Spanje en het coronavirus

Gepubliceerd op 13 maart 2020 om 16:49

Net als de hele wereld, is ook Spanje in de ban van het coronavirus. Maar hoe erg is het nu eigenlijk nu in Spanje? En kun je nog wel op vakantie?



Sinds 8 maart is het aantal besmettingen met het coronavirus in Spanje flink aan het stijgen. Maar waar is dat precies, welke steden zijn nog niet 'besmet' en waar is het nog 'veilig'? Dat zijn vragen die iedereen wel beantwoord wilt zien, en het verandert iedere dag.

Waren er op zondag 8 maart nog 674 officiële gevallen, op dinsdag 10 maart waren het er al meer dan 1.000 meer: 1695. Op donderdag 12 maart: 1.950. Gelukkig is de stijging van het aantal gevallen op woensdag afgenomen tot 2182. Nog steeds stijgt het aantal gevallen vrij snel en zijn er op woensdag 11 maart al 49 doden gevallen, en op 12 maart meer dan 50 doden. Ook in Nederland grijpt het virus snel om zich heen.



Ga je binnenkort op vakantie naar Spanje? Dan is het verstandig om de voorwaarden even goed door te nemen en te kijken of je misschien nog kan annuleren. Airbnb heeft goede voorwaarden, maar alleen voor als je al een tijdje geleden hebt geboekt. Dat het niet verstandig is om op reis te gaan staat buiten kijf.



Kijk voor een actueel advies even op de website over het reisadvies.