Black Friday is een belangrijke kortingsperiode in Spanje

Gepubliceerd op 7 november 2018 om 12:13


Black Friday is een belangrijke kortingsperiode in Spanje

Black Friday is een belangrijke kortingsperiode in Spanje - Dan ook in Spanje is het komende vrijdag 23 november Black Friday. Black Friday - Viernes Negro - Zwarte Vrijdag of hoe het ook heten mag, als je  op zoek bent naar koopjes? Dit weekend is het Black Friday en Cyber Monday

 

Officieel moeten de consumenten nog ongeveer 10 dagen wachten tot 23 november wanneer het Black Friday is maar veel winkels zijn via reclame uitingen al begonnen met de campagne voor deze super korting vrijdag. Het gaat dan om grote kledingzaken, warenhuizen, elektronica winkels maar ook reisbureaus, vliegmaatschappijen en autoverkopers. Black Friday is sinds 2015 de tweede belangrijke kortingsperiode geworden in Spanje waarbij er miljoenen euro’s worden omgezet.

 

Een menigte van duwende en trekkende mensen op zoek naar de goedkoopste producten. Het is een typisch beeld van Black Friday in de Verenigde Staten, de dag voor Thanksgiving. Velen zoeken dan al naar cadeaus voor de feestdagen, maar daar stopt het niet bij. De maandag na Black Friday is het Cyber Monday, de online variant van de kortingsdag. In de Verenigde Staten veroorzaakt Black Friday erg veel chaos in de winkels.

 

Dit jaar valt Black Friday op vrijdag 23 november.
Black Friday is in de Verenigde Staten de dag na Thanksgiving Day.

Black Friday wordt beschouwd als het begin van het seizoen voor kerstaankopen. Om de mensen naar de winkels te trekken, adverteren veel winkels met speciale aanbiedingen.

 

Op zoek naar koopjes? Dit weekend is het Black Friday en Cyber Monday

Een menigte van duwende en trekkende mensen op zoek naar de goedkoopste producten. Het is een typisch beeld van Black Friday in de Verenigde Staten, de dag voor Thanksgiving. Velen zoeken dan al naar cadeaus voor de feestdagen, maar daar stopt het niet bij. De maandag na Black Friday is het Cyber Monday, de online variant van de kortingsdag. In de Verenigde Staten veroorzaakt Black Friday erg veel chaos in de winkels.Naamgeving

Oorspronkelijk komt de naam Black Friday uit de Amerikaanse stad Philadelphia en deze werd rond 1965 voor het eerst gebruikt om te verwijzen naar de enorme verkeersdrukte in en rond die stad op de dag na Thanksgiving.

Rond 1981 werd voor het eerst melding gemaakt van een alternatieve theorie dat op die dag de winkeliers voor het eerst "in het zwart" komen te staan, dat wil zeggen winst beginnen te maken voor het jaar. In de Verenigde Staten is het bij de boekhouding namelijk de gewoonte om verliezen in rode inkt in de boeken te schrijven. Uiteraard is dit onjuist, omdat de detailhandel wel degelijk winst maakt gedurende andere tijden van het jaar. Het illustreert echter hoe belangrijk de kerstperiode is voor het jaarlijks eindresultaat.

 

Black Friday in Spanje

Ook in Spanje verovert Black Friday of te wel 'Viernes Negro' steeds meer terrein.
Vele winkels en centro commercial en natuurlijk alle grote ketens El Corte Ingles, Carrefour, Media Marktspelen, etc. spelen hier op in, dus als u van winkelen houdt a.s. vrijdag worden hoge kortingen soms wel tot 50%. Eigenlijk speelt dit het hele weekend. Er zijn winkels die gaan extra open op zondag.

 

Lees ook maandag is het:  CYBER MONDAY IN SPANJE