Ontdek Spanje » Sevilla » Winkelen » Markten in Sevilla


Markten & marktjes in Sevilla

Markten en marktjes in Sevilla - In Sevilla zijn er veel leuke markten te ontdekken. Overdekt of onoverdekt, klein en groot; er is voor ieder wat wils! Struin de markten af en beleef dit deel van de Spaanse cultuur!Bekendste markt

Mercadillo de los Jueves

Deze markt kun je beschouwen als een vlooienmarkt en is de meest aansprekende markt van Sevilla. Je vindt er veel kleuren; fruit, kleding en andere dingen. Het is ook een van de oudste vlooienmarkten van Sevilla. Hij is populair onder lokalen. De markt is er op donderdag! Het is een openluchtmarkt en werd voor het eerst in de 13e eeuw gehouden. Je vindt er behalve eten en drinken ook antiek, tweedehands spullen en andere dingetjes.

Onder de Sevillanen wordt deze markt afgekort tot El Jueves. Jueves betekent dan ook donderdag in het Spaans. Waar vind je de Mercadillo de los Jueves? In het centrum van Sevilla, in calle Feria. De openingstijden zijn 09:00 - 14:00.Overdekte markten in Sevilla

De vijf bekendste overdekte markten in Sevilla zijn Mercado Lonja del Barranco, Mercado del Arenal, Mercado de Triana, Mercado de la calle Feria en Mercado Encarnación. De markten vind je in mooie markthallen die al een bezienswaardigheid op zich zijn.

Mercadillo de Encarnación

Dit is een van de oudste markten van Sevilla. Het is van oudsher een van de sociale ontmoetingsplaatsen, een van de grootste markten met vers groente en fruit. Het gebouw werd in 1973 afgebroken vanwege structurele problemen en men dacht dat de nieuwe 'voorlopige' opzet zo'n 3 jaar zou zijn, dit werd uiteindelijk 37 jaar. Nu staat er een mooi gebouw waar iedere zaterdag en zondag van 16:00 - 22:30 een markt wordt gehouden. Een traditionele markt met allerlei familiestalletjes. 

Mercado Lonja del Barranco

Aan calle Arjona 24 in het centrum van Sevilla staat sinds november 2014 een nieuwe markt. De markt heet Mercado Lonja del Barranco en staat ten oosten van de Trianabrug. Slechts 20 kraampjes staan er maar die zijn wel geselecteerd uit een grotere groep. Het gebouw stamt uit 1861 en is ontworpen door Gustave Eiffel, maar is flink verbouwd. Het was oorspronkelijk een vismarkt maar was al lange tijd eigenlijk helemaal niets meer. Het gebouw heeft een industrieel uiterlijk en heeft veel glas. Het zijn allemaal eetkraampjes en geen een is hetzelfde! Hier komt gastronomie samen met de Sevilliaanse keuken. De markt is iedere dag geopend, van 10:00 - 24:00. Op vrijdag en zaterdag zelfs tot 02:00.

Mercado de la calle Feria

Dit is de oudste overdekte markt in Sevilla (1719)! Heel veel vis, fruit groente en vooral vlees. Je kunt hier ook gewoon een visje eten en zo eten met een drankje erbij, net als de haring in Nederland! Je vindt deze markt actief van maandag t/m zaterdag, van 08:00 - 14:30 in calle Feria in Sevilla.

Mercado de Triana

Mercado de Triana ligt in het centrum van Sevilla, in de wijk Triana. Mercado de Triana staat vlakbij de Trianabrug (ten westen ervan). Je vindt in deze overdekte markthal vooral etenswaren (groente, fruit, brood, vlees en vis) en speciaal bier. Bloemen, souvenirs en ambachtelijke producten. Je vindt het allemaal hier. Je kunt er ook gewoon een tapas eten. Het gebouw is opgeknapt in het jaar 1992. Het gebouw is open van maandag t/m zaterdag, 09:00 - 15:00.Kleding, ecologische producten

Mercadillo del Duque la Magdalena

Deze markt in Sevilla staat bekend als de kledingmarkt van de omgeving. Je vindt er veel handgemaakte spullen, dus het is ideaal om hier cadeautjes voor het thuisfront te kopen! Sieraden en kleine kledingstukken zoals sjaals en hoeden. Je vindt er ook veel nepzonnebrillen en parfums, maar ook echte! Pas dus wel goed op met wat je koopt. 's winters is dit een kerstmarkt! De locatie is op Plaza de la Magdalena, van 10:00 - 20:30! En dit op woensdag en zaterdag.

Mercadillo de la Barriada Torreblanca

Hier vind je vooral kleding en textiel. Het is een echte lokale markt aangezien je hier nauwelijks toeristen vindt. De markt is te vinden in het oosten van de stad, bij calle Almendro op zaterdag. De openingstijden zijn 10:00 – 15:00.

Feria Ecológica de Productores Locales

Op de tweede zaterdag van de maand vindt de Feria Ecológica de Productores Locales plaats. Van 10:00 - 14:00, vlakbij het terrein van Mercadillo de la Alameda; namelijk op Alameda de Hércules. Je vindt hier ecologische producten en lokale producten die in Sevilla worden gemaakt. Echte ambachtelijke producten dus!Antiek en kunst

Mercadillo Filatélico

Hoewel er op veel markten antiek wordt verhandeld, staat Mercadillo Filatélico bekend als de echte antiekmarkt! Niet alleen antieke voorwerpen, maar ook verzamelspullen zoals postzegels en munten. Centraal aan plaza del Cabildo is deze zondagsmarkt niet zo heel groot. Ook deze markt is er van 09:00 - 14:00.

Mercadillo de Arte

Vlakbij het museum voor de schone kunsten van Sevilla, op het museumplein (La Plaza del Museo) vind je iedere zondag van 10:00 - 14:00 de Mercadillo de Arte. Het is een kleinschalige kunstmarkt.

Mercado de Artesania Paseo del Arte

Vlakbij de Traina brug vind je Paseo Ntra. Sra. de la O. Hier vind je op zaterdag en zondag van 10:00 - 14:00 de Mercado de Artesania Paseo del Arte. Dit is. voor de echte kunstliefhebbers, hier vind je namelijk veel kunst. 

Mercadillo de la Alameda

Deze markt is geen overdekte markt, maar staat gewoon in de open lucht. Je vindt er unieke objecten zoals veel Spaanse poppen en antiek. Natuurlijk ook groente, fruit, tassen en kleding. Iedere zondag vind je deze markt aan de plaza Alameda de Hércules. En zoals vele andere markten zijn de openingstijden 09:00 - 14:00.Mercadillo de la Barriada San Jerónimo

Dit is een markt in het noorden van Sevilla, in het gebied San Jerónimo. Een zondagsmarkt die open is van 09:00 – 14:30. Locatie: Parque Alcosa – Avenida de Emilio Lemos.

Mercadillo Las Lumbreras

Deze markt vind je in het oosten van de stad, bij avenida Parsi. Het is niet echt een toeristische attractie, maar is wel een van de weinige markten op dinsdag! De openingstijden zijn 09:00 - 14:00 (niet bevestigd).

De mooiste ontdekkingen van Spanje

Zoek je een bijzonder plaats om te overnachten een sfeervolle vakantiewoning een heel bijzonder plekje waar je heerlijk kunt genieten in een bed & breakfast of een fijn hotelletje? Echt plekjes voor levensgenieters! Ieder plaats is origineel, maar vooral ‘heel fijn-om-er-te-te-zijn’

Ook interessant in Sevilla