Ontdek Spanje » Andalusië » Spaanse steden » Stad Sevilla » Een heerlijke stedentrip naar Sevilla


Reisaanbod voor een heerlijke Stedentrip naar Sevilla

Stedentrip naar Sevilla in Andalusië, Spanje - Zoekt u een stedentrip naar Sevilla? - Vind hier de leukste en de beste stedentrip naar Sevilla - Boek eenvoudig, vlug en goedkoop een stedentrip naar Sevilla en geniet van een heerlijke verzorgde vakantie naar de prachtige stad Sevilla.Sevilla heeft het grootste historische centrum van Spanje, Sevilla de stad van romantiek, van lange nachten, zeker in de warme, hete zomers, heerlijk eten en drinken en heel veel praten. Als je nog nooit naar de stad Sevilla bent geweest, dan wacht je bij deze stedentrip een geweldige belevenis.


REISAANBOD VOOR EEN HEERLIJKE STEDENTRIP NAAR SEVILLA

De stad Sevilla

Sevilla is een leuke charmante, levende, bruisende, dynamische en hartverwarmende stad. Sevilla de hoofdstad van Andalusië heeft het grootste historische centrum van Europa. De stad Sevilla is boordevol bezienswaardigheden, monumenten en musea.


Wat is een stedentrip?

Een stedentrip is een korte vakantie om een stad te bezoeken en kennen te leren. Een stedentrip is een pakketreis gericht op een verblijf van een paar dagen in een stad. Een stedentrip bestaat meestal uit het boeken van een combinatie van een vliegticket en hotel, precies wat je nodig hebt om in een bepaalde stad te komen en daar te verblijven. Een stedentrip wordt vooral aangeboden naar de grote bekende steden in Europa, zoals Parijs, Berlijn, Londen, Barcelona en een weekeinde Sevilla. Een andere mogelijkheid is een vliegticket en een hotel afzonderlijk te boeken.


Weekendje Sevilla
Laat u kort betoveren door een van de mooie steden van Andalusië. Tijdens een weekendje Sevilla struin je door een groot openluchtmuseum met bezienswaardigheden uit de Romeinse tijd en de Middeleeuwen.
Ook het erfgoed van de Moren is niet te missen.
Het icoon van de stad is toch wel de kathedraal uit de 15e eeuw, de Catedral de Santa María de la Sede met haar klokkentoren 'Giralda'. Als u toch in deze kathedraal bent, neem zeker een kijkje bij het graf van Christoffer Columbus. Naast de kathedraal ligt een andere bezienswaardigheid waar u niet omheen kunt tijdens een stedentrip Sevilla: het koninklijk paleis Real Alcázar. Dit paleis is nog steeds in gebruik door de Koning en Koningin van Spanje, wanneer ze op vakantie zijn in Sevilla. Bewonder hier de koninklijke tuinen of de Sala de Justicia.

Slenter lekker  door de Joodse wijk Santa Cruz, met zijn smalle straatjes en typisch Sevillaanse huizen. U kunt hier ook heerlijk tapas eten in een van de restaurants, zoals 'Bodega Santa Cruz Las Comlomnas’. Eenmaal terug is een sangria als afzakkertje op het dakterras een toepasselijke afsluiting.

Boek eenvoudig en vlug een Citytrip naar de Spaanse stad Sevilla met Tui


Wie alleen de bezienswaardigheden afloopt, doet zichzelf dan ook ernstig tekort. Sevilla is een stad om in rond te slenteren en je te laten verrassen door intieme pleintjes, prachtige gevels met houten balkons die aan de onderkant versierd zijn met beroemde Keramische tegels. Al vroeg in het voorjaar hangen de sinaasappels aan de bomen. Het zijn bittere sinaasappels, ze worden niet gegeten maar naar Engeland geëxporteerd, waar er marmelade van wordt gemaakt. Er zijn heel veel goede tapasbars, mooie parken met lieflijke speelplaatsjes en vooral zomers kun je heerlijk wandelen langs de rivier de Guadalquivir. De bewoners zoeken er verkoeling in de middag, maken een praatje en laten hun kinderen spelen. Niemand in Sevilla lijkt haast te hebben. Dus waarom zou de bezoeker dat tempo niet volgen.


