Ontdek Spanje » Ontdek de wijk Gòtico in Barcelona


Ontdek de Gotische wijk in Barcelona

De Gotische wijk van Barcelona - Barrio Gótico

Barrio Gótico, De Gotische wijk van Barcelona - Ontdek de Gotische wijk in  Barcelona, dan dit is een van de oudste en sfeer volste wijk van de stad Barcelona. Dit is de bakermat van Barcelona dan hier stichten de Romeinen de nederzetting Barcino.

Deze gotische wijk is de oudste en het toeristische hart van de stad Barcelona. Middeleeuwse straatjes, pronkende kathedralen en pittoreske pleinen wisselen elkaar in een rap tempo af.


De Barri Gòtic (Spaans: Barrio Gótico) is het centrum van de oude stad (Ciutat Vella) van Barcelona. De naam betekent Gotische wijk in het Catalaans. De wijk bevindt zich tussen La Rambla tot de Via Laietana, en van de haven van Barcelona tot de Ronda de Sant Pere. De wijk is een labyrint van kleine straatjes die uitkomen op pleinen.

 

De wijk is het oudste deel van de stad en bijgevolg zijn er eeuwenoude gebouwen bewaard gebleven, die soms nog dateren van voor de middeleeuwen (en zelfs van de Romeinse tijd). Ten tijde van Augustus werd deze plaats gekozen om een nieuwe kolonie te stichten. Het Romeinse forum bevond zich waar nu de Plaça de Sant Jaume ligt.


Vandaag de dag liggen in de Barri Gòtic de gemeentekantoren, met onder andere het middeleeuwse Palau de la Generalitat (het regeringsgebouw van Catalonië) en het stadhuis van Barcelona, het Casa de la Ciutat. In de wijk ligt ook het koninklijk paleis waar Christoffel Columbus na zijn terugkeer uit Amerika werd ontvangen door Ferdinand II van Aragon en Isabella I van Castilië.

 

Barrio Gòtico is een leuke wijk waar u uren kunt struinen. Een prachtige mix tussen shoppen en wat leuks zien van de stad. Een goede match voor ons én onze tienerdochters.


Barcelona: stad, zon, zee en strand

zonvakantie-Barcelona zonvakantie-Barcelona zonvakantie-Barcelona zonvakantie-Barcelona zonvakantie-Barcelona
zonvakantie-Barcelona zonvakantie-Barcelona zonvakantie-Barcelona zonvakantie-Barcelona
zonvakantie-Barcelona

 In de Gotische wijk vindt u vele bezienswaardigheden en prachtige musea zoals:

  • Kathedraal van Barcelona
  • Plaça Reial
  • Els Quatre Gats
  • De resten van een tempel van Imperator Caesar Augustus
  • Basílica de Nuestra Señora de la Merced

 

Doen in Gòtico

De meest toeristische straat van Barcelona loopt dwars door Gòtico. Op La Rambla vind je een levendige mix van straatverkopers, toeristen en verdwaalde locals en hier geldt: pas op je tas. Maar tassenrovers en toeristische tierelantijnen daargelaten: de meest bruisende boulevard heeft zo z’n charme. En duik je links of rechts een slingerend straatje in, dan kan het zomaar zijn dat je wordt getroffen door een glimp van het authentieke Barcelona.

 

Aan La Rambla ligt de grootste versmarkt van Spanje: Mercat De La Boqueria. De geur van verse vis, Spaanse kazen, zoet fruit en gebrande noten komt je tegemoet als je het gietijzeren marktgebouw binnenloopt. Shop hier je boodschappen of schuif aan de bar bij één van de kraampjes voor een bord smakelijke tapas. Rafael tipt: “Levendige en kleurrijke markt die vooral ’s morgens leuk is als de Barcelonezen hun inkopen doen en er nog weinig toeristen zijn.”


De Gotische Kathedraal is het pronkstuk van de wijk en volgens sommigen zelfs indrukwekkender dan La Sagrada Familia. Naast het drukke Plaça Reial vind je ook kleine, verborgen pleintjes in Gòtico. Op het serene Plaça Sant Felip Neri en het schattige Plaça del Rei kom je terecht in een oase van rust en nip je van je wijntje met op de achtergrond het gezoem van de straten van Gòtico.

 

Slapen in Gòtico

Hotel 1898
Hotel 1898 springt er uit! Alles klopt. Vriendelijk personeel, mooie kamer met alles erop en eraan en gratis gebruik van sauna, stoombad, zwembad en fitness. Centraal gelegen op La Rambla met dakterras waar je even aan de drukte van de stad kunt ontsnappen.

 

Hotel Praktik Rambla
Een klein charme hotelletje op een zeer goede locatie. Met je lief op pad? Boek het Praktik Love pakket: een upgrade naar een superior room en een fles Cava bij ontvangst. Ook fijn: je kunt lekker lang in bed blijven liggen en laat ontbijten. Tina: ‘Hotel Praktik heeft een super ontbijt-tijd! Tot twaalf uur kun je aanschuiven.’

Hotel Curious
’s Morgens tussen de locals over Mercat de La Boquaria slenteren? Hotel Curious ligt pal achter de markt. Tim tipt: ‘Laat je niet misleiden door de gradatie van één ster. Dit hotel is meer dan goed voor een hele redelijke prijs.’

 

Bron: Zoover.nl  Barcelona: stad, zon, zee en strand

zonvakantie-Barcelona zonvakantie-Barcelona zonvakantie-Barcelona zonvakantie-Barcelona zonvakantie-Barcelona
zonvakantie-Barcelona zonvakantie-Barcelona zonvakantie-Barcelona zonvakantie-Barcelona
zonvakantie-Barcelona