Ontdek Spanje » Spanje › Bodega's in Barcelona
BODEGA'S IN BARCELONA

Bodega's in Barcelona - Het Spaanse woord Bodega betekent gewoon kelder`, voor de Spanjaard betekent het woord bodega zowel wijnkelder, wijnwinkel of wijnmakerij.` In de stad Barcelona vindt u vele  traditionele bodega`s waar de wijncultuur hoog in het vaandel staat.

 

Er zijn in Barcelona zo’n veertigtal van deze originele wijnkelders te vinden en de traditie om hier wijn en vermout direct uit het vat te kopen, lijkt weer aan populariteit te winnen. Rond de stad Barcelona vindt u vele traditionele bodega`s waar de wijncultuur hoog in het vaandel staat. Hier vindt u info over de bodega's in Barcelona zoals: openingsuren, adressen, contact, bezoektijden, wijnen, Cavas en nog veel meer.

 

Tegenwoordig zijn er ook tientallen moderne bodega’s, maar een authentieke bodega del barri herken je aan het antieke meubilair uit de negentiende eeuw of begin twintigste eeuw, bijvoorbeeld de typische marmeren bar. En vermout tussen het aanbod is een must!

De televisie staat – in tegenstelling tot bijvoorbeeld een tapasbar – uit: de bodega staat ook voor een goed gesprek en het uitwisselen van de laatste roddels en nieuwtjes, vaak staand tussen de flessen en vaten met een paar goede ansjovisjes erbij, het liefst zelf ingelegd naar oud familierecept.


Barcelona, stad, zon, zee en strand

zonvakantie-Barcelona zonvakantie-Barcelona zonvakantie-Barcelona zonvakantie-Barcelona zonvakantie-Barcelona
zonvakantie-Barcelona zonvakantie-Barcelona zonvakantie-Barcelona zonvakantie-Barcelona
zonvakantie-Barcelona

Quimet
Eigenaar David Montero nam deze oude bodega in de volkswijk Gràcia over en besloot om zo veel mogelijk van het oude meubilair te behouden, bijvoorbeeld de prachtige houten ijskast die hard begint te brommen als ‘ie wordt geopend. Het is een van de meest authentieke bodega’s van de stad. Hier drink je een glaasje vermoutt voor € 1,10 en je eet er verrukkelijke ansjovis bij. Of een bordje kaas of andere tapas, allemaal even lekker en met zorg bereid. En in het weekend wordt er Catalaanse cava met oesters uit Galicië geserveerd.

Openingstijden
Maandag t/m vrijdag 14 - 23.30 uur

zaterdag en zondag  13 - 23.30 uur

adres
Carrer de Vic 23

Metro:

L3 (groene lijn) Fontana

 

Gran Bodega Elkano
Midden in de levendige, vrolijke wijk Poble-sec vind je deze bodega de tota la vida, wat betekent dat ‘ie al heel wat jaartjes meegaat. Eigenaar Antonio, altijd gastvrij, zorgt ervoor dat zijn klanten het beste van het beste krijgen. Veel tapas uit typische conservenblikjes en uitstekende ansjovis. Binnen is er geen plek aan de muren, ook niet aan het plafond, waar geen foto, gek schilderijtje of strooien hoed hangt.

Openingstijden
Dagelijks 12.00 - 23.00 uur

adres
Carrer d’Elkano 45

Metro:

L2 (paarse lijn) en L3 (groene lijn) Paral.lelBodega Sepúlveda
Al jaren doen de uitbaters van Bodega Sepúlveda iedere dag boodschappen op de Boquería, om steeds de meest verse producten op tafel te kunnen zetten. Op de kaart staan traditionele tapas en gerechten en op de met zorg samengestelde wijnkaart staan fantastische wijnen, cava’s en champagne uit heel Spanje en daarbuiten. Veel van de zoete desserts komen trouwens rechtstreeks van sterbanketbakker Escribá!

Openingstijden
Ma t/m donderdag 13.30-16.30 en 20.00-1.00 uur, zaterdag 20.00-1.00 uur

adres
Carrer de Sepúlveda 173bis

Metro: L1 (rode lijn) Universitat of Urgell/L2 (paarse lijn) Universitat of Sant Antoni

 

La Vinya del Señor
In de wijk El Born, op de hoek van het allerkleinste straatje van de stad, Carrer d’Anisetta, ligt deze kleine kwaliteitsbodega. Hier worden bijzondere wijnen geschonken en geserveerd met bijvoorbeeld een bordje smakelijke manchego (schapenkaas) of ham en goed brood (amb tomaquet uiteraard). Let op, het terras bestaat uit slechts vier tafeltjes en de overige tafels zijn van het restaurant schuin tegenover (geen aanrader). Binnen is het aangenaam koel, een dankbare plek als de temperaturen ‘s zomers stijgen. Op de eerste verdieping zit je aan het leukste tafeltje, waar je vanaf een piepklein balkon bijna de Santa María del Mar, de zo geliefde kathedraal van de zee, kunt aanraken.

Openingstijden
Dagelijks 12.00 - 2.00 uur

adres

Plaza Santa María 5

Metro:

L4 (gele lijn) Jaume I


La Plata
In de gotische wijk richting de kust, ligt op een hoek in de Carrer de la Mercè bodega La Plata, een kleine en tot de verbeelding sprekende bodegabar. Pepe staat er al veertig jaar achter het marmer en vertelt met veel temperament over vervlogen tijden, toen de buurt nog naar vis en het zweet van de vissers rook. Je komt hier voor de koele wijn, die direct uit het vat in typische glaasjes wordt geschonken en de gebakken sardientjes. Verder is er Catalaanse worst, ansjovis op brood en een simpele tomatensalade met ui en arbequinaolijven. Het is er meestal druk, maar in de ochtenduren sta je er tussen de mensen uit de buurt die een praatje komen maken met Pepe of de krant lezen. Niemand die gek opkijkt als je om 11.00 uur een glaasje en een hapje bestelt.

Openingstijden
Maandag - zaterdag 9.00 -15.30 en 18.30 - 23.00,

zondag gesloten.

adres
Carrer de la Mercé 28

website: La Plata

Metro:

L3 (groene lijn) Drassanes/L4 (gele lijn) Jaume I

Bron: Barcelona Tips