Stedentrip Sevilla, stad van historie en cultuur

Midden in een overwegend armoedige streek ligt Sevilla als een oase van weelde. Die rijkdom wordt vormgegeven door de talrijke monumenten en musea die de stad in Zuidwest Spanje sieren. Prachtige laat islamitische architectuur, Andalusische bouwkunst en barokschilderkunst zijn getuigen van dit grootse verleden. De absolute hoogtepunten van Sevilla zijn de gotische kathedraal, de grootste ter wereld en het Alcazares, een complex van Koninklijke verblijven. Laat u tijdens uw stedentrip aan Sevilla niet opjagen. U komt immers toch tijd en ogen te kort. Al met al heeft de stad iets van een toeristisch eldorado, overigens met de bijbehorende temperaturen.

Benieuwd naar hotels in Sevilla? Zie ons ruime aanbod Sevilla hotels.

Boek eenvoudig en vlug een stedentrip naar Sevilla met De Jong Intra VakantieDe wijk Triana
In de wijk Triana wordt sinds de Romeinse tijd aardewerk gemaakt en nog worden er de beroemde Azulejas-tegels gemaakt. In de Alfareria staan verschillende kleine fabriekjes waarvan de gevels uitbundig met tegels zijn versierd. Ook de tandarts heeft een speciaal uit tegels bestaand bord op de gevel. Ooit woonden hier de zigeuners van Sevilla en Triana wordt wel vergeleken met de Amsterdamse Jordaan. De wijk heeft veel flamencoartiesten en stierenvechters voortgebracht. Je kunt er langs kleine winkeltjes dwalen. Centraal in de wijk staat de kerk van Santa Anna. Er wordt gezegd dat de gave van het flamencolied wordt doorgegeven door een kind te dopen in het doopvont van deze kerk. De buitenmuren zijn versierd met fraai tegelwerk van bestaande voorstellingen. De Calle Betis loopt langs het water. Er zijn verschillende restaurantjes en tapasbars met terrassen die uitkijken over de rivier en de kathedraal en arena van Sevilla erachter.Wandelt u eens door het schilderachtige Santa Cruz, een waar doolhof van leuke straatjes en pleintjes, of naar de Torre del Oro, vanwaar de slingerende rivier in de gaten gehouden werd. Naast het indrukwekkende Universiteitsgebouw vindt u heerlijk veel groen, met ertussen de bijzondere bouwwerken van de Ibero-Amerikaanse tentoonstelling (de EXPO van Spanje en de voormalige koloniën) uit de jaren ’20. Ook vindt u hier het Parque Maria Luisa en het Plaza de España, het plein dat op bijna alle ansichtkaarten afgebeeld staat. En wat dacht u van de arena, één van de mooiste van Spanje.

Boek eenvoudig en vlug een stedentrip naar Sevilla met KRAS


De tabaksfabriek
In de 18de-eeuwse tabaksfabriek midden in het centrum an de stad werkten ooit meer dan 3000 sigarreras. Ze heetten warmbloedig en gepassioneerd te zijn en inspireerden Prosper Merimeé in 1845 tot het verhaal over Carmen waarnaar Bizet op zijn beurt de opera op baseerde. Hier op het plein voor de fabriek vocht Carmen met een andere fabrieksarbeidster, werd ze gearresteerd en bracht het hoofd op hol van José, die haar tegen zijn orders in laat gaan. De tabaksfabriek is een groot vierkant barok achtig gebouw vol galerijen en gangen. In het midden van het gebouw staat een fraaie fontein. Als bezoeker kun je er zo inlopen. De fabriek doet nu dienst als universiteit en de plaats van de cigarerras is ingenomen door studentes. Vrij te bezoeken, iedere dag tussen 8.00 en 20.00 uur.


