De bezienswaardigheden van Barcelona

Barcelona en zijn bezienswaardigheden

Bezienswaardigheden van Barcelona - Ontdek en beleef de mooiste en leukste bezienswaardigheden van de stad Barcelona

Barcelona heeft vele  interessante bezienswaardigheden om te bezoeken tijdens u stedentrip of vakantie aan Barcelona. Maar welke architectonische bezienswaardigheden, monumenten en musea mag u echt niet missen? Kijk hieronder, naar de mooiste en de meest unieke bezienswaardigheden van Barcelona. Trouwens wist u dat vele musea elke eerste zondag van de maand in Barcelona gratis kunt bezoeken.

 

Barcelona is de hoofdstad van Catalonië en de provincie Barcelona.
In Barcelona vindt u overblijfselen van middeleeuwse wijken en prachtigste uitingen van het modernisme en de avant-gardisten. De UNESCO heeft de emblematische gebouwen van de Catalaanse architecturen Antoni Gaudí en Lluís Doménech i Montaner tot Werelderfgoed verklaard. De stad van Romeinse afkomst beschikt door haar lange geschiedenis en economische bedrijvigheid over een indrukwekkend cultureel erfgoed, wat goed te zien is uit het behoud van haar rijk historisch en kunsterfgoed en de belangrijke rol bij de ontwikkeling van de nieuwste kunstrichtinge


1 - Sagrada Família
Basílica y Templo Expiatorio de la Sagrada Família’ afgekort Sagrada Família is een basiliek in Barcelona, naar een ontwerp van Antoni Gaudí. De naam betekent Heilige Familie. Sinds het leggen van de eerste steen in 1882 wordt bijna voortdurend aan de kerk gebouwd. Alleen gedurende de Spaanse Burgeroorlog heeft de bouw enkele jaren stilgelegen. De huidige officiële opleveringsdatum is in 2026. De bouwdirectie houdt het erop dat het gebouw "klaar zou kunnen zijn ergens in het eerste derde van de 21ste eeuw". De snelheid waarmee de bouw vordert, is voor een groot deel afhankelijk van de giften die bezoekers binnenbrengen. De bouw duurt inmiddels zo lang, dat reeds voltooide gedeelten inmiddels gerenoveerd moeten worden. Hoewel de kerk nog niet klaar is werd zij op 7 november 2010 door paus Benedictus XVI tot basiliek gewijd.

Tel:  932 080 414
E-mail: informacio@sagradafamilia.org
Website: SagradafFamilia

2 - Park Güell
Dit stadspark van Barcelona ligt in het noord oosten van Barcelona in het stadstadsdeel Gràcia.  Een reuze slang kronkelt door het park en biedt hiermee een zitplaatsen verspreid over het gehel park. Dit park is aangelegd door Antoni Gaudí in opdracht van Eusebi Güell De opdracht was hier een prive woonwijk te bouwen met 60 villa's. Dit werd geen succes: er werden twee huizen verkocht en in een van die huizen kocht Gaudí en ging hier ook in wonen. Het park park "Güell" staat,sinds 1984 op de UNESCO Werelderfgoedlijst

 

Tel: 902 200 302
E-mail: parkguell@bsmsa.cat
Website: Park Guell


Barcelona, stad, zon, zee en strand

zonvakantie-Barcelona zonvakantie-Barcelona zonvakantie-Barcelona zonvakantie-Barcelona zonvakantie-Barcelona
zonvakantie-Barcelona zonvakantie-Barcelona zonvakantie-Barcelona zonvakantie-Barcelona
zonvakantie-Barcelona

3 - Casa Milà
Casa Milá ook wel La Pedrera genoemd, wat Catalaans is voor De Steengroeve
Dit een van Gaudí zijn bekenste en een stukje bijzonder stukje architectuur. Casa Milà is een gebouw met appartementen, Casa Milà ligt aan Paseo de Grácia vlakbij het Parc Güell.  In het gebouw bevindt zich ook een museum, met wisselende exposities. Binnen in het gebouw vind je fresco’s, reliëfs en twee binnenpleinen. In Casa Milà bevindt zich de eerste parkeergarage van Barcelona. De bewoners konden per koets (en later per auto) naar hun eigen verdieping rijden. Het dak wordt ‘Jardin de los Gauerreros’ tuin van de krijgslieden genoemd.

Adres: Provença 261-265
08008 Barcelona
Tel: 902 20 21 38
Website: Casa Milá

4 - Palau de la Música Catalana
Palau de la Música een prachtig concertgebouw uit 1908 met ongeveer 2073 zitplaatsen. In de zaal bevinden zich diversen beelden van de bekende componist Richard Wagner. De binnenkant is prachtvol ingericht en straalt veel rijkdom uit. Aan de buitenkant staan diversen mooie pilaren met mozaïek. Boven op dak staan de beelden van de componisten Bach, Beethoven en Palestrina.

