Ontdek Spanje » Barcelona » Kerst in Barcelona


Kerst in Barcelona

Vier je ook kerst in Barcelona? Zoals in zovele steden van Spanje zal het centrum van Barcelona met duizenden en duizenden lampjes versiert zijn die de stad verandert in een fijne, fonkelende en betoverende kerstsfeer!


Barcelona wacht op jou met de kerst!

Gaat je Barcelona ook bezoeken met kerst en/of nieuwjaar? Bekijk dan hieronder een lijst van hoogtepunten die je zeker niet mag overslaan!


Kerstmarkt Fira de Santa Llúcia

Kerstmarkt Fira de Santa Llúcia is ontstaan op 13 december 1786 op de Dag van de Heilige Lucia. Heilige Lucia heeft vooral bekendheid gekregen als de patrones van de naaisters, kleermakers en blinden. Zij gingen met deze mensen naar de het kathedraal van Barcelona om te bidden voor hun zichtvermogen. MEn noemde deze kerstmarkt ook wel meisjes markt. Veel meisjes en vrouwen bezochten de markt in hun beste kleding en droegen de mooiste sieraden, op zoek naar een  echtgenoot.Deze kerstmarkt is dit jaar van 30 november en eindigt 23 december en het is de 232ste editie bij de Kathedraal van Barcelona er staan dit jaar 283 kraampjes en stallen, dus breng een beetje tijd mee! Dan hier wordt over het algemeen veel kerst gerelateerde artikelen verkocht zoals: kerstbomen, kerststallen, diverse artikelen voor in de kerststal en natuurlijk niet te vergeten de "caganer", een Catalaans mannetje in traditionele Catalaanse kleding gehurkt op een potje "dat zijn best doet" of te wel de poep-man een traditie die ontstaan is ergens in de 18e eeuw. Deze caganer wordt in de kerststal geplaatst te midden van al deze Bijbelse figuren. Op de markt bevindt zich ook de reus ´Tio de Nadal´ of Caga Tió.

Dit is wel de bekendste, grootste, oudste en meest klassieke kerstmarkt van de schitterende stad Barcelona.

Adres en info:
Meer info over de evenementen en activiteiten tijdens de kerstmarkt zie: Fira de Santa Llúcia
Avinguda de la Catedral
Te bereiken: Metro: Jaume I (L4)
Datum: 30 november t/m 23 december 2017
Openingstijden: Dagelijks 11:00 – 20:30
In het Weekend: 10.00 – 21.30

Kerstmarkt Fira de Nadal a la Sagrada Familia

Kerstmarkt Fira de Nadal a la Sagrada Familia vindt plaats in de tuinen buiten de Sagrada Familia en is kleiner dan de Fira de Santa Llúcia, ook hier kun je veel kerst gerelateerde artikelen kopen. Het is natuurlijk wel een indruk wekkend gezicht met de Sagrada Familia als achtergrond. De Kerstmarkt van de Sagrada Familia bestaat sinds 1960 en wordt traditioneel gehouden van 30 november tot 23 december.
Voor de kinderen is natuurlijk 20ste en 21ste december belangrijk dan is de kerstman aanwezig, een leuke gelegenheid om met de kerstman op de foto te gaan!

Adres en info:

Kerstmarkt: Fira de Nadal a la Sagrada Familia
adres: Plaza de la Sagrada Familia, 1
Openingstijden: van 10.00 tot 22.00 uur
Te bereiken: Metro: Sagrada Familia (Blauwe lijn, L5) en (Paarse lijn, L2)

Kerstmarkt Fira de reis de la Gran via

Kerstmarkt Fira de reis de la Gran via wordt ook wel "Sant Tomàs i Reis" genoemd en vind ke aan de Gran Via de les Corts Catalanes in Barcelona, tussen de straten Muntaner en Calabria.

Datum: van 20 december tot 6 Januari
Openingstijden: van 11:00 tot 14:00 uur en van 17:00 tot 22.00 uurKerststallen

In de kersttijd zie je op vele plaatsen een kerststal staan in Barcelona vooral bij kerken en openbaar gebouwen maar ook in winkels kunt je ze bewonderen. Maar de kerststal van Plaça de Sant Jaume buiten het gemeentehuis tussen de Generalitat de Catalunya en het gemeentehuis.is wel heel imponerend en zeker de grootste kerststal van Barcelona wat ook elk jaar weer een ander thema heeft.

Deze is te zien van 28 november t/m 6  januari van 10:00 tot 22:00 uur.

Kerstboom

Natuurlijk staan in Barcelona op verschillende plaatsen kerstbomen maar de grootste vind je en misschien wel de mooiste en leukste vind je op Portal de l’Àngel, dé winkelstraat van Barcelona.

Kerstverlichting

In meer als 400 straten kun je in de kersttijd van kerstverlichting genieten en helemaal ondergaan in kerstsferen. De schitterende stad is dan met duizenden en duizenden lampjes versiert die de stad verandert in een fijne, fonkelende en betoverende  lichten zee ontstaat.De mooiste kerstverlichting in Barcelona

La Rambla
Metro: Liceu of Drassanes (Groene lijn, L3)

Portal de l'Angel
Metro: Catalunya (Groene lijn, L3) / ( Rode lijn, L1)

Mercat de Sant Antoni
Metro: Urquinaona (Gele lijn, L4) / (Rode lijn, L1)

La Plaza España
Metro: Espanya (Groene lijn, L3) / (Rode lijn, L1)

 

Paseo Lluís Companys (Parc de la Ciutadella)
Metro: Arc de Triomf (Rode lijn, L1)

Avenida Pau Casals (Plaça Francesc Maciá)
Metro: Diagonal (Groene lijn, L3) / (Blauwe lijn, L5)

Paseo Fabra I Puig (Avenida Meridiana)
Metro: Virrei Amat (Blauwe lijn, L5)

Buiten Santa Caterina markt
Metro: Urquinaona (Gele lijn, L4) / ( Rode lijn, L1)

Los Jardinets de Grácia
Metro: Joanic (Gele lijn, L4)

 De kerstverlichting staat aan van 30 november t/m 6 januari en de verlichting brand elke dag van 18:00 tot 00:00 uur en tot 01:00 uur op vrijdag en zaterdag.

Feestdagen? Gesloten!

Handig om te weten, op de nationale feestdagen in Spanje zijn winkels, musea en andere instanties gesloten.

Belangrijke dagen in de maand december

22 december – Begin schoolvakantie en de El Gordo de grote Spaanse kerstloterij

24 december – Nochebuena (kerstavond) Een familie avond afgesloten met een nachtmis

25 december – Dia de navidad, kerstdag.

28 december – Heeft niets met kerst te doen, Día de los Santos Inocentes. Een dag zoals bij ons op 1 april

31 december – Oudejaarsdag

Op 6 januari zijn de feestdagen pas echt ten einde na Drie Koningen 

Maar nu begint de uitverkoop!


Ook interessant

Geniet van een unieke stedentrip naar Barcelona. Er is in Barcelona zoveel te beleven dat je je beslist niet zult vervelen. Het gehele jaar een aangenaam klimaat, een prachtige haven, ligt direct aan zee met een prachtig zandstrand. Winkels in overvloed, de Catalaanse keuken om je vingers bij af te likken, een fantastisch nachtleven. Gaudi deze wereldberoemde architect heeft van Barcelona een kleurrijke stad gemaakt.