Ontdek Spanje » Feria de Abril in de stad Sevilla, Andalusië, Spanje


Feria de Abril in de stad Sevilla

Feria de Abril in Sevilla, Andalusië -  Feria de Abril in de stad Sevilla in het Nederlands de April feesten van Sevilla - Feria de Abril, dit bekende en beroemde volksfeest wordt ongeveer twee weken na Semana Santa uitgelaten en vreugdevol gevierd in de stad SevillaFeria de Abril en Sevilla

Het bekende Feria de la Abril in Sevilla - feestweek van Sevilla - was vroeger een veemarkt wat in de loop van de jaren is uit gegroeid tot een vrolijk en bont volksfeest.

Vanaf het jaar 1747 werden in Sevilla grote veemarkten georganiseerd waar vee van hand tot hand gingen. Waarbij vooral de paardenhandel erg populair was: ook vandaag de dag zijn de paarden  een belangrijk onderdeel van de feria. Er is veel aandacht voor paardenshows tijdens feria´s in Andalusië.


De de La Feria de Abril in Sevilla is het belangrijkste feest van de stad Sevilla en wordt twee of drie weken na de Semana Santa in april of mei gehouden. Het feestterrein ligt in de wijk Los Remedios waar een heel gebied wordt omgebouwd tot een kleurrijke lichtstad

Zoals zo veel feria´s in Spanje ligt deze grote samenkomst van mensen in de veehouderij. In Sevilla werden vanaf het jaar 1747 grote veemarkten georganiseerd, waar vee van hand tot hand gingen. Met name de paardenhandel was erg populair; vandaar dat er vandaag de dag nog veel aandacht is voor paardenshows tijdens feria´s in Andalusië.

 

Feria de Abril Sevilla
Net zoals elk jaar wordt ook dit jaar weer het grote feest de ‘Feria de Abril’ weer gevierd! In deze periode kun je Sevilla op haar puurst en op haar mooist ontdekken!

 

Sevillaanse sfeer
De lente in de stad brengt een speciale kleur met zich mee en de Feria maakt deze kleur nog specialer. De zoete geur van sinaasappelbloesem en jasmijn, de hemelsblauwe lucht en de stralende zon zorgen voor het ultieme Sevillaans lentegevoel.

 

Feest, feest en nog eens… feest!
Feria de Abril zorgt ieder jaar weer voor een ongelooflijke opkomst van personen door de typische Andalusische straten van de stad. De kleurrijke flamenco outfits, de vuurrode wijn en de culinaire aroma’s leiden je blindelings naar de talloze standjes met heerlijke gefrituurde vis, paella en Spaanse ham.

Het ritme van de authentieke muziek en de passionele Sevillanas zorgen voor het stijgen van het hartritme van de bezoekers en dit zorgt voor magische momenten. Het bruisende feest gaat door tot in de late uurtjes, de feestgangers beginnen dan hun zoektocht naar een smeuïg kopje chocolade met heerlijke knapperige Churros als traditioneel ontbijt. Erna gaan ze wat rusten om zich klaar te stomen voor het vervolg van de Feria.

Wat, wanneer en waar?
Dit is ieder jaar weer anders. Dit heeft ermee te maken dat de Feria de Abril in principe twee weken na Semana Santa plaatsvindt. De Feria de Abril vindt plaats op een grote plek in ‘Los Remedios’, in het zuid-westen van de stad, net langs de Guadalquivir rivier. Het startschot van het grote feest wordt elk jaar gegeven met een parade op het 1,2 km² feestterrein met koetsen die worden vooruit getrokken door prachtige Andalusische paarden. Er worden ook dagelijks stierengevechten georganiseerd in de bewonderenswaardige Plaza de Toros.

Las casetas de la Feria de Abril
Op het feestterrein bevindt zich ook het amusementspark ‘Calle de Infierno’, oftwel ‘Straat van de Hel’. Er worden ook meer dan duizend ‘casetas’ of tenten opgezet over 12 straten in Sevilla, eigendom van lokale families, vriendengroepen, clubs, bedrijven en politieke partijen. Het zijn meestal privé-tenten waar je eventueel binnen kan geraken als je een Sevillano kent die zo’n caseta bezit. Behalve de privétenten zijn er ook nog zeven publieke tenten waar je als bezoeker zonder problemen nar binnen kan gaan en feesten met de andere feestgangers. In de casetas vliegen allerlei alcoholische dranken constant over de bar heen, er worden non-stop tapas gegeten en aanstekelijke Spaanse muziek gespeeld tot de volgende ochtend.


– Heb je helemaal geen gevoel voor ritme? Dan is het aan te raden om ervoor enkele danslessen te nemen om maximaal te kunnen genieten en er niet te moeten bijstaan zonder één danspasje te kunnen.

– Het is belangrijk om te weten dat het niveau van Engels of andere talenkennis dan Spaans in Sevilla vrij laag ligt. Het is dus een aanrader om op voorhand enkele woorden of zinnen Spaans te leren of een woordenboekje (online) mee te nemen, om communicatieproblemen te voorkomen.

– Wees niet bang om een publieke party-tent binnen te stappen, de Sevillanos appreciëren feestelijke toeristen enorm!

 

P.S. Goed om te weten:
Er is een speciale app (Feria de Abril, gratis) die de straten van de Feria in kaart brengt met de namen van alle casetas en zo zie je dus ook welke openbaar zijn.

 

In totaal kent de Feria 15 straten en 1047 tentjes. Elk jaar is de feestpoort geïnspireerd op een ander thema. Hij is 41 meter hoog en 50 meter breed en heeft 24.000 lampjes. Ga langs een informatietentje voor een kaart, zodat je niet drie keer dezelfde straat afloopt. Ook al ben je geen lid van een Caseta, geniet op de Feria van de kleuren, de vreugde, lampjes, muziek en tapas en de Sevilliaanse zon en nacht!

Sevilla wacht op je…

Bron: Stralendsevilla.nl


Een leuke video van Feria deAbrilSpanje is wat je wilt. Spanje is wat je nodig hebt