Ontdek Spanje » Andalusië » Sevilla » Andalusië » Winkelen in Sevilla – Shoppen! 

Shoppen in Sevilla - Winkelen

Shoppen in de winkelstad Sevilla, Andalusië, Spanje - De leukste en mooiste winkelstraten en winkelcentra van Sevilla. De stad Sevilla is een heerlijke shop- en winkelstad, je vind dan ook vele winkelcentrums, shopping malls of centros comerciales zoals ze in Spanje worden genoemd. Heerlijk shoppen en winkelen in Sevilla - Een dagje winkelen begint gewoon in de mooiste winkelstraat van Sevilla Calle Sierpes  Maar Sevilla beschikt ook over prachtige winkelcentra waar prachtige winkels van alle bekende merken te vinden zijn. Het bekende Spaanse warenhuis El Corte Ingles heeft ook een grote vestiging in Sevilla. Maar waar zijn deze mooie winkels van Sevilla, waar zijn de winkelstraten en waar de winkelcentra. Waar is de markt te vinden in Sevilla en wanneer zijn de winkels wel geopend, zeker belangrijk bij festiviteiten.


Het centrale winkelgebied van Sevilla is klein en compact, maar dat is precies wat het zo leuk maakt. Je kunt tussen de bezienswaardigheden door even een paar winkels binnenglippen. De twee grootste winkelstraten, Calle O’Donnell en Calle Sierpes, lopen naar het zuiden van de stad. Hier vind je bekende modemerken zoals Mango en Zara, maar ook ambachtelijke winkeltjes, met name op Calle Sierpes, waar je vele handbeschilderde waaiers kunt kopen.


Naast de winkelstraten ligt een doolhof aan kleine zijstraatjes waar kleine boetiekjes gevestigd zijn, en waar men praktisch alles verkoopt. Van formele kleding tot bruidsjurken en Feria-jurken, evenals goedkope mode.

 

Op Plaza del Duque staat een klein marktje waar men ambachtelijke producten verkoopt, en hier vind je ook het beroemde warenhuis El Cortes Inglés met grote modemerken.

 

In de wijk Santa Cruz, achter de Kathedraal, kun je mooie sieraden kopen, en hier zijn ook vele onafhankelijke winkeltjes gevestigd waar men souvenirs en kleding verkoopt.

 

Als je liever gaat shoppen in winkelcentra, ga dan naar het grote winkelcentrum in Nervión – Nervión Plaza. Deze is makkelijk te bereiken met de bus, de metro, of te voet. Hier hebben zich ook winkels van bekende modemerken gevestigd, en er is een El Corte Inglés-warenhuis.

 

Als je op zoek bent naar grotere winkels, kun je hier beter naartoe gaan. Je vindt hier overigens ook een bioscoop en een groot aantal fastfoodrestaurants.Calle Sierpes

Calle Sierpes is wel de bekendste winkelstraat van Sevilla en daarbij ook nog eens autovrij

De Calle Sierpes ligt in het historisch centrum van Sevilla. Als je van winkelen houdt, mag je Calle Sierpes zeker  niet missen. Deze bekende winkelstraat loopt van de Plaza de la Campana tot het San Francisco plein waar het prachtige gemeentehuis staat.

In de Calle Sierpes vind je alle bekende merken maar ook juweliers, kado-winkels, modezaken en keramiekwinkels. Het aangename van deze autovrije winkelstraat is, dat er in de zomer grote doeken gespannen zijn over de over de straat zodat de brandende zon niet in/op straat schijnt.

 

Rond 1248 was de naam van deze straat: 'Calle Espaderos' dat afstamt van het woord zwaard
Vanaf de vijftiende jaar honderd werd de straat herdoopt tot Calle de la Sierpe dat later Calle Sierpes werd. Calle Sierpes of te wel in het Nederlands Slangenstraat. Deze naam heeft de straat te danken aan het slangenpatroon van de straatstenen. Calle Sierpes is de verbinding tussen het centrum en de wijk Arenal de thuisbasis van de toreros en de arena voor stierenvechters.

Booking.com

Miguel de Cervantes,  de wereldberoemde Spaanse schrijver heeft aan het einde van de Calle Sierpes gevangen gezeten in de gevangenis.

 

Stedentrips naar Sevilla

Sevilla heeft een prachtig historische centrum, hier vind je de belangrijkste bezienswaardigheden van de stad Sevilla, de Kathedraal met de toren Giralda, het Alcázar en de Torre del Oro. Ga, een keer in Sevilla op stap en stort u in het straat leven van het centrum en de wijken er omheen. Bezoek minstens een keer een flamencovoorstelling in de wijk Triana. En eet de verschillende soorten tapas, want Sevilla is de stad van deze verrukkelijke dekseltjes wat tapa eigenlijk betekend

De mooiste ontdekkingen van Spanje:

Zoek je een bijzonder plaats om te overnachten een sfeervolle vakantiewoning een heel bijzonder plekje waar je heerlijk kunt genieten in een bed & breakfast of een fijn hotelletje? Echt plekjes voor levensgenieters! Ieder plaats is origineel, maar vooral ‘heel fijn-om-er-te-te-zijn’

Misschien ook interessant in Sevilla:

Bron: Tix.nl