Ontdek Spanje » Andalusië » Magisch Sevilla » Wijken in Sevilla » De wijk Barrio Santa Cruz


DE WIJK Barrio Santa Cruz in sevilla

De wijk Barrio Santa Cruz -  De wijk Barrio Santa Cruz begint  direct achter de Kathedraal en loopt zo via de muren van het Koninklijk Paleis op Calle Agua. Op de enge geplaveide straten loop je heerlijk in de schaduw van de gebouwen hier door kun je hier in dit labyrint al slenterend deze wijk goed ontdekken. 

DE WIJK BARRIO SANTA CRUZ IN SEVILLA

De vele kronkelende zijstraatjes met veel groen omgeven, brengen je naar grotere straten die met sinaasappelbomen omgeven zijn zoals ook de vele pittoreske pleintje met hun fonteinen en betegelde bankjes, zoals bijvoorbeeld Plaza de los Venerables met zijn vele barretjes en terrasjes. Plaza de las cruces, het plein met de drie kruizen midden op het pleintje, Plaza Doña Elvira. is een heerlijk mooi en elegant pleintje omgeven met sinaasappelbomen met fonteinen en bankjes. Op Plaza de los Refinadores kun je het standbeeld van Don Juan bewonderen. Andere leuke en gezellige pleintjes in de wijk Barrio Santa Cruz zijn bijvoorbeeld Plaza de Alfaro, Plaza de Santa Marta en Plaza de la Alianza. Geniet van de vele kleuren en geuren die bloeiende bloemen in deze wijk verspreiden!

Dit is het oude Joodse kwartier, en niets is heerlijker dan onder de bogen van gebouwen en over de smalle paden te lopen aan Calle Judería. In de 13e en 14e eeuw was Santa Cruz een Joodse getto, maar tegenwoordig zie je de Joodse invloeden niet echt meer terug in de wijk. Maar als je hier rondloopt kun je nog steeds verhalen uit de geschiedenis voelen, en je voorstellen hoe Sevilliaanse kunstenaars zoals Murillo honderden jaren geleden over deze kronkelende straten hebben gewandeld. Het Hospital de los Venerables, een 17e-eeuwse barokke residentie van priesters, herbergt nu een collectie schilderijen van Diego Velázquez die in Sevilla is geboren. In het Velázquez Centre, omgeven door indrukwekkende gebouwen en patio’s, kun je spectaculaire schilderijen van deze kunstenaar bewonderen.

Wanneer je de wat meer populaire straten waar men souvenirs verkoopt achter je laat, zul je merken dat je een heel ander deel van de stad hebt ontdekt. Dit deel zit vol traditionele architectuur en vele straatjes waar je in kunt verdwalen. Aan de ongelooflijk schattige huisjes hangen plantenbakken met kleurrijke bloemen, en op iedere hoek van de straat kun je een glimp van de Giralda-toren opvangen. Het Parque Infantil is een van de grote groene parken van Sevilla. Dit park is perfect voor een ontspannen wandeling, en er ligt ook een kleine kinderspeeltuin.

Dankzij de pittoreske gebouwen en straten is deze wijk bijzonder populair onder toeristen, maar ’s avonds kom je hier ook veel locals tegen. Dit is een leuk gebied als je een ontspannen avondje uit wilt beleven. Er zijn een aantal goede bars waar je kunt eten, en je bent ook dicht in de buurt van toeristische attracties. Bodeguita Fabiola is een populair plekje om te dineren. Om 23.00 uur gaat Mariscal Café España (Calle Mariscal 3) open en wordt er tot laat livemuziek ten gehore gebracht. Denk dan aan een beetje flamenco, Sevillanas en rumba – typische muziekgenres voor Andalusië.

Dwalen en verdwaald raken is precies wat Santa Cruz zo leuk maakt. Dankzij de smalle straatjes is de wijk zo goed als autovrij, en in Santa Cruz zijn er genoeg terrassen, cafés, bars en prachtige gebouwen te ontdekken.

Drink een kop koffie op Plaza Doña Elvira voordat je naar het plein Patio de Banderas wandelt om de omgeving te zien die zo veel lokale kunstenaars heeft geïnspireerd.

De mooiste ontdekkingen van Spanje:

Zoek je een bijzonder plaats om te overnachten een sfeervolle vakantiewoning een heel bijzonder plekje waar je heerlijk kunt genieten in een bed & breakfast of een fijn hotelletje? Echt plekjes voor levensgenieters! Ieder plaats is origineel, maar vooral ‘heel fijn-om-er-te-te-zijn’

Misschien ook interessant in Sevilla:

Bron: Tix.nl