Tips voor het online boeken van een hotel

Gepubliceerd op 18 augustus 2018 om 10:21


Hotelkamer boeken - Het boeken van een hotel doen we steeds vaker via internet. Maar waar moet je nu opletten bij het boeken van een hotelkamer? Hier op Ontdek Spanje vind je wat nuttige tips.

 

1. Lees beoordelingen

Maak gebruik van reizigers die het hotel al bezochten. Hun positieve en negatieve reacties geven je een beter beeld van het hotel. Je weet dan bijvoorbeeld of het hotel bij je past en of ze een goede of juist slechte service verlenen.

Als een hotel vaak is beoordeeld geeft een gemiddelde score een duidelijk beeld. Zo'n gemiddelde score is vaak betrouwbaarder dan losse beoordelingen, omdat het moeilijk is een beeld te vormen op basis van slechts een of twee reviews. Een gemiddelde score is vaak gebaseerd op honderden beoordelingen. Hotels met hoge gemiddelde scores worden structureel goed beoordeeld.

 

2. Weet wat je belangrijk vindt

Iedere reiziger vindt andere aspecten van een hotel belangrijk, de een heeft graag internet op de kamer, een ander het liefst een zwembad. Zoek daarom voor je boekt uit welke faciliteiten het hotel heeft.

 

3. Kijk goed waar het hotel ligt

Het is erg praktisch om te overnachten op een centrale plek. Als je een stad bezoekt wil je een hotel in het centrum, als je gaat wintersporten wil je een hotel aan de piste en als je op zonvakantie gaat wil je een hotel aan het strand. Kijk daarom goed waar het hotel zich bevindt en controleer de locatie, anders moet je misschien nog een stuk reizen voordat je bent waar je zijn moet.


Booking.com

4. Maak gebruik van filters

Als je online een hotel zoekt, dan krijg je vaak filteropties voor je zoekresultaten bijvoorbeeld voor hotelreputatie, faciliteiten, sterrenclassificatie en je budget. In een kleine gemeente waar 5 hotels liggen heeft dit weinig gevolgen voor je keuzemogelijkheden. Maar als je naar een grote stad gaat kun je kiezen uit honderden hotels. Als je deze allemaal wilt bekijken ben je uren bezig. Zet daarom genoeg filters aan, zodat je de voor jou oninteressante hotels niet hoeft te bekijken.

 

5. Controleer verschillende check-in en check-out datums

De prijzen van een hotelkamer kunnen verschillen naargelang de datum. Sommige hotels zijn duurder in het weekend, of juist doordeweeks. Ook kunnen hotels relatief goedkoper worden als je voor meerdere dagen boekt, of kunnen hotels op drukke dagen volgeboekt lijken, maar blijken er nog verschillende kamers vrij te zijn als je voor meerdere dagen zoekt. Op dagen dat grote evenementen plaatsvinden kunnen hotels ook erg duur zijn. Een dag later boeken kan soms de helft schelen.

 

6. Kies de juiste kamer

Let altijd goed op welk type kamer je boekt. Voor 1 persoon of voor twee personen, met een tweepersoons bed of twee eenpersoonsbedden en of het een standaardkamer, een superiorkamer, of een suite betreft.

Vooral in rustige periodes, als een hotel niet erg vol zit, heb je kans dat je gratis een upgrade krijgt en dat je dus een superior kamer krijgt terwijl je online een standaardkamer hebt geboekt en betaald. Hotels vinden het fijn als gasten nog eens terug komen en daarvoor doen ze graag iets extra's. Je moet wel zelf vragen of een gratis upgrade mogelijk is. Het is vervolgens aan het hotel of ze hier gehoor aan geven.

 

7. Staar je niet blind op sterren

De sterrenclassificatie is een maat om de bepalen hoe luxueus een hotel is. Dit is belangrijk, maar gebruik het niet als belangrijkste criterium als je een hotel boekt. Reizigers zijn in veel gevallen een stuk gelukkiger met een driesterren hotel met een goede reputatie, dan een viersterrenhotel met een middelmatige reputatie.

Sterren staan voor meer luxe voor meer geld, terwijl reputatie staat voor meer gastvrijheid voor hetzelfde geld. Een goede combinatie van beide is natuurlijk optimaal.8. Kies de juiste bestemming op het juiste moment

Niet elk hotel heeft vaste prijzen. Veel hotels hebben een hoogseizoen en vragen dan meer geld voor een kamer. Houd hier rekening mee. Als je zuinig wilt reizen kies je niet alleen het hotel nauwkeurig, maar ook het juiste seizoen.

Elke stad is verschillend, maar in Europa is dit de vuistregel: Grote steden zijn duur in mei, juni, september en oktober. Stranden zijn duur van juni tot september. En van november tot februari is alles relatief goedkoop, behalve de wintersportgebieden. Let op, dit is een vuistregel, er zijn uitzonderingen.

 

9. Wat is inbegrepen?

Voor ieder hotel gelden andere regels met betrekking tot de faciliteiten die inbegrepen zijn in de prijs. Ga daarom altijd even na of je bij moet betalen voor een ontbijt, parkeren, internet, de inhoud van de minibar en toiletartikelen als shampoo, zeepjes en badolie.

 

10. Vergelijk meerdere aanbieders

Per boeking site kunnen de hotelprijzen enorm verschillen. Vergelijk daarom de prijzen van verschillende aanbieders voor je boekt. Gebruik hiervoor een hotel zoekmachine zoals Trivago waarop meer dan 700.000 hotels worden vergeleken op meer dan 200 boeking sites. Dan kun je op één website alle hotels bekijken, filteren naargelang je eigen wensen, de reputatie van het hotel controleren en de prijzen van andere aanbieders vergelijken, zodat je niet teveel betaalt

 

Bron: Weekend.knack.be


ACSI Kampeerreizen