Wanneer kan ik op vakantie naar Spanje?

Gepubliceerd op 3 juni 2020 om 21:48

Op woensdag 3 juni is er een persconferentie geweest met Mark Rutte en minister de Jonge over de zomervakantie 2020 en corona. Hieronder leggen wij uit wat dit betekent voor jouw zomervakantie 2020 naar Spanje.

Let op: het onderstaande biedt geen enkele vorm van garantie. De situatie kan van dag tot dag veranderen. 

Reis alleen met een geel reisadvies

Op vakantie gaan binnen Nederland wordt sowieso aangeraden, naar Spanje kan hoogstwaarschijnlijk binnenkort ook. Nu (geschreven 4 juni 2020) echter nog niet! Er geldt nog een oranje reisadvies. Dat betekent: alleen noodzakelijk reizen. Een geel reisadvies betekent het bestaan van veiligheidsrisico's. Maar dan kan het wel. 

Het korte antwoord voor nu (update 4 juni): NEE. Het kan nog niet en het is ook nog niet 100% bekend vanaf wanneer wel. Op dit moment geldt zelfs nog een verplichte thuisquarantaine na aankomst in Spanje. Door Sanchez is gezegd dat er vanaf juli buitenlandse toeristen verwelkomd kunnen worden, of Nederlanders en Belgen dit ook mogen is echter nog niet bekend!!

Start van aanpassing reisadvies per 15 juni

Op 15 juni zal de Nederlandse overheid de reisadviezen van een aantal landen aanpassen. Per week wordt er vervolgens gekeken naar eventuele aanpassingen. Spanje zal per 15 juni nog niet geel zijn, dat heeft ook te maken met het feit dat de grenzen vanuit Spanje pas op 1 juli open gaan. De verwachting is dat dit eind juni / begin juli zal veranderen naar geel: (er zijn veiligheidsrisico's).