Ontdek en beleef de mooiste roadtrips door Spanje

Gepubliceerd op 6 juni 2018 om 17:51
Ontdek en beleef de mooiste roadtrips door Spanje

Roadtrips door Spanje: Stedentrips, lekker zonnebaden, prachtige bergen beklimmen: Dit alles kunt u beleven onder de Spaanse zon. Ontdek de mooiste roadtrips door Spanje. Hier vindt u  de allermooiste roadtrips door SpanjeNatuur + Cultuur + Strand = Rondje Zuid-Spanje

Deze roadtrip in Spanje is speciaal voor ambitieuze vakantiegangers. Van die vakantiegangers die het liefst een héél land doen in een week en stiekem ook nog tijd over willen houden om aan het strand te hangen en een bergtop te trotseren. Stap 1: pak het vliegtuig naar Málaga (scheelt héél veel kilometers rijden!) en huur een zonnig autootje. Ga vervolgens relaxen in de badplaats Nerja, hiken in het Sierra Nevada National Park, en cultuur opsnuiven in Sevilla en Granada. Tijd over? Maak dan vooral een stop-over in het eeuwenoude Córdoba. Vooral de moskee/kathedraal Mezquita is volgens jullie reviews adembenemend.


Ontdek en beleef de mooiste roadtrips door Spanje

Roadtrippen in Spanje voor gevorderden: Ruta de la Plata

De ‘zilveren route’, zoals de Ruta de la Plata heet, is dé autoroute door het westen van Spanje. De eeuwenoude weg is het bewijs dat de Romeinen extreem goede wegwerkers waren. Sinds zij de eerste stenen legden, fungeert de weg als een van de belangrijkste verbindingswegen. Waarom je ‘m wilt doen tijdens het roadtrippen in Spanje? Omdat ‘ie historisch is. Omdat je door de bijzondere regio’s Castilla y León en Extramadura zoeft. En vooral omdat je onderweg volop kunt genieten van het bruisende Salamanca en het middeleeuwse Cáceres.

De Ruta de la Plata loopt van Astorga (Castilla y León) naar het stadje Mérida (Extramadura), dat zo’n 500 kilometer zuidelijker ligt. Ook voor goede slaapplekken zit je goed langs de Ruta de la Plata. Onder andere Camping Don Quijote in Salamanca en Camping Cáreces zijn volgens jullie reviews prima opties.

 

Costa Brava XXL: van Barcelona naar Blanes

Rondreizen in Spanje zònder met je voeten in de Middellandse Zee te staan, is natuurlijk geen optie. Deze derde Spaanse roadtrip is ideaal voor iedereen die het liefst elke dag wakker wordt op een ander stukje paradijselijk strand. Hoewel ‘ie maar 70 kilometer lang is, bevat deze trip héél veel fotomomentjes. Begin je reis bij de wereldberoemde Sagrada Familia in het hart van Barcelona. Volg vervolgens de kust omhoog langs gezellige badplaatsen als Pineda de Mar en Malgrat de Mar. En het eindpunt? Dat is een van de populairste badplaatsen van de hele Costa Brava: Blanes!

 

Bron: Zoover.nl     |   Geschreven door Sylvia