Ontdek Spanje » Andalusië » Spaanse steden » Stad Sevilla » Winkelstraten in Sevilla 


Winkelstraten in Sevilla

Winkelstraten in de stad Sevilla - Sevilla is een heerlijke winkelstad, je vind dan ook vele winkelstraten in het centrum van Sevilla. Waar kun je nu goed en leuk winkelen en shoppen in de stad Sevilla? Hier een overzicht van de leukste en beste winkelstraten van Sevilla. Calle Velázquez en de Calle Tetuán

De straat Calle Velázquez ligt in de wijk ´Casco Antiguo´ (´Oude Stad´). In deze straat vind je veel winkels van meerdere verdiepingen hoog, vaak zo´n drie tot vijf. In deze straat zijn alleen voetgangers toegestaan en dus de perfecte spot om lekker rustig rond te lopen en ongestoord te winkelen.

WINKELSTRATEN IN SEVILLA

De Calle Velázquez en loopt door in de Calle Tetuán en samen vormen ze één lange winkelstraat. In deze straten vindt je veel grote namen, zowel Spaanse als internationale. Bijvoorbeeld Zara, Pimkie, Massimo Dutti en Calzedonia, maar er zitten ook kleinere Spaanse winkels. Vergeet hier niet af en toe een zijstraatje in te slaan. Juist hier vind je de onbekende, kleine winkeltjes waar je de mooiste herinneringen aan je vakantie kunt kopen.

 

Calle Asunción

In de wijk Los Remedios, zuidelijk ten opzichte van Triana, vind je de Calle Asunción. Dit is de hoofdstraat van de wijk en een superleuke winkelstraat met bekende merken zoals Zara, Pull and Bear en Bijoux Brigitte, maar ook in Nederland minder bekende merken zoals Bimba y Lola, Cherubina (dit is een echte aanrader; hier hebben ze werkelijk alle soorten hoofdversieringen) of de lingeriewinkel Women´s Secret. Er zit ook een supermarkt, wat handig is als je tijdens het shoppen dorst krijgt van het lopen. Deze straat vind je tussen de Plaza de Cuba en het terrein van de Feria de Abril, dat eigenlijk één keer per jaar werkelijk gebruikt wordt: tijdens de Feria. Fijn: ook Calle Asunción is verboden voor auto´s, dus je kunt heerlijk ongestoord rondslenteren.

Klik hier om een tekst te typen.Calle Sierpes en Calle Rioja

Dit winkelgebied is meer dan alleen twee straten, aangezien Calle Sierpes en Calle Riojo veel zijstraten hebben die ook vol zitten met winkels. Sevilla is een stad met netjes en stijlvolle geklede inwoners, dus je vindt hier tal van winkels waar chique jurken en pakken in allerlei prachtige kleuren worden verkocht, inclusief bijpassende accessoires. De etalages hangen vol met mooie zomerjurken, en er zijn ook veel schoenenwinkels. Stel dat je alleen etalages wilt kijken, dan kun je daar al uren mee vullen. Dit is overigens ook een fantastisch winkelgebied om Spaanse handgemaakte producten te kopen van uitstekende kwaliteit, zoals sjaals en waaiers.

 

Calle Sierpes

De Calle Sierpes is een lange winkeltraat in het centrum van Sevilla, die van de Calle Campana tot aan de Plaza de San Fransisco loopt. Calle Sierpes is een van de belangrijkste winkelstraten van Sevilla. Voordat het een straat was, was het onderdeel van de rivier Guadalquivir. Hier zit Swarovski, het Spaanse merk El Ganso, l´Occitane en Guess. Het is een winkelstraat waar je niet alleen winkels zult vinden, maar ook veel cafés en ´tabernas´ en er is bijvoorbeeld ook een speelhal. Er zijn in de straat veel straatartiesten te zien zoals muzikanten, schilders, ´estatuas humanas´ (menselijke beelden) en ´mimos´ (mimespeler). Leuk om te weten: vroeger zat aan het einde van de straat de koninklijke gevangenis van Sevilla (La Cárcel Real de Sevilla), waar de beroemde schrijver Miguel de Cervantes gevangen gezeten heeft.

 

Calle San Jacinto

Calle San Jacinto ligt in het hart van de wijk Triana en begint bij de Puente de Isabel II en loopt door tot in het centrum van de wijk. Sommige delen van deze straat zijn alleen voetgangersgebied, in andere delen zijn er ook auto´s en fietsers toegestaan. Er zit een Zara in de straat, maar verder vind je hier niet veel grote merken, dus het is een aanrader als je nieuwe dingen wil ontdekken. De gebouwen in deze straat variëren in zowel uiterlijk als grootte. De meeste winkels beslaan zo´n 3 tot 5 verdiepingen. Aan het einde van deze straat zit ook het postkantoor (Correos), handig voor als je een kaartje naar het thuisfront wilt sturen. Tip: aan het begin van de straat, naast de brug, is de Mercado de Triana. Een absolute aanrader en leuk om te combineren met een middagje winkelen in de Calle San Jacinto.

 

TIP: De winkels sluiten tijdens de lunch, en openen weer in de late namiddag.Stedentrips naar Sevilla

Sevilla heeft een prachtig historische centrum, hier vind je de belangrijkste bezienswaardigheden van de stad Sevilla, de Kathedraal met de toren Giralda, het Alcázar en de Torre del Oro. Ga, een keer in Sevilla op stap en stort u in het straat leven van het centrum en de wijken er omheen. Bezoek minstens een keer een flamencovoorstelling in de wijk Triana. En eet de verschillende soorten tapas, want Sevilla is de stad van deze verrukkelijke dekseltjes wat tapa eigenlijk betekend

De mooiste ontdekkingen van Spanje:

Zoek je een bijzonder plaats om te overnachten een sfeervolle vakantiewoning een heel bijzonder plekje waar je heerlijk kunt genieten in een bed & breakfast of een fijn hotelletje? Echt plekjes voor levensgenieters! Ieder plaats is origineel, maar vooral ‘heel fijn-om-er-te-te-zijn’

Misschien ook interessant in Sevilla: