Het oude smurfendorp Júzcar heet nu “Aldea Azul”

Gepubliceerd op 13 juni 2018 om 08:16
Het oude smurfendorp Júzcar heet nu “Aldea Azul”

Het dorp Júzcar stond vroeger bekend als het enige smurfendorp ter wereld. Het ligt in de provincie Málaga  in de buurt van Ronda en ten noorden van Estepona. Helaas moest het dorp alle verwijzingen naar de smurfen verwijderen, dus moest er iets worden gevonden. De blauwe kleur bleef behouden. De huizen, de kerk en de winkels zijn vandaag de dag nog steeds blauw.In 2011 werd het hele dorp blauw geschilderd voor de smurfenfilm. De pueblo blanco werd zo ineens een pueblo azul. Nu is Júzcar officieel Aldea Azul oftewel: Blauw gehucht. Zo wordt de interesse van de toeristen hopelijk behouden. In ieder geval zullen de toeristen nog wel een tijdje blijven komen. 


Photo Diario Sur

Photo Diario Sur


De bijna 250 inwoners van Júzcar hebben lang vergaderd en er is besloten om het dorp een openlucht avonturenpark te maken. Dit met hulp van de gemeente van Málaga. Speciale wandelroutes langs muurschilderingen, maar ook de natuur wordt gepromoot. Er zijn tibetaanse bruggen, klimmuren en tokkelbanen.Hoe bereik je Júzcar, of Aldea Azul ?

Vanaf de kustweg neem je bij San Pedro Alcántara de A397 richting El Madroñal. Een paar kilometers na el Madroñal bij een T-splitsing ga je linksaf naar de MA-527, in de richting Pujerra en Júzcar.

GPS coordinaten : 36.668419,-5.060577).