Een goede reden voor een vakantie naar Playa de Muro op Mallorca

Gepubliceerd op 30 augustus 2018 om 19:07


Mallorca met Playa de Muro op de Spaanse Balearen

Mallorca met Playa de Muro op de Spaanse Balearen - Zoek je een goede reden voor een vakantie naar Mallorca? Zoek je een prachtig Caribisch strand en dat op korte vliegafstand? Dan is Playa de Muro op het eiland  Mallorca het strand dat hier aan voldoet. Dit heerlijke zonnige zandstrand, hagelwit én geweldig schoon! Playa de Muro ligt in het noordoosten van Mallorca en is ongeveer zes kilometer lang.

 

Het paradijselijke strand

Playa de Muro is het grootste zandstrand van Mallorca en beslaat bijna zes kilometer. Het witte zand en de zandduinen doen haast Caribisch aan. Playa de Muro is een schoon strand met hart voor de natuur: ondanks de grootte is het strand een ​​van de schoonste van het eiland en draagt met trots het eco-label de Blauwe Vlag. Je kunt er ligbedjes huren, er zijn bars, restaurants én genoeg watersporten te beoefenen.

 

De rust

Op Playa de Muro vind je de rust die je op andere plekken van het eiland niet vindt. Op sommige delen van het strand krijg je bijna het idee dat je op een onbewoond eiland bent. Hoewel het gedeelte bij Puerto d’Alcudia populair en wat drukker is, wordt het strand richting natuurpark Albufera steeds rustiger.


Overnachten op Mallorca

Booking.com

Het wonderschone natuurpark Albufera

De meest ongerepte natuur van Mallorca vind je bij natuurpark S’ Albufera. Duinen en pijnbomen sieren hier het strand. In het natuurgebied zelf barst het van de bijzondere planten en dieren, zoals de moerasorchidee, vele rietsoorten, flamingo’s en meer.

 

De levendige dorpjes

Het strand van Playa de Muro loopt van het levendige Alcudia met z’n mooie haven, via het gezinsvriendelijke Pollensa naar het oude vissersdorp Ca’n Picafort. Wandelend, met de auto of fiets ontdek je dit mooie deel van Mallorca tijdens je vakantie.

 

De fijne hotels

Aan de kuststrook vind je verschillende hotels. Van groot en luxe all-in resorts, tot aan kleinere appartementen of vakantiehuizen. 

 

Playa de Muro is heerlijk voor families met kinderen, maar natuurlijk ook voor jezelf de zeebodem loopt hier namenlijk langzaam af.

 

Bron: Zoover.nl      |     Geschreven door: Christine


ACSI Kampeerreizen