Vliegtickets Sevilla
Een leven lang jaarlijks op vakantie naar Spanje en dan nog zijn er plekken die u niet gezien kunt hebben. Een goed begin van uw Spanje ontdekkingstocht is een vliegticket Sevilla. Deze aangename, levendige en vooral authentieke Spaanse stad is maar enkele uurtjes vliegen. In het hart van de zuidelijke streek Andalusië en behoorlijk landinwaarts ligt Sevilla met haar 1,3 miljoen inwoners. Geniet van de Andalusië keuken, de verschillende architectonische bouwwerken – dan weer gotisch, dan weer mudéjar-kunststijl of renaissance – en de Spaanse Flamenco. Of Sevilla nu uw eindbestemming is, of onderdeel van uw rondreis, u wordt verliefd op deze stad.

Boek je goedkope vliegtickets Sevilla bij WTC.nl - World Ticket Center 


Goedkope vliegtickets vergelijken naar Sevilla
Boek vlug, eenvoudig en veilig uw vliegticket van en naar Sevilla. In één oogopslag ziet u de voordeligste vliegtickets naar uw bestemming op dat moment van alle bekende vliegmaatschappijen.

 

Vluchten vergelijken
Stoelvoorkeur aangeven en zien hoeveel beenruimte je hebt? Kwaliteit, stiptheid en zelf milieuvriendelijkheid vergelijken van alle grote luchtvaartmaatschappijen.

Vergelijk hier de vluchten en prijzen voor een vliegticket naar Sevilla


Stedentrips naar Sevilla

Sevilla heeft een prachtig historische centrum, hier vind je de belangrijkste bezienswaardigheden van de stad Sevilla, de Kathedraal met de toren Giralda, het Alcázar en de Torre del Oro. Ga, een keer in Sevilla op stap en stort u in het straat leven van het centrum en de wijken er omheen. Bezoek minstens een keer een flamencovoorstelling in de wijk Triana. En eet de verschillende soorten tapas, want Sevilla is de stad van deze verrukkelijke dekseltjes wat tapa eigenlijk betekend


Romantische hotels

Boek nu een leuk en romantisch hotel, waar je heerlijk kunt genieten van een prachtige omgeving, de gezellige sfeer en samen 's avonds een heerlijk diner met kaarslicht. Ga heerlijk met z'n tweeën er op uit en ga genieten van de vele leuke en mooie dingen die Barcelona te bieden heeft. In een heerlijk romantisch hotel is het samen zeker heerlijk goed toeven!

Boek eenvoudig, goed en vlug een romantisch hotel in Sevilla


Hotels centrum Sevilla

Hotels in het historische centrum van Sevilla  - Zoek je een hotel in het Centrum van Sevilla? Ontdek Spanje heeft de beste en de leukste hotels in het historische centrum van Sevilla op een rijtje gezet. Deze hotels in het centrum van Sevilla hebben allemaal een gunstige ligging wat betreft de bezienswaardigheden in Sevilla. Deze hotels in het stadscentrum van Sevilla zijn ook ideaal voor een heerlijke Stedentrip!

Boek eenvoudig, goed en vlug een hotel in Sevilla


DE STAD SEVILLA

Sevilla de stad van romantiek - Sevilla een leuke charmante, levende, bruisende, dynamische en hartverwarmende stad. Sevilla de hoofdstad van Andalusië heeft het grootste historische centrum van Europa. De stad Sevilla is boordevol bezienswaardigheden, monumenten en musea.

Sevilla de stad van romantiek, van lange nachten, zeker in de warme en hete zomers, heerlijk eten, en drinken en heel veel praten. Als je nog nooit in Sevilla bent geweest, dan wacht je wel een geweldige belevenis. Op deze prachtige stad moet je wel verliefd worden, of je wild of niet. Sevilla bruist dag en nacht en slaapt nooit.