Ontdek Spanje » Sevilla » Winkelen in Sevilla – Shoppen! 


Shoppen in Sevilla - Winkelen

Een dagje winkelen begint gewoon in de mooiste winkelstraat van Sevilla: calle Sierpes. Maar Sevilla beschikt ook over prachtige winkelcentra waar prachtige winkels van alle bekende merken te vinden zijn. Het bekende Spaanse warenhuis El Corte Ingles heeft een grote vestiging in Sevilla. Zoek je de mooie winkels van Sevilla, dan zijn er ook andere winkelstraten. Uiteraard zijn er ook genoeg markten en marktjes te vinden in de stad waar je behalve vers voedsel ook vaak tassen, kleding, make-up en typisch Sevillaanse producten kunt kopen.

Winkelen in Sevilla, waar en wat?

Maar waar is het winkelgebied van Sevilla precies? Dan is er goed nieuws, het is vrij klein en compact. Zo kun je eigenlijk op vrijwel dezelfde locatie prima uit de voeten. calle Sierpes is de grootste winkelstraat, maar ook calle O'Donnell is groot. Ze lopen naar het zuiden van de stad. In deze winkelstraten vind je uiteraard de Spaanse winkel  Zara en Zara Home. Ook Pull&Bear, Bershka, Bimba & Lola en Julian Lopez vind je hier. Ook kleinere winkeltjes ofwel boetiekjes vind je hier. Hier kun je bijvoorbeeld die beroemde handbeschilderde waaiers kopen. Ga je de winkelstraten uit en ga je bijvoorbeeld de kleinere straatjes in, dan vind je ook kleinere winkeltjes. Ambachtelijke producten en goedkope mode vind je hier!

Op plaza del Duque staat een kleine markt waar kleine producten worden verkocht. Ernaast staat ook het immens grote warenhuis El Cortes Inglés, vergelijkbaar met de vroegere V&D. Een andere leuke plek is de wijk Santa Cruz. Achter het kathedraal vind je mooie en leuke winkeltjes.

Winkelcentrum

Behalve El Cortes Inglés, wat een beetje lijkt op een winkelcentrum, is er ook nog een echt winkelcentrum in Sevilla. Dit heet Nervión Plaza. Het ligt niet in het centrum dus je zult er met de bus of de auto moeten komen. Er is zelfs een bioscoop in het winkelcentrum!Calle Sierpes

De bekendste en autovrije winkelstraat van Sevilla heet calle Sierpes. Het ligt in het midden van het centrum. Van plaza de la Campana tot het San Francisco plein loopt deze winkelstraat. Bij het San Francisco plein vind je ook een prachtig gemeentehuis. Guess, Swarovski, Bijou Brigitte, Desigual, Primor, Douglas, Goldenmac, The Body Shop, etcetera. Grote doeken zijn 's zomers boven de winkelstraat gespannen zodat de zon niet in je gezicht schijnt. Het lijkt wat dat betreft een beetje op calle Larios in Málaga.

De straat werd rond 1500 omgedoopt tot de huidige naam, wat 'slangenstraat' betekent. Dit komt door de straatstenen die het patroon hebben van slangen. Miguel de Cervantes zat ooit vast in de gevangenis aan het einde van deze straat. Hij zat vast wegens het niet betalen van schulden. In de gevangenis begon hij met het schrijven van het boek dat hem beroemd maakte: Don Quichot. 

Booking.com

Stedentrips naar Sevilla

Prachtige bezienswaardigheden in Sevilla zijn het kathedraal, de toren van Giralda, het Alcázar en de Torre del Oro. Je kunt door de kleinschaligheid van het centrum heerlijk rondslenteren in het centrum. Je kunt ook een flamenco-voorstelling bezoeken, de wijk Triana is hier het beste voor. En natuurlijk tapas eten!

De mooiste ontdekkingen van Spanje:

Bijjzonder genieten in Spanje? Dat doe je niet in een groot hotel aan het strand samen met nog eens duizenden andere toeristen. Dit doe je op een bijzondere plaats. Een sfeervolle vakantiewoning of een andere bijzondere plek. Een Bed&Breakfast, of andere plekken voor levensgenieters! Deze plekjes vind je het beste bij Karin's choice of Eliza was here.

Ook interessant in Sevilla