Ontdek Spanje » Vakantie in Catalonië en Barcelona


Vakantie in Catalonië en Barcelona

Op Vakantie naar Catalonië en Barcelona?- Spanje · Catalonië · Vakantie · Barcelona; Costa Barcelona; Costa Brava.  Ontdek en beleef een heerlijke vakantie in Catalonië en Barcelona.


Vijf tips voor een onvergetelijke vakantie in Catalonië en Barcelona

Een bezoek aan Barcelona hoort erbij als je naar Catalonië op vakantie gaat. Maar het echte Catalonië ontdek je pas als je de stad uit gaat. Rijd door wijnvelden waar de beroemde cava wordt gemaakt, snuif de berglucht op in de Pyreneeën, geniet van je vrijheid aan het strand. Vijf tips voor een onvergetelijke vakantie.1  - Chique badplaatsen en zandstranden
Costa Brava, dat klinkt naar hordes feestende jongeren. Die vind je echter niet overal. De luxe buitenhuizen van rijke Catalanen vind je onder andere in drie kleine badplaatsen die nog niet zo erg bekend zijn: Tamariu, Llafranc en Calella de Palagruell. De allerbeste gamba’s van de Costa Brava eet je in Palamós, net even verderop. Hier vierde ooit ook Salvador Dali vakantie; via een prachtige wandelroute door de bossen kom je bij zijn oude huisje.

2  -  Wijnakkers en bodega’s
Tussen de ruige rotskusten van de Garaf, een halfuur rijden ten zuidwesten van Barcelona, ligt de Penedès. De Romeinen waren de eersten die deze streek ontdekten als ideale plek voor wijnbouw. Vilafranca del Penedès groeide uit tot wijnhoofdstad van Catalonië en ligt midden tussen de mooie glooiende wijnakkers. Je kunt er verschillende wijnmakers bezoeken, van heel moderne tot biologische, en in de buurt kun je overal goed eten en drinken. Ook heel leuk is Sant Sadurní d’Anoia, de stad waar rondom alle cava van Spanje wordt gemaakt.3  -  38 vulkanen
Zin in actie? Ga dan naar La Garrotxa. In het noorden van Catalonië duiken vulkanen als rijk begroeide bergtoppen op uit het landschap. Het zijn er 38 in totaal. Bang zijn voor een uitbarsting hoeft niet, dat was elfduizend jaar geleden voor het laatst. In het gebied valt veel te doen: vulkanen beklimmen, wandelen door de bossen, fietsen en ook paardrijden. Geen zin in echt heel erg actief? De middeleeuwse dorpjes Basalú en Santa Pau en vulkaanstad Olot zijn prachtig om te bezoeken. Of ga naar de romaanse brug in Camprodon.

4  -  Groene valleien en besneeuwde bergtoppen
Parc Nacional d’Aigüestortes i Estany de Saunt Maurici is een nationaal natuurpark met 41.000 hectare natuurgebied. Je maakt er uitgezette wandelingen door de ruige bergketens, bosrijke gebieden en besneeuwde bergtoppen. De uitzichten vanaf de hoge toppen zijn adembenemend. In het park zijn berghutten om te overnachten maar ook als je slechts dagtochtjes wilt maken: doen! Interessante stadjes dorpjes zijn Taüll, Salardu en Les.

5  -  Barcelona
Met de Olympische Spelen van 1992 zette Barcelona zichzelf op de kaart. Onder het motto Barcelona, posa’t guapa (Barcelona, maak je mooi) ging het centrum op de schop. Verloederde steegjes werden opgeschoond, grauwe gebouwen kregen een lik verf, er kwam een strand en een gloednieuwe wijk (Vila Olímpica) compleet met luxe jachthaven. De wereldstad was geboren. Bezoek de bouwwerken van Gaudí die de stad zo beroemd maken: Sagrada Familia en Parc Güell. Maar ga ook zeker naar het strand van Barceloneta, de toffe wijken El Raval, El Born en Gràcia of gewoonweg shoppen en tapas eten: de mogelijkheden zijn echt oneindig. Wie de stad van de andere kant wil bekijken fiets en maakt een tocht langs het strand: je kunt hier heerlijk uitwaaien.


Bron: telegraaf.nl


Spanje is wat je wilt. Spanje is wat je nodig hebt