Ontdek Spanje » Blog » Spaanse › nieuwtjes › weetjes en feitjes


Spaans nieuws, weetjes en feitjes

Spaanse Nieuwtjes, weetjes en feiten - Nieuwtjes, weetjes en feiten over Spanje: wist u dat, of kende u deze feiten en nieuwtjes al?



Kindvrije vakanties

Kindvrije vakanties - Kindvrije vakanties steeds populairder, een huilende baby in het vliegtuig, gillende kinderen aan het zwembad en jengelende peuters in het restaurant. Kinderen op vakantie bezorgen veel mensen hoofdpijn. Steeds meer mensen boeken daarom vakanties waar kinderen niet welkom zijn: de zogenaamde adults only of kindvrije vakanties.

Lees meer »

Sint-Maarten wat in het Spaans San Martín heet

Nazomer van Sint-Maarten - Vandaag zondag 11 november is het Sint-Maarten wat in het Spaans San Martín heet en meestal rond deze tijd van het jaar is het een heerlijke nazomer ofwel “veranillo” vandaar dus ook de term “veranillo de San Martín”. Men heeft het over de nazomer omdat het meestal nog lekkere zonnige en warme dagen zijn die plaatsvinden voordat de echte winterkou in het land arriveert.

Lees meer »

Cyber Monday in Spanje

Cyber Monday in Spanje - Op maandag 26 november na thanksgiving is het Cyber Monday deze marketingterm is overkomen waaien uit de Verenigde Staten en luidt de start van de kerstverkoop bij online winkels in, als antwoord op Black Friday. De dag staat bekend om extreem hoge kortingen die consumenten kunnen krijgen bij online-warenhuizen.

Lees meer »

Black Friday is een belangrijke kortingsperiode in Spanje

Black Friday is een belangrijke kortingsperiode in Spanje - Dan ook in Spanje is het komende vrijdag 23 november Black Friday. Black Friday - Viernes Negro - Zwarte Vrijdag of hoe het ook heten mag, als je  op zoek bent naar koopjes? Dit weekend is het Black Friday en Cyber Monday

Lees meer »

De meest opmerkelijke airline regels

De meest opmerkelijke airline regels - De meeste regels van luchtvaartmaatschappijen zijn heel logisch en helder. En hoewel het bij de bagage-regels soms al wat lastiger te begrijpen wordt, kan het uiteraard nog veel gekker. Was jij al op de hoogte van deze wel heel bijzondere airline-regels?

Lees meer »

Spaans bijgeloof

Spaans bijgeloof, wat is bijgeloof, waar komt bijgeloof eigenlijk vandaan? In Spanje noemt man dit Supersticion. Bijgeloof wordt ook wel volksgeloof genoemd of alternatieve religiositeit genoemd. Het houdt meestal in dat er iets veroorzaakt zou kunnen worden door bovennatuurlijke krachten of machten. Door bepaalde handelingen uit te voeren zou men deze krachten kunnen neutraliseren, oproepen of bijsturen.

Lees meer »

Nazomer, Veranillo de San Miguel oudewijvenzomer of sint-michielszomer

Nazomer ook wel oudewijvenzomer of sint-michielszomer in Nederland en België genoemd in het Spaans veranillo de San Miguel. Genoemd naar de patroon San Miguel (29 september) of wat later in de herfst ook wel veranillo de San Martín genoemd,  de patroon San Martín (11 november) Maar het gaat om tijd tussen eind september tot half november waarin het weer prachtig zomerachtig kan zijn.

Lees meer »

Een plastic dorp bij de kassen van Almería

El Ejido - Afrikanen werken in de kassen van Almería. El Ejido is een plek vergelijkbaar met Ameland, met duizenden kassen. Daar weer naast zijn plastic dorpjes, vlak naast deze kassen bij Almería. Hier wonen Afrikanen; immigranten uit vooral Marokko en west-Afrika.

Lees meer »

Het schooljaar 2018/2019 in Spanje

Het schooljaar 2018/2019 in Spanje - De Spaanse schooldata 2018/2019. In Spanje zijn de nieuwe schooldata bekend, waarbij elke regio verplicht 175 schooldagen moet hebben. Naast de verplichte schooldagen hebben de kinderen kerstvakantie (Navidad) tussen 22/23 december (2018) en 6/7 januari (2019) en de paasvakantie (Semana Santa) tussen 13 april en 18 april (2019).

Lees meer »

Wonen in het buitenland en je AOW

Wonen in het buitenland en je AOW - Ben je gepensioneerd en ontvang je AOW en wil je in het buitenland wonen? Houd dan rekening met de verschillende regels en de verschillende landen. In sommige landen krijg je niet je hele pensioen! Wij behandelen hier AOW en Spanje. Want wat krijg je van de SVB als je in Spanje gaat wonen?

Lees meer »

Het Spaanse onderwijssysteem in Spanje

Spanje, openbare en particuliere scholen - Hier een goed artikel over het Spaanse onderwijssysteem van justlanded - Ondanks het feit dat het Spaanse onderwijs niet bij de beste van Europa behoort, is het Spaanse onderwijssysteem aardig verbeterd de afgelopen tien jaar. Echter, als gevolg van de laatste economische crisis is de overheid sindsdien gedwongen om te bezuinigen op onderwijs.

Lees meer »

Spanje: 3 maanden Schoolvakanties?

Gaan Spaanse schoolvakanties veranderen?  Gaan Spaanse schoolkinderen minder dan drie maanden zomervakantie krijgen in de toekomst? Op dit moment hebben de schoolkinderen in Spanje zomervakantie van half juni tot half september, dat zijn dus drie maanden non-stop zomerplezier.

Lees meer »

Goedkoop douchen op vliegveld Schiphol

Goedkoop douchen op vliegveld Schiphol  - Wij moesten de laatste keer weer eens zo heel vroeg op Schiphol zijn voor onze terugreis naar Málaga. Op het vliegveld aangekomen hebben we eerst maar de kreukels van ons afgespoeld. Wij hebben een lekkere, warme douche genomen en we voelden ons weer als nieuw geboren. Super zachte handdoeken en een setje toiletartikelen lagen klaar. Daarna een lekker ontbijt met koffie en toen was het boarding time.

Lees meer »

Boek je hotel en huurauto vlug, goed en goedkoop

Ontdek Spanje op een leuke en gemakkelijke manier

Zoek je hotel in Spanje

Hier vind je de beste accommodaties in Spanje, hier vind je van goedkope overnachtingen in een hostel tot 5 sterren hotels in Spanje Reserveer hier een overnachting vlug, goed en voordelig tegen de laagste tarieven en de beste aanbiedingen! Vergelijk en  reserveer voor de beste prijs .. Boek nu en betaal Later!

Booking.com

Huur een huurauto zonder zorgen

Met een huurauto van Sunny Cars hoef je je nergens druk om te maken. Je huurauto is namelijk standaard optimaal verzekerd. Dus ook tegen schade aan glasbanden-bodem-dak en diefstal. Gaat er toch iets mis? Geen paniek. Tenzij je het zelf wel heel bont gemaakt hebt, betalen we het eigen risico gewoon aan je terug.

Misschien ook interessant: