Frans Raven - Als pelgrim door Spanje met Al Andaluz

Gepubliceerd op 4 juni 2018 om 20:35
Als pelgrim door Spanje met Al Andaluz

Als pelgrim door Spanje met Al Andaluz

Het is misschien de meest exclusieve treinreis van Europa. Slechts eens per jaar rijdt weelde-express Al Andalús van het Zuid-Spaanse Sevilla naar Santiago de Compostela in het noordwesten en weer terug.Al Andaluz is een luxe treinreis in de stijl van de Orient Express, die je mee terug neemt naar de glamour van het Belle Epoque, een reis in een sfeer van elegantie en distinctie.

Dolblij staat een groepje uitbundige Spaanse jongeren op de Plaza del Obradoiro, het grote plein voor de kathedraal van Santiago de Compostela. Dit is het eindpunt van hun pelgrimstocht naar deze ’heilige stad’. De afgelopen negen dagen hebben ze liefst 200 kilometer gelopen. De zon brandt, ze zijn bezweet. Douches waren, zo te ruiken, schaars onderweg. Of we ook pelgrims zijn, vragen ze. Nou ja, eh, een soort van...

We durven het ze nauwelijks te zeggen, maar vanmorgen hebben ook wij onze ’bedevaart’ naar Santiago volbracht. Terwijl de Spaanse pelgrims met hun grote rugzakken zich op landweggetjes de blaren liepen, zaten wij in Al Andalús, een van de meest luisterrijke treinen ter wereld. Ruim een week lang zijn we in de watten gelegd op een reis die 1250 kilometer zuidelijker begon, in het warme Sevilla.


Majestueus slingert privétrein Al Andalús door het Spaanse land. Een reis die begint in het zonnige zuiden en eindigt in het groene noordwesten.


In de lobby van wat bekendstaat als het beste en mooiste hotel van Andalusië, Alfonso XIII, ontfermt het personeel zich geruisloos over onze bagage. Een koffer die we de komende negen dagen niet meer zelf zouden hoeven te sjouwen.

Tijdens het diner in de stad maken we kennis met onze medereizigers. Zo’n vijftig Duitsers, Zwitsers, Brazilianen, Zweden, Amerikanen, Belgen en Nederlanders die één ding gemeen hebben: een fascinatie en liefde voor bijzondere treinreizen. De gemiddelde leeftijd van het gezelschap ligt rond de 70, hun vermogen is ongetwijfeld een getal met veel meer nullen. Met z’n allen hebben ze al duizenden kilometers wereldberoemde railreizen achter de rug. De Trans Siberië Express, de Royal Scotsman, Rovos Rail (Afrika), de Blue Train (Zuid-Afrika)... Het duurt dan ook niet lang of de reisverhalen vliegen over tafel.

Maar Al Andalús vinden zij iets bijzonders. Geen wonder, de privétrein waarin het reizen zoals in de jaren twintig van de vorige eeuw met eigentijds comfort wordt gecombineerd, gaat jaarlijks slechts één keer – in september – van Sevilla naar Santiago de Compostela en weer terug.


Als pelgrim door Spanje met Al Andaluz

De meeste coupés herbergen twee eenpersoonsbedden, en alle coupés bezitten een eigen badkamer met toilet, douche en wastafel. Overdag worden de bedden ingeklapt en komt er dus meer ruimte vrij voor tafel en stoelen. Ook een kleerkast, laden en bagageruimte zijn aanwezig. De temperatuur kan je individueel regelen met airconditioning en verwarming.

 

Contact & Boekingsinformatie

Neem voor prijzen, vertrekdatum en reserveringen contact op met Al Andalus Expreso,

Capitán Haya 55, 28020 Madrid,

van maandag tot vrijdag 9.00 tot 19.30, zaterdag 9.30 to 13.30.

Tel: +34 91 570 16 21,

fax: +34 91 571 74 82.

Email: alandalus@alandalusexpreso.com

 

Bron:Telegraaf.nl      |     Tekst:  Frans Raven

 

Lees ook eens » Andalusische Oriënt Express 

In zes dagen doet deze trein zeven verschillende steden aan in het zuiden van Spanje: Granada, Bobadilla, Ronda, Jerez de la Frontera, Baeza, Sevilla en Córdoba. Bij de prijs inbegrepen zijn gidsen, entreegelden, alle maaltijden en snacks. 

De prijzen variëren van: standaard suite € 2565,- tot  € 3400-superior


sunweb-zonvakantie-Spanje zonvakantie-tui, Spanje zonvakantie-Spanje Reisburo-zonvakantie
De Jong- zonvakanties Spanje
Eliza was here!
vakantiereizen PrijsVrij
Trivago hotel vergelijker
Solmar Zon bestemmingen - Spanje
Traveltroef-koffer vol kortingen