De bezienswaardigheden van Sevilla

Bezienswaardigheden van Sevilla, Andalusië, Spanje. - Ontdek en beleef de mooiste bezienswaardigheden van Sevilla! Wij geven je een overzicht, tips  en praktische reisinformatie van de meest interessante bezienswaardigheden van deze magische stad.Hier vindt u interessante bezienswaardigheden van Sevilla

Sevilla is de stad van tapasbars, flamenco's ( de wijk Tirana ) romantiek, van lange nachten, zeker in de warme en hete zomers, heerlijk eten, en drinken en heel veel praten. Ben je nog nooit in Sevilla is geweest, dan wacht je wel een geweldige belevenis. Op deze prachtige stad moet je wel verliefd worden, of je wild of niet. Sevilla bruist dag en nacht en slaapt nooit.

De bezienswaardigheden van Sevilla

Sevilla heeft een prachtig historische centrum , hier vindt u de belangrijkste bezienswaardigheden van de stad Sevilla, de Kathedraal met de toren Giralda, het Alcázar en de Torre del Oro. Dit zijn volgens ons de top tien bezienswaardigheden van Sevilla.

 

De hoogte punten van Sevilla

Het Real Alcázar (Koninklijk Paleis)

Het in de 14e eeuw door koning Pedro de Wrede, op een Arabisch fort en daarvoor een Romeinse nederzetting.gebouwde Real Alcázar  is het oudste paleis in Europa dat nog steeds als paleis in gebruik is. Niet veel, alleen als de koning en de koningin in Sevilla zijn verblijven ze in Alcázar.

 

Website: Alcázar
Adres: Patio de BanderasBarrio de Santa Cruiz

 De voormalige Joodse wijk Santa Cruz. De joden werden hier door Koning Ferdinand III gedwongen in deze wijk te gaan wonen. In de 14e eeuw veranderde Santa Cruz in een volkswijk door dat de christenen hier gingen wonen. Nu is het een wijk  met smalle straatjes en pittoreske steegjes.

 

Website: Barrio de Santa Cruz

 

De Catedral de Santa Maria de la Sede en de Giralda toren

De kathedraal van Sevilla is het grootste gotische gebouw ter wereld en de op twee na grootste kerk van Europa (alleen de Sint Pieter in Vaticaanstad en St. Paul’s Cathedral in Londen zijn groter). In de 15e eeuw werd de Kathedraal gebouwt op de plaats van een Moorse moskee uit de 12e eeuw.  De Patio de los Naranjos (Sinaasappelhof) en de minaret (Giralda Toren) zijn nog de overblijfselen van deze moskee.

 

Website: Kathedraal en Giralda Toren
Adres: Avenida de la Constitución
Openingstijden: 09.30-16.00 (buiten hoogseizoen 11.00-17.00), zondag 14.30-18.00

Torre del Oro
Torre del Oro in het Nederlands toren van goud. Torre del Oro is samen met de toren Giralda gebouwd in de 12e eeuw. Hier werden vroeger veel goederen gelost, uit de Amerikaanse koloniën. De toren heeft ook gediend als opslagplaats, gevangenis en kapel. Nu is het een maritiem museum.

Website: Torre del Oro
Adres: Paseo Christóbal Colón
Openingstijden: 09.30-18.45 - In het weekend vanaf 10.30

Museo de Bellas Artes
In het Museum voor Schone Kunsten in Sevilla kunt u vele kunstwerken van nu en uit de geschiedenis zien. U vindt hier werken van de Spaanse meesters Velázques, Murillo en Zurbarán. Het museum is gehuisvest in het voormalig klooster  ‘Convento de la Merced Calzada’.

Website: Museo Provincial de Bellas Artes
Adres: Plaza del Museo 9
Openingstijden: 09.00-19.30 van half september t/m half juni (daarbuiten tot 15.30, maandag gesloten)       


Vergelijk gratis goedkope vliegtickets


 La Maestranza  -  Plaza de Toros
Hier worden de traditionele stierengevechten gehouden. In de voormalige havenwijk El Arenal bepaalt Plaza de Toros het beeld. Het is het oudste en de mooiste stadion voor stierengevechten in Spanje. Gebouwd in de 18e eeuw, de bouw duurde tientallen jaren.

 

Het zeer grote complex biedt zitplaatsen voor vele duizenden mensen. In de arena bevindt zich ook een kapel waar de stierenvechters ‘matadors’ kunnen bidden voor een goede afloop.

Website: Plaza de Toros museum
Adres: Paseo de Colón 12
Openingstijden: 09.30-21.00 (november-april tot 19.00)

Casa de Pilatos
Één van de mooiste Andalusische paleizen in Sevilla is Casa de Pilatos. Dit prachtige paleis is een mix van bouwstijlen (gotiek, mudejar en renaissance). En wat het paleis verder nog mooier maakt zijn de vele Azulejos ( zie ook Keramiekproductie in Sevilla) en de prachtig onderhouden tuinen.

Website: Casa de Pilatos
Adres: Plaza de Pilatos 1
Openingstijden: november – maart  - ma – zo 09.00 – 18.00
April – oktober ma – zo 09.00 – 19.00
22 april 9.00 – 14.00

Museo del Baile Flamenco
Sevilla de stad van de flamenco. Het Museo del Baile Flamenco in het Nederlands  Flamencomuseum van Sevilla vindt u in de bekende wijk Santa Cruz, niet ver van Plaza Alfalfa,  in een typisch Sevilliaans paleis uit de achttiende eeuw.  Wilt u meer over de Andalusische cultuur te weten komen en het flamencodansen beter leren begrijpen dan is dit een echte aanrader.  

 

Website: Museo del baile Flamenco
Adres: Calle Manuel Rojas Marcos 3.
Openingstijden: 09.00-19.00

 

Flamenco festival

Website: Bienal de Flamenco

 

Taller Flamenco

Website: Taller FlamencoMuseo Arqueológico
Het archeologisch museum van Sevilla heeft veel te bieden wat kunst en cultuur betreft. Hier vindt u bijna alle facetten uit de oudheid. Delen van ruïnes, juwelen uit de 6e eeuw en zelfs delen van huizen uit de 5e eeuw met mozaïekvloeren zijn hier te bewonderen.

 

Website: Museo Arqueológico
Adres: Plaza de América
Openingstijden: 09.00-19.30 van 15 september t/m 15 juni  buiten deze tijd tot 15.30 

maandag gesloten

 

Parken

Sevilla een stad van parken. Sevilla heeft een groot aantal prachtige parken en hofjes. Parque de Maria Luisa is wel één van de mooiste parken, waarbij ook Plaza de España hoort. Door de sprookjesachtige verschijning van dit park vergeet u al vlug de drukte om u heen.. Mooie oude bruggen over de waterpartijen en oude prachtige gebouwen zijn veelvuldig te vinden in Parque de Maria Luisa. Hier kunnen de inwoners zich goed vermaken in de mooie groenzones die bovendien in de hete zomer voor heerlijke verkoeling zorgen.

 

Website: Parken in Sevilla

De mooiste ontdekkingen van Spanje:

Zoek je een bijzonder plaats om te overnachten een sfeervolle vakantiewoning een heel bijzonder plekje waar je heerlijk kunt genieten in een bed & breakfast of een fijn hotelletje? Echt plekjes voor levensgenieters! Ieder plaats is origineel, maar vooral ‘heel fijn-om-er-te-te-zijn’

Misschien ook interessant in Sevilla: