Ontdek Spanje » Blog »  Eten en drinken


Eten en drinken in Spanje

Eten en drinken in Spanje betekent: proeven van heerlijke typische Spaanse gerechten. Ontdek Spanje als een Spanjaard beleef de fijne mediterrane keuken. Geniet van de heerlijke, regionale gerechten in de verschillende Spaanse streken, de Spaanse tapas en drink de heerlijke wijnen.


Tortilla española of tortilla de patatas - een typisch Spaans gerecht

Tortilla española of tortilla de patatas is een typisch Spaans gerecht - Er is eigenlijk geen tapasbar in Spanje waar je deze heerlijke omelet niet geserveerd wordt. Dit is een echte Spaanse klassieker en wordt zowel als tapa maar ook als een compleet gerecht gegeten bijvoorbeeld met een vers stokbroodje of een heerlijke salade.

Lees meer »

Horchata een typisch Spaans drankje.

Horchata is een typisch Spaans drankje - Het plaatsje Alboraya en zijn Horchata ligt in de Spaanse provincie Valencia in de regio Valencia. Horchata is een veel gedronken drankje in de regio Valencia, dit traditioneel drankje wordt ijskoud, en vaak samen met een Fartones (zoete broodstengel) die in de Horchata gedoopt wordt geserveerd. 

Lees meer »

Gazpacho - een typisch Spaans gerecht

Gazpacho - Gazpacho is een typisch Spaans gerecht en wordt gemaakt van rauwe groenten en kruiden, meestal met tomaat en wordt koud geserveerd, de originele Gazpacho is zonder vlees of bouillon. Gazpacho is goed voor de dorst en honger, en er zitten ook rijkelijk vitamines en zout in. Gazpacho wordt als voorgerecht, amuse, hoofdgerecht, tapa of gewoon als tussendoortje geserveerd.

Lees meer »

Crema Catalana een typisch Spaans dessert

Crema catalana - Crema catalana een typisch Spaans dessert, maar Crema catalana is eigenlijk een typisch Catalaans dessert, dan het is in Catalonië ontstaan. Crema catalana is Catalaans voor "Catalaanse room", ook wel bekend als crema de Sant Josep, in het Nederlands, room van de Heilige Jozef, dit karakteristiek dessert wordt gemaakt op basis van custard.

Lees meer »

Wereld Paella Dag 2018

World Paella Day - Vier de Wereld Paella Dag op 20 september. Deze Internationale Paella Dag (WorldPaellaDay) is een initiatief onder leiding van de stad Valencia, de Valencia Tourism Foundation en verschillende andere organisaties. Dit mediterrane recept laat bij uitstek zien traditie, cultuur en goede smaak. Draag een ‘rijstkorreltje’ bij en ga heerlijk genieten van een heerlijke paella op Worldpaelladay.

Lees meer »

Wat is een chiringuito in Spanje

Wat is een chiringuito? Vaak wordt het chiringuito genoemd, soms ook xiringuito. Dit is in het Catalaans een guingueta en wij Nederlanders zeggen ook wel: strandtent. Wat is dit precies?

Lees meer »

Tapas en Pinchos (Pintxos)

Tapas en Pinchos (Pintxos) - Tapas en Pinchos wat is het verschil? Pinchos komen oorspronkelijk uit het noordelijk deel van Spanje en zijn eigenlijk kleine belegde broodjes. Je kunt ook wel zeggen: brood tapas.

Lees meer »

Valencia - alles over sinaasappels, sinaasappelbloesem en sinaasappel tour

Valencia - alles over sinaasappels, sinaasappelbloesem en sinaasappeltour.  Spanje is Europa's grootste sinaasappelproducent, en gelijktijdig werelds grootste exporteur. De sinaasappel komt oorspronkelijk uit China (Sina is het oude woord voor China), waar ook de naam naar verwijst. In het vroeg nieuw Nederlands komt "appel sina" voor, in het nieuw Nederlands "appelsien".

Lees meer »

Proost! Op wijntour in Alicante

Proost! Op wijntour in Alicante - Hier vind je een zon geblaakt landschap dat gecombineerd met kalkrijke en kurkdroge grond dat gepaard gaat met glooiende rijen noeste wijnranken, die vast bezwijken van de trossen sappige donkerpaarse druiven – vind je dat klinkt als een bekend tableau?

Lees meer »

Het mediterrane dieet

Het Spaanse Mediterrane Dieet - Het mediterrane dieet, is door de Unesco sinds 2013 erkend als werelderfgoed, het is typisch en een belangrijk kenmerk van de Spaanse keuken. Niet alleen het “dieta mediterranea” draagt bij aan een gezonder leven maar nog belangrijk is “vida mediterranea” ofwel de typisch mediterranische levensstijl

Lees meer »

Tinto de Verano - Rode wijn van de zomer of zomerwijn

Tinto de Verano een Spaans zomerdrankje. 'Si el mar fuera vino, todo el mundo sería marino.' Was de zee van wijn, zou iedereen zeeman zijn. Een leuk gezegde maar Tinto de Verano dit zomers drankje gemaakt van rode wijn heeft een ieder weleens gedronken die in de zomer met vakantie is geweest in Spanje Het lijkt heel erg op de Sangria.

Lees meer »

Ook interessant: