Ontdek Spanje » Andalusië » Magisch Sevilla » Wijken in Sevilla » De wijk La Macarena


De wijk La Macarena Sevilla

De wijk La Macarena - In de wijk La Macarena staat ook de Basilica de Macarena hier bevindt zich de ‘Virgen de la Esperanza de Macarena de Sevilla’ in het Nederlands de Heilige Maagd van de Hoop van Macarena – dit is de beschermheilige van de Sevillianen als ook voor de stierenvechters. La Macarena ligt dicht bij het centrum, maar het is een rustige woonwijk met een authentiek karakter.

De naam la Macarena, komt van Macarius-ena of het eigendom van Macarius. Toen de Romeinse stadsmuren werden gebouwd was de toren vermoedelijk in bezit van de Romein Macario. Deze stadspoort aan de noordelijke kant van de oude stad, vroeger waren hier trouwens zestien stadstorens, deze poort werd in de achttiende eeuw herbouwd,  via deze poort kom je de wijk met calle San Luis binnen.

DE WIJK LA MACARENA SEVILLA

Vroeger was dit de ingang voor de koningen en hun hofhoudingen, op via deze weg naar het Real Alcázar , het Koninklijk Paleis te komen. 

De Calle Feria is de plaats als je een van de vele religieuze processies wilt bewonderen zeker  tijdens La Semana Santa, de week vóór Pasen, lopen de meeste en de grootste processies door Calle Feria.

 

Elke donderdagochtend wordt op de Calle Feria een van de de grootste vlooienmarkt van Sevilla gehouden. De gehele Calle Feria en Plaza de Monte Sión staat dan totaal vol met kramen van tal van handelaren en verkopers.

 

Deze wijk is bijzonder groot en loopt door tot aan het noorden van de stad. De grens van La Macarena ligt zelfs tot buiten de oude stadsmuren. Toen La Alameda steeds verder gegentrificeerd raakte, trokken steeds meer alternatieve gemeenschappen, zoals kunstenaars en muzikanten, naar La Macarena.Calle San Luis

Één van de langste straten in het centrum van de stad Sevilla is Calle San Luis. Deze straat kruist grote pleinen en straten waar je live muziekoptredens kunt bijwonen, en waar vele galeries, leuke onafhankelijke winkeltjes, bakkerijen en restaurants liggen. Op het noordelijke einde van Calle San Luis ligt de Basilica.

Volg deze straat en je  komt langs verschillende kerken en kloosters; San Luis, San Marco, Santa Paula en Santa Isabel.

 

Op Plaza de San Marcos vind je de leuke pizzeria El Nómdada met een fantastisch dakterras vanwaar je een prachtig uitzicht hebt over het plein en de Gotische-Mudejar San Marcos-kerk.

 

Als flamenco iets is dat je interesseert, dan liggen hier een aantal goede flamenco scholen, zoals Flamencos por el Mundo, evenals flamenco winkels, zoals Flamenco y Más. In La Macarena worden ook veel flamencoshows en culturele evenementen gehouden. Trompeta Verde, La Casa Ensamblá en Gallo Rojo zijn zeer de moeite waard. Interessante plekken net buiten de stadsmuren zijn Centro Cultural Don Cecilio De Triana en Café Tarifa.

Booking.com

La Macarena loopt door tot buiten de stadsmuren. Als je een langere tijd in Sevilla wilt verblijven, vind je net buiten de stadsmuren leuke en betaalbare accommodaties.

 

Volg je de rivier verder naar het noorden, dan zie je de indrukwekkende Alamillo-Brug die je naar het Alamillo-Park leidt, het grootste park in het noorden van Sevilla.

 La Macarena is een minder toeristisch deel van de stad. Slenter over de geplaveide straten en geniet van dit (iets) rustiger deel van Sevilla.

De mooiste ontdekkingen van Spanje:

Zoek je een bijzonder plaats om te overnachten een sfeervolle vakantiewoning een heel bijzonder plekje waar je heerlijk kunt genieten in een bed & breakfast of een fijn hotelletje? Echt plekjes voor levensgenieters! Ieder plaats is origineel, maar vooral ‘heel fijn-om-er-te-te-zijn’

Misschien ook interessant in Sevilla:

Bron: Tix.nl