De meest opmerkelijke airline regels

Gepubliceerd op 2 november 2018 om 09:38

De meest opmerkelijke airline regels - De meeste regels van luchtvaartmaatschappijen zijn heel logisch en helder. En hoewel het bij de bagage-regels soms al wat lastiger te begrijpen wordt, kan het uiteraard nog veel gekker. Was jij al op de hoogte van deze wel heel bijzondere airline-regels?1. Emmer vis goedkoper dan bagage

Reis je met de Tanzaniaanse luchtvaartmaatschappij Fastjet? Dan is het voordeliger om vis mee te nemen dan schone kleding. Een koffer van 23 kilo kost namelijk 20 dollar, terwijl het meenemen van een net zo zware ‘heerlijke emmer vis’ slechts 12 dollar kost.

De meest opmerkelijke airline regels

2. Geen aanstootgevende kleding

Diverse luchtvaartmaatschappijen hanteren de – op zich logische – regel dat het dragen van aanstootgevende kleding aan boord niet is toegestaan. De vuistregel: als je niet aan een 8-jarige zou willen uitleggen wat de tekst of print op je kleding betekent, draag het dan niet.

 

Dat deze regel ook echt wordt nageleefd, ondervonden 18 vrouwen aan boord van een vlucht van de Engelse airline Jet2. De t-shirts met de opdruk ‘bitches on tour’, die zij droegen vanwege een vrijgezellenfeest, waren voldoende reden om van boord te worden gezet.3. Neem je pony mee op reis

De meeste airlines hebben duidelijke richtlijnen voor het meenemen van huisdieren. United Airlines gaat nog een stapje verder en geeft voorbeelden van enkele diersoorten die als hulpdier of ‘emotionele ondersteuning’ zijn toegestaan aan boord. Zo mag je onder meer een aap of shetlandpony -mits voorzien van de juiste papieren- meenemen, maar een cavia of konijn is niet toegestaan.

 

Over dieren gesproken: bij Qatar Airways mag je, tegen bijbetaling van minimaal 240 dollar, een valk meenemen aan boord. Per vlucht kunnen maximaal zes valken in de cabine meereizen.

 

4. Geen sleutels in je handbagage

Wie met Jetblue reist, mag onder meer geen sleutels, pruiken, boot-onderdelen of DVD’s meenemen in de hand- of ruimbagage. Ook sieraden of een camera mogen niet in een koffer worden vervoerd. In alle gevallen is het wel toegestaan om deze items ‘persoonlijk te dragen’.5. LED je lampen maar thuis

Bij Hawaiian Airlines zijn juist weer andere items uit den boze. Het is verboden om onder meer gloeilampen, LED-verlichting of banden van voertuigen (behalve fietsbanden!) mee aan boord te nemen.

 

6. Erg ruim op tijd aanwezig

Hoewel Jamaica een ‘Relax, man!’-imago heeft, geldt dat niet echt voor het incheckproces van Fly Jamaican Airways. Hier moeten jijzelf én je ruimbagage uiterlijk twee uur voor vertrek ingecheckt zijn.

 

7. Entertainment aan boord

Reis je met Azerbaijan Airlines van Dubai naar Baku, of de andere kant op? Dan mag je gratis een televisie met een schermgrootte tot 32 inch meenemen in de cabine. Het meenemen van een flatscreen van 32 tot 55 inch kost omgerekend zo’n 50 euro, een televisiescherm dat groter is dan 55 inch kan alleen in het ruim worden vervoerd.

Spanje autohuur

Misschien ook interessant:

De mooiste ontdekkingen van Spanje:

Zoek je een bijzonder plaats om te overnachten een sfeervolle vakantiewoning een heel bijzonder plekje waar je heerlijk kunt genieten in een bed & breakfast of een fijn hotelletje? Echt plekjes voor levensgenieters! Ieder plaats is origineel, maar vooral ‘heel fijn-om-er-te-te-zijn’!

Bron: Tix.nl