Ontdek Spanje » Andalusië » Magisch Sevilla » Wijken in Sevilla


Wijken in Sevilla

De wijken in Sevilla

De Leukste en mooiste Wijken in Sevilla. Elke wijk in Sevilla heeft zijn persoonlijke charme en laat je een andere kant van de stad Sevilla zien. Welke wijk in Sevilla vind jij het mooist? De Leukste en mooiste Wijken in Sevilla met tips van locals voor je steden trip naar Sevilla. De leukste activiteiten voor toeristen in de stad Sevilla gebeuren in het stadscentrum, in Casco Antiguo – het oude stadscentrum.“Ik beschouw de prachtige Kathedraal als het middelpunt van Sevilla, net als de meeste locals. ”

Wanneer je binnen de oude stadsmuren staat, sta je in Casco Antiguo – het oude stadscentrum. Maar ook binnen het centrum zijn er een aantal subwijken, of barrios. Waar je ook staat in Casco Antiguo – het oude stadscentrum,  je moet nooit meer dan een half uurtje lopen naar de Kathedraal of een van de andere wijken in het oude centrum.

Het gebied dat het dichtst bij de Kathedraal ligt, zit vol toeristische barretjes en populaire bezienswaardigheden, evenals drukke winkelstraten. Maar wanneer je de bruggen oversteekt, vind je daar traditionele wijken zoals Triana. Hier kun je langs de rivier wandelen, lokale marktjes bezoeken en authentieke tapasbars ontdekken.Als je naar het noorden gaat, naar La Alameda en La Macarena, merk je al snel dat deze wijken minder toeristisch zijn, en dat hier wat meer alternatieve en artistieke locals wonen. In het oosten, in Alfalfa, zie je overdag families en groepjes mensen, maar ’s avonds verandert het in een bruisende hotspot voor de jongeren die er komen stappen.

Barrio Santa Cruz is het hoogtepunt van het centrum. In deze historische barrio vind je smalle, kronkelende geplaveide straatjes die je naar prachtige pleinen en parken leiden met de beroemde Seviliaanse sinaasappelbomen.

De wijk La Alameda is een typisch authentieke Spaanse wijk met een mooie rustieke omgeving,  en ligt in het noordelijk deel van het centrum en is omgeven met vele Alamo bomen hieraan heeft het ook een deel van zijn naam te danken ...

De wijk El Centro ligt rond de Kathedraal en de hierom liggende winkelstraten, in het oostelijk deel vind je prachtige patio’s met azulejo’s, verschillende bezienswaardigheden mooie pleintjes met bankjes in de wijk El Centro ...

De wijk La Macarena - In de wijk La Macarena staat ook de Basilica de Macarena hier bevindt zich de ‘Virgen de la Esperanza de Macarena de Sevilla’ in het Nederlands de Heilige Maagd van de Hoop van Macarena – dit is de ...

De wijk de Triana -  Barrio Triana in Sevilla - Andalusië, Spanje -  Loop over de brug Puente de Isabel II, onder je stroomt Guadalquivir-rivier en je komt in een van de traditioneelste en beroemdste wijken van de stad Sevilla. 

De wijk Barrio Santa Cruz begint  direct achter de Kathedraal en loopt zo via de muren van het Koninklijk Paleis op Calle Agua. Op de enge geplaveide straten loop je heerlijk in de schaduw van...

Boek je hotel en huurauto vlug, goed en goedkoop

Ontdek Spanje op een leuke en gemakkelijke manier

Zoek je hotel in Spanje

Hier vind je de beste accommodaties in Spanje, hier vind je van goedkope overnachtingen in een hostel tot 5 sterren hotels in Spanje Reserveer hier een overnachting vlug, goed en voordelig tegen de laagste tarieven en de beste aanbiedingen! Vergelijk en  reserveer voor de beste prijs .. Boek nu en betaal Later!

Booking.com

Met een huurauto van Sunny Cars hoef je je nergens druk om te maken. Je huurauto is namelijk standaard optimaal verzekerd. Dus ook tegen schade aan glasbanden-bodem-dak en diefstal. Gaat er toch iets mis? Geen paniek. Tenzij je het zelf wel heel bont gemaakt hebt, betalen we het eigen risico gewoon aan je terug.

Veiligheid

Sevilla is een veilige stad, maar net zoals in elke stad moet je je gezond verstand gebruiken. Laat je telefoon, je camera of je tas niet op tafel liggen en laat je spullen niet onbeheerd achter. Hang je tas niet over de rug van de stoel en leg geen dingen op een bar waar je snel afgeleid raakt. Er worden vaak meldingen gemaakt dat fietsen ’s nachts worden gestolen, maar als je een fiets voor een dag huurt zal jou dit niet snel overkomen. Het kan zijn dat je op straat wordt benaderd door zigeunervrouwen die je rozemarijn proberen te geven. Houd er rekening mee dat ze om geld zullen vragen als je de rozemarijn accepteert.
 

Sevilla is een drukke stad vol bars en restaurants, en mensen die van het buitenleven genieten. Het komt dus niet vaak voor dat je ’s avonds laat alleen over straat loopt. Het komt dus ook maar zelden voor dat er ’s avonds iets ernstigs gebeurt. Natuurlijk zijn er gebieden buiten het stadscentrum die onveilig zijn, maar in het stadscentrum zelf loop je vrijwel geen risico.

 

Het komt vrij vaak voor dat mannen vrouwen nafluiten of iets toeroepen. Dit kan vervelend zijn, maar het is in veel gevallen onschuldig. Helaas maakt dit nog steeds onderdeel uit van het dagelijks leven in Sevilla, en mannen hebben niet het idee dat ze anderen aanstoot geven. Je hoeft niet beleefd te reageren, oogcontact te maken of te reageren.  

 

Sevilla is een LGBT-vriendelijke stad en er wordt hier elk jaar een grote optocht gehouden. In sommige delen van de stad is men wat discreter, maar Sevillianen zijn over het algemeen bijzonder respectvol naar anderen toe, en Spanje is voorheen tot het meest homo vriendelijke land uitgeroepen. De bars rondom La Alameda zijn homo vriendelijk en de gasten zijn allemaal ruimdenkende mensen. 

Author: Heidi Mackenzie

Misschien ook interessant in Sevilla:

Bron: Tix.nl