Ontdek Spanje » Barcelona » Winkelen » Vlooienmarkten /  Rommelmarkten


Vlooien- en Rommelmarkten in Barcelona

Hier vind je de bekendste vlooienmarkten / rommelmarkten die je in Barcelona kunt afstruinen. Geniet van de marktjes en rondom de meeste markten bevinden zich vaak ook gezellige terrasjes waar je iets kunt drinken. Afdingen is heel normaal in Spanje en houd vooral je eigen tas in de gaten…

Snelle links

Mercat dels Encants Vells

Encants Nous

De 'enige echte vlooienmarkt'

Postzegel en muntenmarkt

Andere vlooienmarktenMercat dels Encants Vells en Encants Nous

De markt El Encants vindt plaats op de Plaça de les Glories Catalanes. Het is één van de grootste en tevens één van de oudste vlooienmarkten in Barcelona.

De vernieuwde Mercat dels Encants Vells, ook bekend als de Fira del Bellcaire. Op wat eens het oudste en grootste openlucht rommelmarkt van Barcelona was, is nu een overdekte markt met een moderne uitstraling. Op de bovenste verdieping kun je genieten van een prachtig uitzicht op het plein en de omgeving. Ook bevinden zich hier diverse bars waar je wat drinken en eten kunt.

Adres: Avinguda Meridiana, 69

Geopend: op maandag, woensdag, vrijdag en zaterdag van 9:00 uur tot 20:00 uur
Let op: Mercat dels Encants Vells ligt niet bij metrostation Encants (L2). Barcelona beschikt namelijk over twee markten die beide Encants worden genoemd.

De eerste is dus Mercat dels Encants Vells, ofwel Encants Vells. Deze vernieuwde markt is de oudste markt van Barcelona! Hij ligt vlakbij Plaça de les Glòries Catalanes, metrostation Glòries van lijn L1.

Encants Nous

De tweede is Encants Nous, oftewel het nieuwe Encants. Deze ligt in de wijk l’Eixample. Hier lukt het wel om metro lijn L2 te nemen en dan it te stappen op metrostation Encants! Deze is alleen op zondag gesloten. De rest van de dagen is Encants Nous open van 10:00 - 13:30 en van 17:00 - 20:00.

Flea market in Raval

Op zoek naar vrolijke mensen? Dan moet je naar de Flea Market in Raval. Ook deze markt is te vinden vlakbij de haven. Behalve kleding en vintage items vind je hier een echte vlooienmarkt sfeer! De Flea Market van Barcelona wordt dan ook de enige echte vlooienmarkt van de stad genoemd. Open op zondag van 10:00 - 19:00.

Postzegel en muntenmarkt

Als je een postzegel- of muntenverzamelaar bent, of het gewoon leuk vindt om naar zo'n postzegel en muntenmarkt te gaan, kun je een kijkje nemen op Plaça Reial. De markt is iedere zondag geopend van 10:00 tot 14:00.

Fira de Brocanters

De Fira de Brocanters is een vlooienmark in Barcelona. De markt vind je aan het einde van de Ramblas. Openingstijden van de fira de Brocanters zijn zaterdag en zondag van 10:00 tot 20:00.

Mercat Sant Antoni Dominical

De Mercat de Sant Antoni is een zondagsmarkt. Je vindt hier boeken, videospellen, bordspellen en spelkaarten!

Mercat Gòtic

Mercat Gòtic is er iedere donderdag. De naam dankt het aan het feit dat de markt in het hartje van de gotische wijk ligt, vlakbij de haven van Barcelona. Vindt hier antique en verzamelstukken! Kun je de markt niet vinden? Zoek naast het kathedraal van Barcelona!