Golf en golfbanen in Spanje

Gepubliceerd op 15 september 2018 om 12:16


Golfen in Spanje - Spanje is een populair golfland voor golfers.

Golfen in Spanje - Spanje is een populair golfland voor golfers. De opkomst van de golfsport en gelijktijdig het toenemen van golfreizen en golfvakanties wat wederom betekend dat de golfer Spanje als golfland steeds meer weet te vinden en te waarderen.

 

Spanje heeft de golfer veel te bieden, zowel op het vasteland als op de eilanden. Golf op de prachtige banen, geniet van het weer, de luxueuze hotels en vergeet niet het traditionele eten. 

 

Geschiedenis van de golfsport

De discussie waar de golfsport vandaan komt kan inmiddels kort zijn: vroegere vormen van golf zoals “kolf”  en “malie” hebben hun oorsprong naar alle waarschijnlijkheid in Nederland. Dit is te zien op meerdere schilderijen van Hollandse meesters waar taferelen van mensen langs de Vecht op staan die Kolf spelen. Verder dankt het Malieveld in Den Haag zijn naam aan dit spel.

 

De huidige vorm van het spel komt bijna zeker uit Schotland. In het pittoreske plaatsje St. Andrews, waar alles naar ik zelf kan vertellen golf ademt, ligt de bakermat van het hedendaagse golfspel. Hier werden de eerste golfballen geslagen. Gewoon, twee personen spelen een tegen een, kijken wie de hole het beste speelt. Vervolgens maakt de winnaar een hoopje zand om zijn bal op te leggen op een volgende afslagplaats en speelt verder voor die volgende hole. (


Golfreizen.nu

Lijst van golfbanen in Spanje


De golfbaan

De eerste golfbanen hadden een willekeurig aantal holes, maar thans hebben de meeste golfbanen 9 of 18 holes. Tegenwoordig worden speciaal 'championship courses' aangelegd. Ze willen op die baan grote toernooien aantrekken en houden met de aanleg dan ook rekening met ruimte voor toeschouwers, tentendorpen en parkeren.

 

Op Ontdek Spanje vind je een Lijst van golfbanen in Spanje deze is zo volledig mogelijk, en geeft een overzicht van de Spaanse golfclubs en golfbanen, per regio. De helft van de 342 golfclubs bevinden zich in  Andalusië en Catalonië.

 

Spanje is een fantastisch Golfland waar iedereen jong of oud heerlijk kan genieten, dus...


De golfsport wordt steeds populairder

In de beginjaren was de sport slechts weggelegd voor wel gestelde mensen. Zij maakten gebruik van caddies, mannen die hun tassen droegen, en speelden op besloten clubs onder elkaar hun rondjes. Vanaf de 70 – 80er jaren begon het spel populairder en toegankelijker te worden. Er kwamen openbare banen, een Golf Vaardigheid Bewijs (GVB) en steeds meer mensen vonden hun weg naar de golfbaan. Dit heeft er uiteindelijk toe geleid dat golf m.n. in Nederland een van de snelst groeiende sporten blijft en dat in 2006 het Nederlandse amateur team, zowel als team als ook individueel wereldkampioen is geworden.

 

Bron: Golfmeester.nl


Altijd de beste golfdeals!