Kindvrije vakanties

Gepubliceerd op 3 december 2018 om 10:54


Kindvrije vakanties - Kindvrije vakanties steeds populairdereen huilende baby in het vliegtuig, gillende kinderen aan het zwembad en jengelende peuters in het restaurant. Kinderen op vakantie bezorgen veel mensen hoofdpijn. Steeds meer mensen boeken daarom vakanties waar kinderen niet welkom zijn: de zogenaamde adults only of kindvrije vakanties.

 

Reisorganisatie Tui biedt adults only vakanties aan onder de naam SENSIMAR. Hiervoor heeft de organisatie 34 hotels in verschillende landen uitgezocht die elk vier of vijf sterren hebben, waar alleen volwassenen mogen komen. Tui verzekert haar gasten van comfort, een culinaire vakantie en bovenal veel rust. De hotels liggen vaak dichtbij het strand, beschikken over luxe kamers, een zwembad en goede restaurants en organiseren meestal ook sportieve activiteiten voor de gasten.

 

Corendon heeft wel 75 verschillende kindvrije vakanties in de aanbieding. Een voorbeeld hiervan is het Ushuaia Ibiza Beach hotel. Dit hippe hotel ligt pal aan het strand en is zowel geschikt voor feestbeesten als voor mensen die de rust opzoeken. In het clubgedeelte van het hotel staan bekende dj’s drie keer per week (van eind mei tot begin oktober) plaatjes te draaien, maar in het rustigere Tower-gebouw kunnen gasten van een heel ander soort vakantie genieten. Verder zijn er meerdere restaurants en bars, een zwembad, een fitnessruimte en het Spa Center. Iedereen die achttien jaar of ouder is, is welkom in dit hotel. Dus krijsende koters zal je hier niet aantreffen.

Kindvrij vliegen

Niet alleen het verblijf, maar ook de reis naar de vakantiebestemming toe, kan kindvrij. Vliegtuigmaatschappij Scoot Airlines uit Singapore speelt in de op de adults only trend door vliegreizen in een kind vrije cabine aan te bieden. Ook Air Asia X heeft dit soort kindvrije zones in hun vliegtuigen. Tegen een kleine meerprijs zit je gegarandeerd niet naast een huilende baby.

 

Bron: De Telegraaf