Madrid krijgt in de winkelstraten een richtings verkeer voor voorvoetgangers

Gepubliceerd op 17 november 2018 om 18:54


Kerst in Madrid - Madrid krijgt met de kerst in de winkelstraten een richting verkeer voor voorvoetgangers. In Madrid krijgen de winkelstraten van vrijdag 23 november, de dag van Black Friday t/m 7 januari een richting verkeer voor voetgangers.

 

De Kerstperiode is in Madrid extra druk en dat is te merken in de bekendste winkelstraten in het centrum van de hoofdstad van Spanje. Voor het tweede opeenvolgende jaar heeft de gemeente besloten om diverse voetgangersgebieden waaronder de winkelstraten Calle del Carmen en Calle Preciados en diverse andere straten rondom de Puerta del Sol een richting te maken.

Het klinkt ongeloofwaardig maar het is echt nodig. De populaire winkelstraten in het centrum van Madrid zijn rond de Kerstdagen zo overvol dat men het voetgangersverkeer moet gaan organiseren om problemen te voorkomen. Dat deed de gemeente tijdens de Kerstperiode 2017 door diverse straten een richting te maken wat dus inhoudt dat men als voetganger slechts een kant op mag lopen.Dit jaar heeft de gemeente besloten om dat nogmaals in te voeren maar de politieagenten die het wandelverkeer de goede kant op moesten sturen te vervangen voor stoplichten die aangeven wanneer er naar een kant gelopen moet worden. Het gaat ook dit jaar weer om de winkelstraten Carmen, Preciados, Carretas, Esparteros en Correos.

Ook de metrostations bij de Puerta del Sol zullen alleen beschikbaar zijn voor mensen die uit de metro komen maar niet voor degene die de metro willen nemen vanaf dat punt. Ook het autoverkeer wordt omgeleid rond de drukste winkelstraten.

Deze maatregelen gaan in op vrijdag 23 november, de dag van de Black Friday kortingen en duren tot tenminste 7 januari, net na de Driekoningen gekte en wanneer de winterkortingen beginnen.

 

2x jaarwisseling

Voor het eerst zal men dit jaar ook twee keer oud op nieuw kunnen vieren op de Puerta del Sol. Dat gebeurt op het moment dat het in heel Spanje nieuwjaar is en een uur later wanneer de Canarische eilanden oud op nieuw vieren. De maximaal 25.000 aanwezigen op het plein kunnen dus dit jaar niet slechts 12 druiven maar 24 druiven eten voor extra dubbel geluk in 2019.