Adres: Calle Palau de la Música 4-6
08003Barcelona
Tel: 93 295 72 00
E-mail: taquilles@palaumusica.cat
Website: Palau de la Musica Catalana

 

5 - Port de Barcelona
De Haven van Barcelona is net zo oud als de stad oud is. De haven is ook een aanlegplaats voor vele cruise chepen die veel en graag Barcelona bezoeken. Aan het begin van de Ramblas is de oude “plezier” haven ‘Port Vell’. Hier vindt u ook vele restaurants, barretjes etc. Ook is hier ‘Maremàgnum’ te vinden een groot inkoop center en niet te vergeten Europa’s grootste aquarium gevuld met zes miljoen liter zeewater. Aan de zuidkant van de haven is het industrie gebied.

6 - La Rambla
Via de Rambla werd vroeger water afgevoerd naar zee, wat van de bergen af kwam.
La Rambla ligt in het centrum van Barcelona en is ongeveer 1200 meter lang. Deze wandelboulevard wordt elke dag door duizenden toeristen bezocht. La Rambla loopt vanaf Plaça Catalunya tot aan de haven Port Vell. La Rambla bestaat uit vijf gedeeltes: Rambla Canaletes met het fontein van Font les Canaletes. Rambla Estudis, vernoemd naar een 16e eeuws academisch instituut en waar bezienswaardigheden te vinden zijn als Palau Comillas en Reial Adademia de Ciences i Arts. Rambla St. Josep met zijn vele gezellige bloemenstalletjes is vernoemd naar het klooster wat hier vroeger stond. In dit gedeelte begint ook de rosse buurt ‘Barri Xines’.

7 - Mercat de la Boqueria
Mercat de la Boqueria betekent markt waar geitenvlees verkocht wordt. Deze markt is de grootste en mooiste versmarkt van Spanje, waar al lang niet alleen maar geitenvlees wordt verkocht. Dit paradijsje voor wie van lekker eten houdt, prikkelt werkelijk alle zintuigen. Alles lekkernijen komen voorbij, fruit, vlees, vis, groente, kaas, olijven, kruiden, granen en nog heel veel meer lekkers. Tot de mogelijkheden behoren ook kookworkshops met gerenommeerde chef-koks en sommeliers.

Adres: Rambla, 91
08001 Barcelona
Tel: 93 318 25 84
Website: Mercat de la Boqueria
      
8 - Parc Montjuïc
De Montjuïc is een heuvel met op de top een fort, Castell de Montjuïc, en er omheen een groot park. Het Parc Montjuïc werd aangelegd voor de Wereldtentoonstelling van 1929, met fraaie tuinen, het Nationaal Paleis en sportaccommodaties. Het stadion werd in 1989 verbouwd voor de Olympische Spelen, drie jaar later. ’s Avonds is de fontein op Plaça d'Espanya een trekpleister van formaat: een schitterend schouwspel van licht, muziek en water. Het wordt daarom de Magische Fontein genoemd. In de zomer begint elk half uur een nieuwe voorstelling, de eerste is om 21.30 de laatste om 23.30.

9 - Poble Espanyol
Poble Espanyol betekent ‘Spaans dorp’. Een dorp als dit zal je overigens nergens in Spanje aantreffen want in dit openluchtmuseum zijn bouwstijlen uit heel Spanje gecombineerd. Het werd gebouwd voor de Wereldtentoonstelling van 1929 en het was de bedoeling dit dorp na afloop van de expositie weer af te breken. Zover is het dus nooit gekomen. Er zijn gebouwen te zien uit onder meer Andalusië, Castilla y Leon, Navarra, Baskenland en uiteraard Catalonië. U vindt er verder een romaans klooster, waarvoor verscheidene echte Catalaanse kloosters model stonden. In de meeste gebouwen zijn winkels en restaurants ondergebracht. Verder zijn er demonstraties van oude ambachten.

Voor kinderen worden speciale activiteiten georganiseerd: een poppentheater en een ontdekkingstocht door het romaanse klooster. Ook kunnen ze zelf een souvenir maken dat ze uiteraard mogen meenemen. Dat gebeurt in het ‘Arts & Crafts Centre’ waar u kunstenaars en ambachtslieden als pottenbakers en smeden aan het werk ziet.

Adres: Avda. Francesc Ferrer i Guardia 13
08038 Barcelona
Tel: 93 508 63 00
Website: Poble Espanyo


 10 - Picasso Museum
Het Picasso Museum in de wijk La Ribera is een van de populairste attracties van Barcelona. Het is gevestigd in vijf koopmanshuizen die onderling met elkaar zijn verbonden en die allemaal fraaie binnenplaatsen hebben. De hoofdingang is in het Palau Berenguer d’Aguilar uit de 15e eeuw. Het museum geeft een fraai overzicht van de ontwikkeling van Pablo Picasso. Zijn werken hangen in chronologische volgorde. Het museum heeft veel stukken uit zijn vroegste periode, toen hij woonde en werkte in Barcelona.

Adress: Montcada 15-23
08003 Barcelona
Tel: +34 93 256 30 00
E-mail: museupicasso@bcn.cat
Website: Picasso Museum


Barcelona, stad, zon, zee en strand

zonvakantie-Barcelona zonvakantie-Barcelona zonvakantie-Barcelona zonvakantie-Barcelona zonvakantie-Barcelona
zonvakantie-Barcelona zonvakantie-Barcelona zonvakantie-Barcelona zonvakantie-Barcelona
zonvakantie-Barcelona