Ontdek Spanje » Sevilla » Winkelen » Winkelstraten in Sevilla 


Winkelstraten in Sevilla

Sevilla is een heerlijke winkelstad, je vind dan ook vele winkelstraten in het centrum van Sevilla. Waar kun je nu goed en leuk winkelen in de stad Sevilla? Hier een overzicht van de leukste winkelstraten van Sevilla.Calle Velázquez en de Calle Tetuán

In de oude stad, octewel casco antiguo, ligt calle Velázquez, vernoemd naar Diego Velázquez; de Sevilliaanse kunstschilder uit de 17e eeuw. Sommige winkels zijn hier wel 5 verdiepingen hoog. Je mag hier niet autorijden, het is dus een autovrije winkelstraat in Sevilla. Je kunt lekker ongestoord rondlopen; ideaal dus!

Calle Velázquez gaat uiteindelijk over in Calle Tetuán; het is in feit een nog langere winkelstraat! Zara, Massimo Dutti, Pimkie vind je hier maar ook kleinere Spaanse winkeltjes / boetiekjes. Daarom is het leuk om ook van de grote winkelstraat af te gaan, op zoek naar de internationaal minder bekende merken. 

WINKELSTRATEN IN SEVILLA

Calle Asunción

Calle Asunción ligt in de wijk Los Remedios, ten noorden van het terrein van de Feria de Abril. Dit ligt ten zuiden van de wijk Triana. Het is een leuke wijk met het hoogtepunt deze winkelstraat. Ook hier vind je de normale merken die tegenwoordig de meeste winkelstraten beheersen: Zara, Pull & Bear. Het leuke van Spanje is dan dat er ook wat Spaanse winkels tussenzitten (hoewel Zara ook Spaans is): Bimba y Lola en Cherubina. Hoewel de straat niet autovrij is, is het wel rustig. Toch is het niet een van de beste winkelstraten van Sevilla. Calle Sierpes en Calle Rioja

Calle Sierpes is een van de langere winkelstraten in Sevilla, gelegen in de oude stad. Eigenlijk ligt de straat naast calle Velazquéz. De zijstraatjes zijn hetzelfde, net als het winkelgebied. Volledig autovrij en leuke winkels en winkeltjes. Koop hier bijvoorbeeld direct de zomerjurk voor de feria de abril. Calle Rioja is dan een zijstraat van calle Velázquez / Calle Tetuán.

Aan het einde van calle Sierpes stond vroeger de koninklijke gevangenis van Sevilla. Hier heeft Miguel de Cervantes, de schrijver van don quichot de la Manca, gevangen gezeten. 

Calle San Jacinto

Aan de overkant van de rivier, uit het historisch centrum van Sevilla maar in de wijk Triana loopt calle San Jacinto. Het is het hart van Triana ligt deze straat. Delen ervan zijn enkel voor voetgangers, andere delen laten ook fietsers en auto's toe. Het is geen deel van Sevilla waar je echt heen moet voor de winkelstraat, maar het is leuk om het winkelen te combineren met de rest van de wijk Triana!Stedentrips naar Sevilla

Wil jij ook een stedentrip naar Sevilla? Genieten van de prachtige Andalusische stad? In het zonnetje, vol cultuur en muziek en ook vol met unieke ervaringen? Stort je in het straatleven van Sevilla want ja, het leven speelt zich daar niet af binnen in de huizen maar zeker wel op straat. Bezoek Sevilla; zo lekker heb je nog nooit gegeten in je leven!

Ook interessant in Sevilla