Ontdek Spanje » Barcelona » Winkelen » Overdekte markten in Barcelona


De mooiste overdekten markten in Barcelona

De bekendste overdekte markten in Barcelona zijn Mercat de la Boqueria, Mercat de la Concepció en Mercat Santa Caterina. Deze overdekte markten kunnen zeker als bezienswaardigheden worden gezien.Een van de populairste overdekte marktenin Barcelona is Mercat de la Boqueria. De markthal aan de Rambla de Sant Josep trekt elk jaar vele toeristen. Behalve de bekende "Mercat de la Boqueria" zijn er nog diverse andere overdekte markten in Barcelona te vinden. Hieronder een overzicht van de leukste markthallen van Barcelona. Op deze versmarkten vind je verse vis, schaal- en schelpdieren, een afdeling met verse groenten en fruit vlees en gevogelte. Heerlijke kazen, worsten en hammen, noten en gedroogde vruchten, brood etc.etc. Op de markt is alles vers en van een goede tot zeer goede kwaliteit.

De bekendste overdekte markten in Barcelona zijn Mercat de la Boqueria,  Mercat de la Concepció en Mercat Santa Caterina.

Snelle links

Mercat de la Boqueria

Mercat de la Concepció

Mercat Santa Caterina

Mercat de Sant Antoni

Andere markthallen

Mercat de la Boqueria

De kleurrijkste versmarkt in hartje Barcelona

De Mercat de la Boqueria is niet alleen de meest bekende overdekte markt van Barcelona, het is ook de grootste. Het ligt aan de Ramblas en is beroemd ver buiten Barcelona. Deze internationale faam zorgt ervoor dat toeristen de weg naar de Mercat de la Boqueria wel weten te vinden!

Als je naar de Rambla gaat om te winkelen, kom je dus vanzelf bij de Mercat de la Boqueria! Het is gezellig om even binnen te lopen. Loop in de oude versmarkt van Barcelona en slenter gewoon een beetje rond! De overdekte markt ontstond als straatmarkt, zonder dak dus. Dit gebeurde al in de 13e eeuw. Vanaf 1470 is er echt gedocumenteerd dat er een regelmatige markt werd gehouden. Mercat Bornet was toen de naam. In 1826 kwamen er pas regels bij deze markt, in 1840 werd er pas een kerk afgebroken en een plein gebouwd. Dit was het moment dat de Mercat de la Boqueria pas echt vorm kreeg. In 1856 was het een officiële markt, maar nog zonder overkapping! Deze kwam pas in 1914, net voor het begin van de eerste wereldoorlog. Spanje bleef neutraal.

La Boqueria is een typische ontmoetingsplaats voor de bewoners van de stad. Veel mensen halen er hun dagelijkse boodschappen, en drinken ondertussen samen met vrienden een drankje bij hun favoriete bar. Je vindt er meer dan driehonderd kramen met een grote verscheidenheid aan artikelen. Van de meest traditionele Catalaanse producten tot de meest bijzondere kruiden en specerijen.

De markt is dagelijks geopend van 8:00-20:30 uur. Alleen op zondag kun je er niet terecht. Je hebt dus eigenlijk geen excuus om de markt niet te bezoeken. Vergeet niet je fototoestel mee te nemen, want er zijn zoveel leuke plaatjes te schieten.

Mercado de La Boqueria
Les Rambles, 91, 08001 Barcelona, Spanje
 

Mercat de la Concepció

De markt bij de wijk Eixample

Mercat de la Concepció ligt in de wijk Eixample, namelijk in de Carrer Aragó.
Deze markt werd geopend in 1888 en is ontworpen door de architect Antoni Rovira i Trias. Mercat de la Concepció heeft haar naam te danken aan een nabijgelegen kerk. Vanaf het midden van de achttiende eeuw werden hier al markten in de open lucht gehouden. In 1998 werd overdekte markt volledig gerenoveerd.

De markt is onder de lokale inwoners van Barcelona vooral bekend vanwege de bloemenmarkt die aan de achterkant wordt gehouden. Niet enkel bloemen maar veel meer bomen, planten, zaden en andere flora kun je hier kopen.

Je vindt er ook vis, vlees, groenten en fruit en electronica. De markt is gesloten op zondag, maar de andere dagen open van 08:00 tot 15:00. Je kunt de markt gemakkelijk bereiken met de metro, stap uit via lijn 4 bij Girona of lijn 4 of 5 bij Verdaguer.

Carrer d'Aragó, 315,
08009 Barcelona, Spanje


Mercat Santa Caterina

Overdekte markt met een opvallend dak

Mercat Santa Caterina deze in het oude centrum van Barcelona gelegen versmarkt, in Ciutat Vella, vlakbij de kathedraal. Deze markt werd in 1848 geopend en staat op de plaats van het klooster Santa Caterina. Achter Mercat Santa Caterina is een stukje ruïne gelaten van het oude klooster. In 2005 is het gehele pand gerenoveerd. De originele staat uit 1848 is daarbij behouden gebleven.

Het opvallendste aan Mercat Santa Caterina is de dakconstructie in gekleurde keramiek met een golvende vorm. Het muzoïek op het dak, met afbeeldingen van fruit en groenten is van de kunstenaar Toni Cornella. Hij gebruikte meer dan 200.000 tegels in 67 verschillende kleuren.

Metrolijn 4 en metrohalte Jaume I brengt je bij de mercat Santa Caterina. Openingstijden zijn een beetje omslachtig, check Google maps voor de juiste tijden. Maar over het algemeen is de markt gesloten op zondag en geopend van maandag t/m zaterdag van 07:30 - 15:30. Op dinsdag, donderdag en vrijdag is de markt open tot 20:30. Dit is dus een van de overdekte markten in Barcelona die het langst open is!

Avinguda de Francesc Cambó, 16
08003 Barcelona

Mercat de Sant Antoni

Een van de belangrijkste overdekte markthallen in Barcelona is de Mercat de Sant Antoni. Al in 1882 was dit een officiële markthal. Architect Antoni Rovira i Trias heeft deze markt gebouwd. Recentelijk is de hal gerestaureerd (2009-2018). In deze periode was de mercat de Sant Antoni gesloten. Door archeologische vondsten duurde dit zo lang. Meer dan 200 kraampjes staan in deze markthal. Vlees, vis, groente, fruit en veel meer zaken kun je hier vinden. 

Het is een van de grootste markthallen van Barcelona. Vijf verdiepingen zijn er maar liefst, vier ondergronds. Er is een fitnesszaal, een supermarkt en een parkeerruimte. Zo zie je maar, deze markthal is meer dan kraampjes!

Je kunt er komen met metro lijn 2, halte Sant Antoni. De openingstijden zijn op maandag t/m zaterdag van 08:00 t/m 20:30. De markt is gesloten op zondag.

Carrer del Comte d'Urgell, 1

08011 Barcelona, Spanje


Andere bekende markthallen in Barcelona

Mercat del Ninot

Deze markt stamt van 1894. De echte naam luidt El Porvenir.  Mercat del Ninot was een heel populair café.


Adres:

Carrer Mallorca, 135

Openingstijden:

Maandag t/m vrijdag

van 8:00 tot 21:00 uur.
Zaterdag van 8:00 tot 15:00 uur.


Metro: Hospital Clínic (L5)

Mercado de la Barceloneta

Deze markt ligt in het havengebied van Barcelona, daarom worden er op deze markt vooral veel vissen etc verkocht.

Adres:

Carrer Dosrius, Barceloneta

Openingstijden:

Maandag 7:00-15:00
Dinsdag, woensdag en donderdag 7:00-15:00 en 17:00-20:30

Vrijdag 7:00-20:30

Zaterdag 7:00-15:00