Wolven kijken in het Lobo Park Antequera

Gepubliceerd op 7 juni 2018 om 10:57
Wolven kijken in het Lobo Park Antequera

Wolven in het Lobo Park Antequera - Ook zo benieuwd naar het gedrag van wolven? Sinds 2004 is er in de binnenlanden van Málaga (Andalusië) een heus wolvenpark te vinden!Wolvenpark in de provincie Málaga

Sinds 2004 is er een heus wolvenpark in provincie Málaga (Andalusië) te vinden! In dit park, dat verscholen ligt in een prachtig ongerept natuurgebied in de buurt van Antequera, leven verschillende wolvensoorten in een semi-natuurlijke omgeving. Een bezoek aan het wolvenpark in Málaga is leuk en leerzaam voor jong en oud! Niet alleen voor dierenliefhebbers, maar ook voor families met kinderen.

 

Het wolvenpark
Het wolvenpark (oftewel Lobo park), is in 2002 opgericht door het Duitse stel Daniel en Alexandra en is vanaf 2004 open voor publiek. Het park is zo een 40 hectare groot en geeft uitzicht op El Torcal, de bizarre rotsformaties bij Antequera. in een semi-natuurlijke omgeving. De verschillende wolvensoorten die in het wolvenpark leven, zijn weliswaar aan mensen gewend, maar zij zijn niet door hen getraind. Hierdoor kan men in het wolvenpark op een prachtige manier zien hoe wolven zich zich gedragen.

 

Soorten wolven in het park
In het park leven vier verschillende soorten wolven: Europese wolven, Toendra wolven uit Alaska,Canadese Timber wolven en natuurlijk Iberische wolven. De allereerste wolven van het park komen uit verschillende dierenparken in Europa. In 2005 zijn echter de eerste wolvenjongen in het park geboren. De wolven in het wolvenpark leven er in een prachtige natuurlijke omgeving en hebben volop bewegingsvrijheid.

Lobo het wolvenpark in Antequera.

Rondleiding door het park
Tijdens de eductatieve rondleiding neemt een Engels of Spaans sprekende gids de bezoekers mee door het wolvenpark en vertelt over de manier waarop wolven met elkaar communiceren en spelen, hoe ze jagen en wat ze eten. Onderweg liggen observatieplatforms. Van hieruit kunnen bezoekers de wolven van dichtbij observeren. De rondleidingen door het Lobo Park vinden dagelijks plaats om 11:00, 13:00, 15:00 en 16:30 uur.

 

Kinderboerderij
In het Lobo Park hebben Daniel en Alexandra ook een kinderboerderij. In Nederland is een kinderboerderij natuurlijk niets bijzonders, maar in Spanje komen kinderboerderijen nog maar sporadisch voor. Zij vormen een goede manier om mensen dichtbij dieren te laten komen en om hen dieren te laten aaien en te voeren. Hoe je het ook went of keert, een kinderboerderij is altijd een bron van groot vermaak voor kinderen. Op de kinderboerderij van het wolvenpark bevinden zich paarden, pony's, herten, geiten, schapen, honden, varkens, pauwen, eenden en ganzen.


Algemene informatie

Adres
Het Lobo Park bevindt zich aan weg A-343, die gaat van Antequera naar Álora, bij afslag km 16 (Adres: Carretera Antequera – Álora km 16, Antequera; GPS coördinaten: 36.986822 N, -4.622471 W).


Openingstijden
Het wolvenpark is het hele jaar geopend, behalve op woensdagen, op 25 december en op 1 januari. Het is dagelijks geopend van 10:00 tot 18:00 uur.


Toegansprijs
De prijs voor een rondleiding is € 11,- voor volwassenen en € 7,- voor kinderen van 3 tot 12 jaar. Kinderen die jonger zijn dan 3 jaar, kunnen gratis mee.


Website
Meer informatieve is te vinden op de website van Lobo Park.


WTC.nl - World Ticket Center. Elke reis, zo geregeld!