Tibidabo berg en de kerk iglesia del sagrat cor

Gepubliceerd op 17 september 2018 om 11:15


Tibidaboberg en de kerk iglesia del sagrat cor

Bezoek de Tibidabo berg in Barcelona - De Tibidaboberg in Barcelona is de hoogste berg van de berg keten Serra de Collserola en is 512 meter hoog.  Op deze berg bevindt zich de neo gotische kerk Iglesia del Sagrat Cor (de kerk van het Heilige Hart) en het attractiepark Parque de Atracciones del Tibidabo.Vanuit Barcelona is de berg goed te zien en s'nachts wordt de kerk Iglesia del Sagrat Cor verlicht.

 

Tibidabo berg

De Tibidabo berg is een ideale plaats als je de stad Barcelona en al zijn drukte eventjes zat bent. Hier kun je lekker even frisse lucht  halen. De Tibidabo berg wordt ook wel de ‘magische berg‘ genoemd, van hier uit heb je een prachtig uitzicht over de stad Barcelona

 

De Tibidabo is met 512 meter de hoogste heuvel van de bergketen Serra de Collserola. De heuvel bevindt zich aan de rand van de stadsgrenzen van de Spaanse stad Barcelona (stadsdeel Sarrià-Sant Gervasi) en is zeer populair vanwege de bijzondere uitzichten over de stad en de groene omgeving, die zeer geschikt is voor sport en recreatie. De Tibidabo zelf is vanuit nagenoeg de hele stad te zien.

 

De kerk "Iglesia del Sagrat Cor"

De kerk "Iglesia del Sagrat Cor", deze kerk wordt wel vergeleken met de Sacré-Cœur van Parijs, niet alleen omdat ze wat betreft decoratie op elkaar lijken, maar ook omdat ze beide op grote hoogte zijn gebouwd en omdat ze dezelfde naam hebben.

 De architect Enric Sagnier 1902 begon met de bouw van de kerk, precies 60 jaar later werdt de kerk door zijn zoon Josep Maria Sagnier afgemaakt.

Iglesia del Sagrat Cor bestaat uit 2 delen, één oud en één nieuwer gedeelte, het nieuwe gedeelte is bovenop het oude gedeelte is gebouwd. Voor een paar euro kun je met een lift naar de top van de kerk, maar heb je hoogtevrees dan kun je het beter laten, het laatste stuk moet je te voet via een smal trapje naar het bovenste gedeelte. Boven op de kerk staat een groot Jezus beeld als een soort beschermheer. Iglesia del Sagrat Cor wordt s' avonds waardoor het ver te zien is.

Het kleine woonwijkje op de Tibidabo telt enkele fraaie voorbeelden van architectuur in de modernistische stijl.

 

Het attractiepark, het "Parque de Atracciones del Tibidabo".

Op de Tibidabo bevindt zich een groot attractiepark, het "Parque de Atracciones del Tibidabo". Pretpark Tibidabo is opgericht door Salvador Andreu in 1899,  De officiële opening van het attractiepark was op 29 oktober 1901. Tramvia Blau en de Funicular del Tibidabo werden gelijktijdig in gebruik genomen.


Overnachten bij Tibidabo

Booking.com

Hoe kom ik er?

De Tibidabo kan vanuit Barcelona worden bereikt met stadsbussen, vanaf Plaça Catalunya, of met het treintje Funicular del Tibidabo dat je in ongeveer 20 minuten midden door het prachtige groene deel van deze heuvel naar de top brengt,  en de Tramvia Blau, die beide al sinds 1901 bestaan en misschien wel het spannenste met de kabelbaan.

 

Met je eigen auto

Als je met je eigenauto naar de Tibidaboberg, bij het attractiepark is een parkeerplaats voor 450 parkeerplaatsen, prijs €10,- per dag maar er is ook parkeerplaats bij de communicatietoren en restaurants aan het Plaça Doctor Andreu.

 

Bron: Wikipedia.org


ACSI Kampeerreizen