Ontdek Spanje » Blog »  Eten en drinken


Eten en drinken in Spanje

Eten en drinken in Spanje betekent: proeven van heerlijke typische Spaanse gerechten. Ontdek Spanje als een Spanjaard beleef de fijne mediterrane keuken. Geniet van de heerlijke, regionale gerechten in de verschillende Spaanse streken, de Spaanse tapas en drink de heerlijke wijnen.


Spanjaarden houden van zoete toetjes, taartjes en snacks

Spanjaarden houden van lekkere zoete toetjes, taartjes en heerlijke snacks. Een ding weten we zeker, de Spanjaarden houden van heerlijke zoete toetjes, taartjes en lekkere snacks . Het begint al tijdens het ontbijt, en natuurlijk als tussendoortje heerlijk toch én, ja ook als toetje natuurlijk. 

Lees meer »

Een Spaanse dagindeling aan de hand van de maaltijden

Ook in Spanje is het huidige levensritme snel,snel geworden, al denken velen mensen van niet, maar ook hier moet gewerkt worden, daarbij moeten de kinderen verzorgd worden en dan heb je ook nog een sociaal leven waar in Spanje veel aandacht aan besteedt wordt. Dus ook in Spanje zijn de dagen hectische geworden en ook vaak nog eens in de weekends.

Lees meer »

De Spaanse pepers

DE SPAANSE PEPERs  - Waarom wordt de Spaanse pepers zo genoemd terwijl hij niet uit Spanje komt. Waar komt het voorvoegsel Spanje dan vandaan? Dit is niet normaal dan er zijn andere pepers met voorvoegsels en toch niets te maken hebben met de oorsprong van die pepers denk bijvoorbeeld aan de  lomboks en cayennepeper. Dus daarom de terecht vraag waarom is dat bij de Spaanse pepers wel?

Lees meer »

Het plukken van Saffraan in Spanje is begonnen

Het plukken van Saffraan in Spanje is begonnen - De saffraan oogst is weer begonnen in de regio Castilla-La Mancha, zoals elk jaar rond eind oktober begin november wordt de saffraan geoogst. En dit jaar zou het wel eens een hele goede saffraan oogst kunnen zijn dan de telers rekenen er op dat ze 25 % meer saffraan kunnen plukken. Saffraan (azafrán) dit dure rode goud kunnen de prijzen oplopen van 1.500 euro tot 3.000 euro.

Lees meer »

Paddenstoelen zoeken in de herfst

Spanje - Ga in de herfst paddestoelen zoeken - Herfst in Spanje, tijd om wilde paddestoelen te gaan zoeken - Ga je ook paddestoelen zoeken dan paddestoelen plukken is een geliefde bezigheid. Met de herfst gaan de mensen weer met de mandjes aan de arm de natuur en het bos in.

Lees meer »

Spanje heeft vele koffievarianten

Spanje heeft vele koffie varianten zoals, Café, corto de café y largo de leche, Café con leche, descafeinada de sobre en daarbij zijn er nog heel vele andere koffievariaties. Koffie wordt in Spanje vaak en overal gedronken,  in de bars, thuis met of zonder alcohol bij het ontbijt of zomaar tussendoor en in de diversen regio's worden nog vele andere namen en variaties genoemd.

Lees meer »

Spaanse olijfolie

Olijfolie is een heel gezond product - Door het persen van olijven, dit is een vrucht van de olijfboom, wordt er een plantaardige olie gewonnen. Deze plantaardige olie beter bekend als olijfolie is een zeer gezond voedingsmiddel.

Lees meer »

Churros een typisch Spaans gerecht

Wat zijn nu precies churros?  Churros is een typisch traditioneel Spaans gerecht, die vaak in Spanje als ontbijt wordt gegeten met koffie en een lekkere dikke chocoladesaus,  Churros con Chocolate. De Churros wordt gemaakt van gefrituurd tarwedeeg, maar soms ook van aardappeldeeg. 

Lees meer »

Carajillo - een typisch Spaanse koffie

Carajillo - Carajillo een typisch Spaanse koffie met brandy Het ontstaan gaat zo vermoed men terug naar de onafhankelijkheidsoorlog, einde negentiende eeuw in Cuba. Hier dronken de Spaanse soldaten zich moed " coraje " in met koffie en rum en zo ontstond de corajillo. Tegenwoordig carajillo genoemd.

Lees meer »

Paella een typisch Spaans gerecht

Paella een typisch Spaans gerecht - Paella wordt uitgesproken als pa'eʎa want een dubbele l wordt uitgesproken als lj. Dit oorspronkelijk Valenciaans en tegenwoordig typisch Spaanse rijstschotel die zijn specifieke smaak krijgt door de speciale manier van koken. De rijst wordt namelijk gekookt in bouillon en terwijl men de rijst kookt in een grote paella pan.

Lees meer »

Chorizo een typische Spaanse worst

Chorizo - Chorizo deze typische Spaanse worst soort, is een kruidig, roodachtige, stevige en een grove structuur heeft. Een typisch ingrediënt dat gebruikt wordt is pimiento choricero, een soort paprikapoeder dat zorgt voor de typische smaak en rode kleur van de chorizo, maar ook door de aanwezige etherische oliën een langere  houdbaarheid heeft.

Lees meer »

Ook interessant: