie


Op vakantie in Spanje met leuke tips en inspiratie!

Op vakantie in Spanje met leuke tips, informatie en inspiratie voor je volgende vakantie.  Ontdek Spanje is een inspiratiebron voor je vakanties naar het échte Spanje.  Dan Spanje is een ideale zon bestemming voor een goedkope zonvakantie naar Spanje.

Hier vind je alles voor een fijne en heerlijke vakantie of een vakantiereis naar Spanje!



Canarische eilanden • Leuke activiteiten om te doen

Leuke activiteiten om te doen op de Canarische Eilanden -  De Canarische Eilanden zijn een geliefde vakantiebestemming, hier kun je heerlijk het hele jaar van leuke activiteiten genieten. Maar op de Canarische Eilanden kun je veel meer zien en doen, dan elk van deze eilanden heeft wel iets leuks bieden.

Lees meer »

Vindt hier jouw unieke vakantieplekje

Vindt hier jouw unieke vakantieplekje - Wacht niet te lang en verzeker je zelf van een authentiek vakantieadresje, incl. vlucht, verblijf en all-risk verzekerde huurauto, zodat je zelf op ontdekking kunt gaan. Altijd in een bijzondere omgeving

Lees meer »

De onbekende cultuur van Catalonië

De onbekende cultuur van Catalonië - De regio Catalonië ontvangt jaarlijks miljoenen toeristen, waarbij de hoofdstad Barcelona en de costa's erg  populair zijn. Maar wat velen niet weten is dat het binnenland een schat aan onbekende cultuur bezit en daarbij ook nog eens een een prachtige gastronomie en een grote wijntraditie heeft en vele onbekende plekjes om te ontdekken.

Lees meer »

Tibidabo berg en de kerk iglesia del sagrat cor

Bezoek de Tibidabo berg in Barcelona - De Tibidaboberg in Barcelona is de hoogste berg van de berg keten Serra de Collserola en is 512 meter hoog.  Op deze berg bevindt zich de neo gotische kerk Iglesia del Sagrat Cor (de kerk van het Heilige Hart) en het attractiepark Parque de Atracciones del Tibidabo.Vanuit Barcelona is de berg goed te zien en s'nachts wordt de kerk Iglesia del Sagrat Cor verlicht.

Lees meer »

Golf en golfbanen in Spanje

Golfen in Spanje - Spanje is een populair golfland voor golfers. De opkomst van de golfsport en gelijktijdig het toenemen van golfreizen en golfvakanties wat wederom betekend dat de golfer Spanje als golfland steeds meer weet te vinden en te waarderen.

Lees meer »

De mooiste Spaanse steden aan de kust

De mooiste Spaanse steden aan de kust - Een stedentrip combineren met een strandvakantie in Spanje. Zoek je ook een leuke stad voor een stedentrip in Spanje? Het is toch heerlijk om een stedentrip met een dagje strand te combineren, maar waar kan dat? Het is natuurlijk niet voor niets dat de steden Bilbao, Málaga, Valencia, Barcelona en Alicante zo vaak bezocht worden.

Lees meer »

Een goede reden voor een vakantie naar Playa de Muro op Mallorca

Mallorca met Playa de Muro op de Spaanse Balearen - Zoek je een goede reden voor een vakantie naar Mallorca? Zoek je een prachtig Caribisch strand en dat op korte vliegafstand? Dan is Playa de Muro op het eiland  Mallorca het strand dat hier aan voldoet. Dit heerlijke zonnige zandstrand, hagelwit én geweldig schoon! Playa de Muro ligt in het noordoosten van Mallorca en is ongeveer zes kilometer lang.

Lees meer »

Een boottocht naar het pirateneiland Tabarca

Een boottocht naar het pirateneiland Tabarca, Alicante, Costa Blanca, Spanje. Tabarca is het kleinste bewoonde eiland van Spanje. Tabarca betekend een  azuurblauwe zee, prachtige vergezichten,  leuke bootjes en kleurrijke vissershuisjes. Het eiland ligt ongeveer 9 km zuid oostelijk van Santa Pola. Er leven ongeveer 50 inwoners op het eiland, maar tijdens de zomer neemt dit aantal toe, dan het toerisme is de belangrijkste bron van inkomsten. Dit voormalige pirateneiland is slechts 1.800 meter lang en 400 meter breed.

Lees meer »

Het oude smurfendorp Júzcar heet nu “Aldea Azul”

Het dorp Júzcar stond vroeger bekend als het enige smurfendorp ter wereld. Het ligt in de provincie Málaga  in de buurt van Ronda en ten noorden van Estepona. Helaas moest het dorp alle verwijzingen naar de smurfen verwijderen, dus moest er iets worden gevonden. De blauwe kleur bleef behouden. De huizen, de kerk en de winkels zijn vandaag de dag nog steeds blauw.

Lees meer »

Zomervakantie-Costa del Sol

Zomervakantie aan de Costa del Sol - Zoekt u een leuke zomervakantie aan de Costa del Sol, in het Nederlands de Spaanse zonnekust. De Costa del Sol ligt aan de zuidelijke kust van de Middellandse zee enl ligt in de provincies Malaga en Granada. Het heerlijke klimaat, de prachtige, uitgestrekte stranden en de mediterrane cultuur zorgen ervoor dat elk jaar weer vele mensen deze heerlijke costa bezoeken.

Lees meer »

Dieren transport Schiphol

Dieren transport Schiphol - Dieren op Schiphol, de luchtvaartmaatschappij KLM heeft zelfs een speciaal hotel voor dieren. De Amsterdamse luchthaven Schiphol maakt het drukste jaar in haar honderdjarig bestaan door. Alleen al in de maand augustus namen 6,4 miljoen mensen het vliegtuig. De terminals zijn overvol en voor de paspoortcontrole staan steevast lange rijen.

Lees meer »

Booking.com