Het oude smurfendorp Júzcar heet nu “Aldea Azul”

Gepubliceerd op 13 juni 2018 om 08:16

Het oude smurfendorp Júzcar heet nu “Aldea Azul”
Het oude Smurfendorp Júzcar heet nu “Aldea Azul” en is nu het actiefste dorp geworden van Málaga


Nog niet zo lang geleden stond het dorp Júzcar in de Serranía de Ronda streek in de provincie Málaga bekend als het enige echte Smurfendorp ter wereld. Dat is helaas niet meer zo nadat het dorp verplicht werd alle verwijzingen naar de Smurfen te verwijderen. De inwoners moesten dus iets anders bedenken waarbij besloten werd de huizen, kerk en andere gebouwen wél blauw gekleurd te houden en activiteiten te gaan organiseren gericht op het hele gezin.

 

Júzcar staat nu bekend als “Aldea Azul” ofwel blauw gehucht (letterlijke vertaling) maar beter klinkt het als Blauw dorp. Nadat de Smurfen gedurende diverse jaren de dienst uitmaakten in het dorp en dat de inwoners toeristisch gezien veel geld en bekendheid opleverde, moest men na het niet meer toestaan van de verwijzingen naar de Smurfen iets anders bedenken om de toeristische groei en interesse te behouden.


Photo Diario Sur

Photo Diario Sur


Na diverse vergaderingen onder de 200 inwoners en met financiële steun van de Diputación de Málaga kon Júzcar gaan investeren in de toekomst die nu begonnen is als “Aldea Azul” en activiteiten in de open lucht waarbij het dorp een groot avonturenpark voor het hele gezin is geworden.

 

Er zijn verschillende outdooractiviteiten zoals speciale wandelroutes waaronder die langs de muurschilderingen of in de omliggende natuur, diverse Tibetaanse bruggen, meerdere klimmuren en twee spannende tokkelbanen (tirolinas) wat ongemotoriseerde kabelbanen zijn.Al met al is nu mogelijk om deel te nemen aan de speciale outdooractiviteiten in het ooit blauwe Smurfendorp Júzcar waar dus nu geen Smurfen meer te zien zijn maar men met het hele gezin actief kan genieten van de natuur.

 

Hoe bereikt u Júzcar  “Aldea Azul” 
Vanaf de kustweg neemt u bij San Pedro Alcántara de A397 richting El Madroñal. Een paar kilometers na el Madroñal bij een T-splitsing gaat u linksaf naar de MA-527, in de richting Pujerra en Júzcar.
GPS coordinaten : 36.668419,-5.060577).

 

Bron: Spanje Vandaag
«   »