Ontdek Spanje » Blog » Spaanse › nieuwtjes › weetjes en feitjes


Spaans nieuws, weetjes en feitjes

Spaanse Nieuwtjes, weetjes en feiten - Nieuwtjes, weetjes en feiten over Spanje: wist u dat, of kende u deze feiten en nieuwtjes al?Te weinig huurauto's in Spanje voor zomer 2022

In de zomer van 2022 zullen er veel te weinig huurauto's zijn, vooral door een gebrek aan semi conductoren, de chips die auto's nodig hebben. Er worden er te weinig gemaakt in deze wereld die steeds digitaler wordt, in een wereld waar zelfs koelkasten wifi hebben. 

Lees meer »

Geen quarantaineplicht voor terugkomst uit Spanje

Sinds vandaag 1 juni is quarantaine verplicht in Nederland. Als je uit Brazilië, Chili, Litouwen of Zweden komt bijvoorbeeld. Hoewel er op deze lijst ook Europese landen staan, staat Spanje niet op deze lijst. Dat betekent dat er niet veel verandert voor terugkomen uit een oranje Spanje gebied (het vasteland). Er geldt een dringend advies maar niet op straffe van een boete van 339 euro. Je zult ook een formulier quarantaineverklaring moeten invullen.

Lees meer »

Is dat wel zo? Plan voor nieuwe lockdown ligt klaar in Spanje

Na de lockdown in Spanje kondigde de Spaanse overheid in mei een 4-fasenplan aan naar de nieuwe normaal. Als het aantal coronavirus-besmettingen niet snel stabiliseert, komt er een 3-fasenplan naar een nieuwe lockdown, aldus een aantal ministers van het Spaanse parlement aan EuroWeeklyNews. Natuurlijk hoeft dit er niet van te komen. Volgens hen werd de datum al genoemd: 18 september 2020. Maar is dit wel zo? Het gaat voorlopig om een niet-geverifieerd bericht, dus is de vraag terecht: is dit wel zo?

Lees meer »

Mondkapje verplicht in Andalusië?

Op dit moment zijn er diverse autonome regio's die een mondkapjes plicht hebben ingevoerd. Was dat vorige week niet ook al zo, welke autonome regio's zijn dat en hoe ver is Andalusië op dit gebied? Een antwoord op verschillende vragen vind je hieronder.

Lees meer »

Spanje opent grenzen vanaf 21 juni

Spanje zal de grenzen met de meeste EU-landen vanaf 21 juni openen. Dat schrijven diverse Spaanse kranten. De uitzondering is de grens met Portugal welke pas op 1 juli wordt geopend. Pedro Sanchez, de eerste minister van Spanje, zal de beslissing later vandaag toelichten. Hij overlegt daarvoor nog met de autonome regio's in Spanje.

Lees meer »

Noodtoestand Spanje laatste maal verlengd tot 21 juni

Spanje heeft de noodtoestand voor een laatste keer verlengd. Eerst was dit nog 7 juni, nu wordt het 21 juni. Het is de laatste keer, zo beloofde eerste minister Pedro Sanchez gisteravond in het parlement. Het is de zesde verlenging, en gaan gepaard met nationale versoepelingen van de coronaregels volgens het 4-stappenplan. 177 parlementsleden stemden voor, 155 tegen en 18 stemden niet wegens absentie of andere redenen.

Lees meer »

Wanneer kan ik op vakantie naar Spanje?

Op woensdag 3 juni is er een persconferentie geweest met Mark Rutte en minister de Jonge over de zomervakantie 2020 en corona. Hieronder leggen wij uit wat dit betekent voor jouw zomervakantie 2020 naar Spanje.

Lees meer »

Spanje opent in juli voor buitenlands toerisme

Vandaag (zaterdag 23 mei 2020) heeft premier Sanchez bekend gemaakt dat Spanje de grenzen voor buitenlands toerisme in juli zal openen. Eerder op de dag werd via een BOE bekend gemaakt dat Spanje de grenzen tot in ieder geval 7 juni nog gesloten houdt.

Lees meer »

Spaanse grenzen gesloten tot 7 juni

Vandaag (zaterdag 23 mei 2020) is er een nieuw besluit in het BOE (Spaanstalige link) geplaatst, over het sluiten van de grenzen tot 7 juni. Door het eindigen van de vorige noodtoestand op 24 mei, zouden ook de gesloten grenzen op die datum eindigen. Dat is dus nu net als de noodtoestand zelf, ook verlengd. De einddatum van het sluiten van de grenzen houdt voorlopig op samen met het einde van de noodtoestand, 7 juni.

Lees meer »

Noodtoestand verlengd tot 7 juni

Premier Pedro Sánchez heeft de noodtoestand voor de vijfde maal verlengd, ditmaal tot 7 juni. Deze 'estado de alarma' geeft de regering de controle over het hele land. Alle autonome regio's vallen dus onder het centrale beleid, in de strijd tegen het coronavirus. Dat werd woensdag duidelijk tijdens een nieuwe parlementaire zitting. 

Lees meer »

Flight Bundle | Als je vaker gaat vliegen

Flight Bundle - Als je vaker gaat vliegen naar Spanje. is een KLM Flight Bundle misschien wel iets voor jou. Je legt vooraf de bestemming(en) en het aantal vluchten vast. En de datum van vertrek kies je pas als je zin krijgt om je koffers te pakken. Handig toch als je nu al weet dat je elke maand in Spanje moet zijn. Of omdat je dit jaar zeker zes citytrips wilt maken. Of je hebt de luxe van een vakantiehuis, waar je met je gasten vaker gebruik van wilt maken.

Lees meer »

Jueves Lardero’ of het begin van de Carnaval

Het is vandaag 28 februari en dat betekend dat vandaag officieel de Carnaval begint in Spanje. Dat wordt op vele plaatsen gevierd in Spanje met de “Jueves Lardero” wat overal weer in de verschillende regio's anders wordt genoemd zoals ‘Dijous Gras’ in Catalonië, ‘Día de la Mona’ in Albacete of ‘Jueves Merendero’ in Salamanca.

Lees meer »

Hoe kom jij in de goede kerststemming in Spanje

December in Spanje - De maand december is in Spanje een echte feestmaand met kerstfeest, oud op nieuwjaar en Driekoningen op 6 januari. Velen willen ook graag kerstmis vieren in Spanje, in het algemeen lekker weer de zon schijnt en soms loop je overdag gewoon in je shirtje op straat. Maar als je hier te bezoek komt of in Spanje woont hoe kom je dan zo lekker in de kerststemming?

Lees meer »

Boek je hotel en huurauto vlug, goed en goedkoop

Ontdek Spanje op een leuke en gemakkelijke manier

Zoek je hotel in Spanje

Hier vind je de beste accommodaties in Spanje, hier vind je van goedkope overnachtingen in een hostel tot 5 sterren hotels in Spanje Reserveer hier een overnachting vlug, goed en voordelig tegen de laagste tarieven en de beste aanbiedingen! Vergelijk en  reserveer voor de beste prijs .. Boek nu en betaal Later!

Booking.com

Huur een huurauto zonder zorgen

Met een huurauto van Sunny Cars hoef je je nergens druk om te maken. Je huurauto is namelijk standaard optimaal verzekerd. Dus ook tegen schade aan glasbanden-bodem-dak en diefstal. Gaat er toch iets mis? Geen paniek. Tenzij je het zelf wel heel bont gemaakt hebt, betalen we het eigen risico gewoon aan je terug.

Misschien ook interessant: