Cyber Monday in Spanje

Gepubliceerd op 7 november 2018 om 12:31


Cyber Monday in Spanje - Op maandag 26 november na thanksgiving is het Cyber Monday deze marketingterm is overkomen waaien uit de Verenigde Staten en luidt de start van de kerstverkoop bij online winkels in, als antwoord op Black Friday. De dag staat bekend om extreem hoge kortingen die consumenten kunnen krijgen bij online-warenhuizen.

 

Wat is Cyber Monday?

Cyber Monday is de dag direct na de shopping gekte van Black Friday. Veel retailers laten hun korting het gehele weekend gelden en eindigen met (soms nog meer korting) op Cyber Monday, dit jaar 27 november. Veel consumenten zoeken vaak voor de uitverkoop uit welke producten ze willen aanschaffen en zetten vervolgens hun alarm om op het juiste moment hun slag te slaan. In tegenstelling tot Black Friday, waar je voorheen vooral korting kon verwachten in de fysieke winkels, was Cyber Monday voornamelijk gericht op online winkels.

 

Cyber Monday is ooit in 2005 bedacht in de Verenigde staten, toen was het de tiende drukste dag van het jaar. Het jaar dat daarop volgde was het de twaalfde drukste dag van het jaar. Cyber Monday bleef in de VS echter hangen vanwege de catchy naam en als reactie op het groeiende gebruik van online shopping. In het jaar 2010 was het uitgegroeid tot de grootste shop-dag van het jaar.

Ook Cyber Monday wint in Spanje aan populariteitWanneer vindt de Cyber Monday plaats?

Altijd de eerste maandag na Black Friday.

 

Wat is er zo speciaal aan de Cyber Monday?

Die dag pakken e-shops uit met bijzonder interessante kortingen en gratis verzendingskosten.

 

Op Cyber Monday in Spanje kunt u ondertussen ook hoge kortingen krijgen op informatica en technologie producten zoals computers, tablets, laptops IPhones etc.. Hier nemen de laatste paar jaren in Spanje ook grote ketens en warenhuizen aandeel zoals  Amazon, Media Markt, El Corte Ingles en Carrefour, etc,etc.

 

Lees ook vrijdag is het BLACK FRIDAY