Ontdek Spanje » Sevilla » Wijken in Sevilla


Wijken in Sevilla

In Sevilla zijn er net als in elke stad vele stadswijken. Iedere wijk is weer anders, of er is meer voor toeristen te doen of er wonen meer locals. Welke soort wijk vind jij het mooist?

De leukste activiteiten voor toeristen in de stad Sevilla zijn in het centrum van Sevilla, in Casco Antiguo – het oude stadscentrum.Highlights, centrum en Triana

Vele locals zeggen dat het kathedraal van Sevilla het middelpunt van Sevilla is. Dit kathedraal staat vlakbij het paleis van Sevilla.

Binnen de stadsmuren van Sevilla (die grotendeels zijn weggehaald) noemt men het 'casco Antiguo'. Dit is oude stad in het Spaans. Binnen deze oude stad vind je echter ook weer andere wijken, of in het Spaans: barrios. Maar alles in het centrum is op loopafstand oftewel, het is ook weer niet zo groot. De oude stad wordt ook wel Santa Cruz genoemd. Je vindt kleine kronkelende en oude straatjes tussen de pleintjes en parken.

Steek je de Guadalquivir over met de bruggen, dan ben je in Triana. Dit is een traditionele wijk in Sevilla. Je vindt hier minder toeristische barretjes en restaurantjes, maar meer lokale zaakjes. Authentieke tapasbars bijvoorbeeld en markten waar de mensen de boodschappen doen.Als je vanaf het centrum van Sevilla naar wijken zoals La Alameda en La Macarena gaat (ten noorden van het centrum), vind je nog minder toeristische plekken en nog meer lokale tapasbars! Ook zijn dit toevallig de wat meer artistieke wijken in Sevilla. Wil je stappen in Sevilla tussen de lokalen? Dan moet je naar Alfalfa! Overdag lijkt het er niet op, maar 's avonds vind je hier een bruisend nachtleven.

Boek je hotel en huurauto vlug, goed en goedkoop

Ontdek Spanje op een leuke en gemakkelijke manier

Zoek je hotel in Spanje

Hier vind je de beste accommodaties in Spanje, hier vind je van goedkope overnachtingen in een hostel tot 5 sterren hotels in Spanje Reserveer hier een overnachting vlug, goed en voordelig tegen de laagste tarieven en de beste aanbiedingen! Vergelijk en  reserveer voor de beste prijs .. Boek nu en betaal Later!

Booking.com

Met een huurauto van Sunny Cars hoef je je nergens druk om te maken. Je huurauto is namelijk standaard optimaal verzekerd. Dus ook tegen schade aan glasbanden-bodem-dak en diefstal. Gaat er toch iets mis? Geen paniek. Tenzij je het zelf wel heel bont gemaakt hebt, betalen we het eigen risico gewoon aan je terug.

Veiligheid

Sevilla is een veilige stad, maar net zoals in elke stad moet je je gezond verstand gebruiken. Laat je telefoon, je camera of je tas niet op tafel liggen en laat je spullen niet onbeheerd achter. Hang je tas niet over de rug van de stoel en leg geen dingen op een bar waar je snel afgeleid raakt. Er worden vaak meldingen gemaakt dat fietsen ’s nachts worden gestolen, maar als je een fiets voor een dag huurt zal jou dit niet snel overkomen. Het kan zijn dat je op straat wordt benaderd door zigeunervrouwen die je rozemarijn proberen te geven. Houd er rekening mee dat ze om geld zullen vragen als je de rozemarijn accepteert.
 

Sevilla is een drukke stad vol bars en restaurants, en mensen die van het buitenleven genieten. Het komt dus niet vaak voor dat je ’s avonds laat alleen over straat loopt. Het komt dus ook maar zelden voor dat er ’s avonds iets ernstigs gebeurt. Natuurlijk zijn er gebieden buiten het stadscentrum die onveilig zijn, maar in het stadscentrum zelf loop je vrijwel geen risico.

 

Het komt vrij vaak voor dat mannen vrouwen nafluiten of iets toeroepen. Dit kan vervelend zijn, maar het is in veel gevallen onschuldig. Helaas maakt dit nog steeds onderdeel uit van het dagelijks leven in Sevilla, en mannen hebben niet het idee dat ze anderen aanstoot geven. Je hoeft niet beleefd te reageren, oogcontact te maken of te reageren.  

 

Sevilla is een LGBT-vriendelijke stad en er wordt hier elk jaar een grote optocht gehouden. In sommige delen van de stad is men wat discreter, maar Sevillianen zijn over het algemeen bijzonder respectvol naar anderen toe, en Spanje is voorheen tot het meest homo vriendelijke land uitgeroepen. De bars rondom La Alameda zijn homo vriendelijk en de gasten zijn allemaal ruimdenkende mensen. 

Author: Heidi Mackenzie

Ook interessant in Sevilla:

Bron: Tix.nl