Ontdek Spanje » Barcelona » Winkelen in Barcelona – Shoppen! Winkelen en Shoppen in Barcelona

Shoppingstad Barcelona - In Barcelona kun je heerlijk shoppen. Je moet wel weten waar de beste winkels, winkelstraten, winkelcentra en boetiekjes zijn. Dit is zeker belangrijk bij festiviteiten. Barcelona is een heerlijke stad om te winkelen en een dagje gezellig shoppen begint gewoon in de mooiste winkelstraat van Barcelona: Passeig de Gràcia. Het is de 3e duurste winkelstraat van Spanje (2017). 

Openingstijden winkels in Barcelona

Van 14:00 tot en met 17:00 zijn de meeste kleinere winkels gesloten voor siësta. De grotere bedrijven in het centrum doen hier tegenwoordig niet meer aan mee. Alles is zo goed als doorlopend open. In het centrum gaan de winkels tussen 10.00 en 11.00 uur open en om 21.00 uur weer dicht. Op zondag zijn steeds meer winkels open.Passeig de Gràcia

Passeig de Gràcia is wel de bekendste winkelstraat van Barcelona en daarbij ook nog eens autovrij.

De Passeig de Gràcia ligt in het historisch centrum van Barcelona . Als je van winkelen houdt, mag je Calle Sierpes zeker  niet missen. Deze bekende winkelstraat loopt van de Plaza de la Campana tot het San Francisco plein waar het prachtige gemeentehuis staat.

In de Passeig de Gràcia vind je alle bekende merken maar ook juweliers, kado-winkels, modezaken en keramiekwinkels. Het aangename van deze autovrije winkelstraat is, dat er in de zomer grote doeken gespannen zijn over de over de straat zodat de brandende zon niet op straat schijnt.

Overnachten in Barcelona

Zoek je nog een overnachting in Barcelona? Een mooi hotel, pension of appartement? Wij hebben de beste op een rijtje gezet, maak gebruik van het scala aan mogelijkheden.Stedentrips naar Barcelona

Een stedentrip naar Barcelona begint bij Ontdek Spanje! Vanaf hier verwijzen wij door naar de beste aanbieders. Deze staan hieronder. Bekende merken die iedereen wel kent, deze 8 leveren de beste mogelijkheden voor een stedentrip naar Barcelona.

Wat moet je doen tijdens een stedentrip naar Barcelona? Probeer in ieder geval deze 5 af te strepen; strand, centrum, museum, park en iets van Gaudi! Pas daarna kun je zeggen dat je een beetje van Barcelona hebt gezien!