Canarische eilanden • Leuke activiteiten om te doen

Gepubliceerd op 25 september 2018 om 19:42


Leuke activiteiten om te doen op de Canarische Eilanden

Leuke activiteiten om te doen op de Canarische Eilanden -  De Canarische Eilanden zijn een geliefde vakantiebestemming, hier kun je heerlijk het hele jaar van leuke activiteiten genieten. Maar op de Canarische Eilanden kun je veel meer zien en doen, dan elk van deze eilanden heeft wel iets leuks bieden.


Lanzarote - Canarische Eilanden

Lanzarote - Canarische Eilanden

Nationale Park Timanfaya - In Nationaal Park Timanfaya kun je goed zien dat de Canarische Eilanden een vulkanische oorsprong hebben. Het landschap is woest en kaal, met prachtige kleuren en je kunt er werkende geisers zien. Ontdek dit park wandelend, per bus of op de rug van een dromedaris.

 

Rancho Texas Park - Ook op Lanzarote vind je Rancho Texas Park. Hier kun je wilde dieren zien, maar ook afkoelen in een zone met zwembaden. Het is zelfs mogelijk met zeeleeuwen te zwemmen. Er zijn shows met roofvogels en andere wilde dieren, en naderhand kun je genieten van wat lekkers in het restaurant. Ideaal voor een spannend dagje uit.

 

Cueva de los Verdes - Als je graag actief bezig bent, is de Cueva de los Verdes aan te raden. De grot bestaat uit een bijna zeven kilometer lang gangenstelsel, en je vindt er ruimtes met prachtige formaties en mooie lichteffecten. De tocht door de grotten is bijna twee kilometer lang, met een gids die over veel kennis beschikt. De stalactieten zijn gevormd door lava. Een koel en bijzonder uitstapje.


Gran Canaria - Canarische Eilanden

Gran Canaria - Canarische Eilanden

Wandelen in ruige natuur - Op Gran Canaria vind je de ruigste natuur van alle eilanden. Tijdens een wandeling kom je woeste kloven tegen, die lijken op canyons, waardoor je de indruk krijgt dat je in Amerika bent beland. Je kunt dit gebied per auto verkennen, maar zorg wel dat je een four-wheel drive krijgt, anders kun je niet overal komen of blijf je ergens steken.


Fuerteventura - Canarische Eilanden

Fuerteventura - Canarische Eilanden

Bezoek het dorp El Cotillo - Het dorpje El Cotillo is populair bij toeristen. Het ligt prachtig, omringd door de mooiste stranden, intieme baaien en je kunt er goed watersporten: surfen, bodyboarden en snorkelen. Bij de restaurants is heerlijk verse vis te eten.

 

Stranden - Op hetzelfde eiland Fuerteventura zijn de stranden het bezoeken waard: met het prachtige blauwe water zijn de stranden van Corralejo tropische pareltjes waar het goed toeven is. Het witte zand nodigt uit tot genieten van de zon op je handdoek of strandstoel en er zijn stranden, zoals Las Clavellinas, die ook voor kinderen heel geschikt zijn.


Tenerife - Canarische Eilanden

Tenerife - Canarische Eilanden

 Piramides van Güimar - Tenerife heeft ook veel te bieden. Wist je dat er piramides te vinden zijn? Ze zijn niet zo groot als in Egypte, maar de trappiramides van Güímar zijn de moeite waard. Er zijn er zes te zien in het park, met bij elk een bord met informatie, en er is een bezoekerscentrum met informatie over de onderzoeken die er gedaan zijn.

 

Dolfijnen spotten - Op Tenerife is het mogelijk om een tocht met een luxe zeiljacht te boeken om walvissen en dolfijnen te spotten. Terwijl je lekkere hapjes eet, kun je dolfijnen met het schip zien mee zwemmen en walvissen met hun baby’s zien. Onder genot van een drankje vaart de kapitein je daarna weer veilig naar de haven.

Helikoptervlucht - Misschien wel het meest bijzondere en exclusieve om te doen, is een helikoptervlucht over Tenerife. Vanuit de helikopter heb je een indrukwekkend uitzicht op de vulkaan El Teide, de diepe ravijnen en woeste kliffen

 

Beklim een vulkaan - De vulkaan Pico del Teide op Tenerife is sowieso een bezoek waard. Er is een kabelbaan waarmee je bijna tot op de top komt, maar je kunt ook kiezen voor een pittige wandeling over de steile paden, onderwijl genietend van de prachtige omgeving.

 

Bron: tekst: Corendon     |   foto’s: Hello Canary IslandsCanarische eilanden