Ontdek Spanje » Andalusië » Magisch Sevilla » Wijken in Sevilla » De wijk Alameda de Hércules  - La Alameda


De wijk Alameda de Hércules  - La Alameda

De wijk Alameda de Hércules  - La Alameda is een typisch authentieke Spaanse wijk met een mooie rustieke omgeving,  en ligt in het noordelijk deel van het centrum en is omgeven met vele Alamo bomen hieraan heeft het ook een deel van zijn naam te danken. In de wijk De Alameda  bevindt zich ook Metropol Parasol, La Alameda de Hércules en het La plaza de la Encarnación.

Heidi Mackenzie:  schrijft  “La Alameda is mijn favoriete wijk in Sevilla. Het bruist hier altijd van de activiteiten, en de inwoners zijn erg vriendelijk en ruimdenkend. ”


De wijk de Alameda (de Hércules) in Sevilla - Andalusië, Spanje. De wijk Alameda de Hércules wordt ook wel La Alameda genoemd. Het is een groot open terrein met een brede laan in het centrum van Sevilla met een bohemien uitstraling. Deze zuilen waren afkomstig van een Romeinse tempel bij de straat Mármoles. Deze laan werd als een publieke tuin aangelegd in 1574 aan het uiteinden werden twee grote zuilen geplaatst met twee grote beelden van Caesar en Hercules. In de 18e eeuw werden er nog eens twee zuilen met twee beelden geplaatst aan de andere kant van deze promenade.

 

Tegen het einde van  de 20e eeuw was dit een prostitutie gebied, tot man in 2006 begon met een reconstructie van dit plein, en in 2008 werd het officieel in gebruik genomen.

Tegenwoordig is het een populair plein waar vooral de alternatieve jeugd zich  's avonds treft. Op Alameda de Hércules, vinden regelmatig markten en culturele en muziekevenementen plaats te midden van de fonteinen. Rondom het plein en in de omliggende straten ligt een groot aantal cafés, bars en restaurants, en tal van hostels en hotels. La Alameda is een sfeervol plein waar het altijd bruist van levendigheid – hier vind je steevast een leuke plek om iets te eten en te drinken, en met een beetje geluk wordt hier spontaan een intieme flamenco-show gedanst of sta je ineens te midden van een festival. 

 

Het is wellicht verrassend om te weten dat deze wijk nog niet zo lang geleden een ‘no-go’-gebied was. In de afgelopen 15 jaar heeft La Alameda een herontwikkeling ondergaan, en het is nu een ontzettend populaire wijk onder mensen van alle leeftijden en met verschillende achtergronden. De wijk staat vooral bekend om de live muziek scene en de artistieke, ontspannen sfeer. La Alameda is een ietwat alternatieve wijk van Sevilla, en het trekt voornamelijk een jong publiek aan die hier in het weekend komt stappen. Als je even wilt ontsnappen aan het toeristische centrum, dan is La Alameda een leuk alternatief voor de zeer toeristische barretjes.

Booking.com

Het nachtleven is hier bijzonder gevarieerd – je vindt hier bijvoorbeeld jazzclubs (Jazz Naima), kleine flamencobars (La Sra. Pop), cocktailbars en tapasbars met een moderne fusion twist. Er zijn natuurlijk ook genoeg traditionele tapasbars. Hier vind je ook bars met wat meer underground wereldmuziek (La Bicicleteria), gayclubs en afterhour-clubs.

In de omgeving liggen verschillende cafés en bars waar fotografie- en kunsttentoonstellingen worden gehouden. Ga bijvoorbeeld eens naar El Viajero Sedentario.

In het westen van La Alameda vind je de wijk San Lorenzo. Als je in deze richting loopt, loop je naar de rivier en kom je vele populaire restaurantjes tegen waar men erg lekker eten serveert. 

La Alameda is een uitstekende plek om een traditionele 'tostada' (toast met tomaat) te eten. Neem plaats op een terrasje in de ochtendzon.

Do's and don'ts

Do

 • Probeer je aan te passen aan de eettijden en de gebruiken in Sevilla. Men luncht over het algemeen tussen 14.00 en 16.00 uur. Keukens sluiten om 17.00 uur en openen pas weer om 20.00 uur. Er wordt dan tot ongeveer middernacht eten geserveerd.
 • Eet je tapas al staand aan de bar op. Voor locals is het gebruikelijk dat zij tapas al staand opeten, in plaats van zittend aan een tafel.
 • Breng comfortabele schoenen mee, je zult ontzettend veel wandelen. Er zijn echt zo veel interessante straten en steegjes te ontdekken. De beste manier om de stad te verkennen is al lopend of met de fiets.
 • Neem je tijd, en pauzeer voor een drankje en tapas als je een leuk plekje ziet. Het kan erg warm worden in Sevilla, dus het is belangrijk om voldoende te drinken. Het maakt niet uit op welk plein of in welke straat je staat, je kunt altijd uit verschillende bars kiezen.
 • Leer een paar woordjes Spaans, of download een vertaal-app, aangezien de bediening in lokale barretjes meestal geen Engels spreekt.
 • Houd een siësta. Na al dat wandelen in de zon en tussen de sinaasappelbomen, en na een lekkere lunch, is het tijd voor een dutje. De nachten zijn lang in Sevilla. Men gaat pas om 21.00 uur dineren om daarna nog een paar drankjes te doen.
 • Neem een licht jasje mee aangezien de avonden best fris kunnen zijn.
 • Kleed je respectvol wanneer je religieuze gebouwen bezoekt.
 • Probeer de passen te leren van de Sevillanas (een traditionele volksdans) als je het Feria de Abril (het Festival van April) bezoekt.
 • Ga naar een lokale markt om vers fruit en lekkere snacks in te slaan.

De mooiste ontdekkingen van Spanje:

Zoek je een bijzonder plaats om te overnachten een sfeervolle vakantiewoning een heel bijzonder plekje waar je heerlijk kunt genieten in een bed & breakfast of een fijn hotelletje? Echt plekjes voor levensgenieters! Ieder plaats is origineel, maar vooral ‘heel fijn-om-er-te-te-zijn’


Don't:

 • Laat je niet ontmoedigen als je aan de bar van een populair tentje moet wachten, het bestelproces verloopt nogal chaotisch. Men schreeuwt over en weer om de aandacht van het barpersoneel te trekken, dit is normaal.
 • Eet niet te vaak in je hotel aangezien er zo veel goede bars, cafés en restaurants verspreid door de stad liggen. Het is heerlijk om ’s ochtends een ontbijtje te eten op een terras op een plein.  
 • Plan niet je hele vakantie ten tijde van Semana Santa (de week vóór Pasen), tenzij dat het enige is dat je wilt zien. Veel straten zijn dan dag en nacht afgesloten waardoor je niet makkelijk door de stad kunt wandelen. Echter, het zien van de processies (een dag of twee) is wel de moeite waard.
 • Plan niet elke minuut van je vakantie. Neem de tijd om doelloos door de stad te lopen, de sfeer in je op te nemen, en zo de leuke plekjes van Sevilla te ontdekken.
 • Vergeet niet een kaart mee te nemen. Je kunt gemakkelijk verdwalen, vooral in het oude deel van de stad waar vele smalle straatjes liggen en waar alles op elkaar lijkt.
 • Vergeet in de zomer niet een waaier of ventilatortje mee te nemen.
 • Vergeet ook niet om voldoende water te drinken.
 • Verwacht niet dat je overal flamenco hoort en ziet, er wordt ook veel andere muziek gespeeld.
 • Loop niet rond in strandkleding, hoe warm het ook is.
 • Eet geen sinaasappels die aan de duizenden bomen in de stad groeien. Ze zijn erg bitter en je kunt ze beter gebruiken om marmelade mee te maken.

Misschien ook interessant in Sevilla:

Bron: Tix.nl - Author: HEIDI MACKENZIE