Taxichauffeurs in Baskenland helpen met vervoer coronapatienten

Gepubliceerd op 24 maart 2020 om 11:34

In Baskenland, en dan wel de steden Vitoria en Bilbao, hebben taxichauffeurs hulp aangeboden aan ziekenhuizen om coronapatiënten te vervoeren. Het gaat om minimaal 30 taxichauffeurs uit Bilbao en nog meer uit Vitoria, een stad ten zuiden van Bilbao.



Belangeloze ritten met corona-patiënten

Niemand in Spanje mag de straat op. Zo hebben taxichauffeurs ook flink last van de coronacrisis. Om toch nog iets te doen ontstond het idee om dan coronapatiënten te vervoeren. De Baskische deelregering onthaalde het voorstel met open armen. De taxichauffeurs doen dit belangeloos, om hulp aan te bieden aan de gezondheidsdiensten. Covid19-patiënten worden in taxi's vanuit gezondheidscentra naar het ziekenhuis gereden. 



Osakidetza voorziet chauffeurs van mondkapjes en desinfectievloeistof

De Baskische taxifederatie beschikt over een lijst met taxichauffeurs die bereid zijn om dit werk te doen. Deze lijst is overhandigd aan de gezondheidsdienst in Baskenland, Osakidetza. Deze gezondheidsdienst voorziet de chauffeurs van mondkapjes en handschoenen en desinfectievloeistof om de taxi's helemaal te reinigen na iedere rit. Er wordt verwacht dat de ambulances het binnenkort niet meer aankunnen dus dit initiatief is hard nodig.