Ontdek Spanje » Barcelona » Ontdek de wijk El RavalOntdek barrio Raval -  de wijk el raval in Barcelona

De wijk El Raval in het Spaans Barrio Raval - De wijk El Raval in Barcelona vormt de multiculturele uitgaanswijk aan de zijlijn. El Raval is een barri (buurt) in het district Ciutat Vella in Barcelona. De wijk El Raval is samen met de de wijk Gótico en El Born het historisch centrum van Barcelona. 

El Raval is een van de twee historische buurten die direct grenzen aan de Rambla, de ander is de gotische wijk of wel Barri Gòtic. Er wonen ongeveer 50.000 mensen in deze buurt.

 Tot voor een paar jaren geleden was dit het armste gedeelte van Barcelona. Het had de bijnaam Barri Xino of te wel de  Chinese buurt. Deze bijnaam kreeg het vanwege de smalle straatjes en hoge gebouwen. Dit wijk was berucht vanwege het nachtleven en de cabarets, maar ook vanwege de prostitutie en criminaliteit. Dit was de rosse buurt en migrantenwijk


Ontdek de wijk Raval in Barcelona (El Barrio Raval)

El Raval is de laatste jaren drastisch veranderd en is door de centrale ligging een van Barcelona's belangrijkste toeristische trekpleisters geworden. Nu is het een multiculturele wijk met mengelmoes aan culturen, smaken en sensaties

El Raval is een van de opkomende hipste buurten van de stad. Jaren geleden hebben bewoners de wijk met hulp van de gemeente en ondernemers opgeknapt. De mix van migranten, studenten, muzikanten en kunstenaars maakt van El Raval een interessant cultureel centrum met hippe winkeltjes, moderne kunst, street art, cabarettheaters én wapperend wasgoed.

Palau Güell is misschien minder bekend dan La Sagrada Familia of Park Guell, maar is wél de eerste bouwopdracht van schepper Gaudi. Dit mooie paleisje is verstopt in een zijstraat van La Rambla. Het dak was het hoogtepunt!’Plaça de Catalunya
Plaça de Catalunya vormt het begin van La Rambla, de drukste en meest bekende straat van Barcelona. Op Plaça de Catalunya tref je een bruisend geheel van bussen, taxi’s, toeristen en locals op weg naar werk of familie. Kleurige bloemperken en statige standbeelden maken van het plein een must see.

Museum van Contemporary Art (MACBA)
Het MACBA is hét museum van El Raval. Moderne kunst in een modern gebouw. Het plein voor het museum is gezellig druk en vooral bezet door studenten die er relaxen voor of na hun college. Achter het museum liggen een paar fijne terrasjes.


Slapen in El Raval

Hotel Barceló Raval ****
Het uitzicht en interieur is prachtig. Het dakterras is ook de moeite waard, hier kunt u heerlijk chillen met een wijntje. De buurt is nog upcoming, maar zeker levendig en multicutureel, net als Barcalona zelf. De ligging van Barceló Raval is uitstekend, ondanks de op het eerste zicht ongure buurt. Dit is het beste hotel hier in de wijk van Barcelona!

Appartement City
Dit appartement is perfect gelegen in de upcoming wijk van El Raval. De wijk is vol met restaurantjes, winkeltjes, La Rambla om de hoek en het strand op twintig minuten lopen.’

 

Hotel Hesperia Ramblas ***
‘Je loopt direct de wijken El Gotic en El Raval in, waar leuke winkeltjes, tapasbarretjes en restaurantjes te vinden zijn. De metro is op honderd meter te vinden en de jachthaven en het strand op een klein kwartiertje lopen. Om de hoek van het hotel, is een patisserie waar ze heerlijke koffie, vers sinaasappelsap en knapperige croissants hebben.

 

Bron: Zoover.nl  

 

Tags: Barcelona, Bezienswaardigheden, Overnachten Barcelona, De wijk L'Eixample, De wijk El Raval, De wijk Gótico