Ontdek Spanje » Real Alcázar - Koninklijk Paleis van Sevilla 


Real Alcázar - Koninklijk Paleis van Sevilla

Het Real Alcázar in het Nederlands Koninklijk Paleis van Sevilla. Het Real Alcázar ligt direct naast de kathedraal, dit mooie monument van de stad trekt veel bezoekers en is één van de oudste paleizen van Europa en staat vanaf 1987 op de UNESCO Werelderfgoedlijst. Als de koninklijke familie van Spanje Sevilla bezoekt dan is Real Alcázar hun officiële verblijfs plaats.Koninklijk Paleis van Sevilla - Alcázar Real de Sevilla 

Het Koninklijk Paleis van Sevilla in het Spaans: Alcázar Real de Sevilla of Reales Alcázares de Sevilla) is een koninklijk paleis in de Spaanse stad Sevilla. Alcázar is een Spaans woord voor (versterkt) kasteel, afgeleid van het Arabische القصر, al-qasr, dat "vesting", "slot" of "paleis" betekent.

Koninklijk Paleis van Sevilla - Alcázar Real de Sevilla 

Het paleiscomplex is waarschijnlijk het oudste koninklijk paleis van Europa dat nog steeds als zodanig in gebruik is. Het is één van de beste voorbeelden van Mudéjar-architectuur, een bouwstijl in het door de christenen veroverde Spanje die sterk beïnvloed was door de voorgaande Moorse cultuur. Het Alcázar werd, samen met de  kathedraal van Sevilla en het Archivo General de Indias, in 1987 op de Werelderfgoedlijsgeplaatst.

Oorspronkelijk stond op de plek van het Alcázar een Romeins en later Visigotisch fort. In 913 gaf Abd-ar-Rahman III, de eerste kalief van Al-Andalus, opdracht tot de bouw van een kasteel op de plek. In de 11e eeuw liet Al-Moetamid, de laatste koning van de Abbadiden dynastie, het kasteel uitbreiden tot een paleis met de naam Al-Moewarak. Na de overwinning van Alfons X van Castilië op de Moren in de 14e eeuw liet Alfons het paleis verder uitbreiden. Koning Peter I van Castilië gaf opdracht tot de bouw van een nieuw paleis op de locatie. De bouw van deze Alcázar begon in 1364. Peter gebruikte veel Moorse bouwmeesters, die het rijk versierde paleis een duidelijk Moorse stijl gaven. Het Alcázar werd verder uitgebreid door latere koningen. Zo voegde keizer Karel V in de 16e eeuw elementen in gotische en renaissance-stijl toe aan het paleis.

 

Een bekend deel van het paleis is de Patio de las Doncellas. Deze patio werd aangelegd door Moorse bouwmeesters in opdracht van Peter I. Centraal in de patio is een langwerpige vijver, omgeven door verzonken tuinen en een galerij die toegang geeft tot ontvangstzalen. De bovenetage in Italiaanse renaissancestijl werd toegevoegd tijdens de regeerperiode van Karel V. De patio werd later bedekt met een marmeren vloer. De patio werd gebruikt als het hof van de koning van Jeruzalem in de film Kingdom of Heaven. Kort voor de filmopnames werd de patio gerestaureerd en in oorspronkelijke staat teruggebracht, maar voor de filmopnames werd de vloer van de patio weer tijdelijk bedekt met marmer.Het paleiscomplex omvat ook het Casa de Contratación ("contracthuis"), gebouwd in 1503 in opdracht van Isabella I van Castilië en Ferdinand II van Aragón. Het Casa de Contratación administreerde de Spaanse handel met de Nieuwe Wereld en omvatte ook een zeevaartschool met Amerigo Vespucci als eerste directeur. In de kapel van het Casa de Contratación ontving het koningspaar Ferdinand en Isabella de ontdekkingsreiziger Christoffel Columbus na zijn tweede reis naar Amerika.

Het paleiscomplex omvat ook uitgestrekte tuinen in verschillende stijlen, van Moors tot renaissance.

 

In populaire cultuur

In het paleis werd de films Lawrence of Arabia (1962) en Kingdom of Heaven (2005) deels opgenomen. Ook voor de televisieserie Game of Thrones werd in en om het paleis gefilmd.


Boek je hotel en huurauto vlug, goed en goedkoop

Ontdek Spanje op een leuke en gemakkelijke manier

Zoek je hotel in Spanje

Hier vind je de beste accommodaties in Spanje, hier vind je van goedkope overnachtingen in een hostel tot 5 sterren hotels in Spanje Reserveer hier een overnachting vlug, goed en voordelig tegen de laagste tarieven en de beste aanbiedingen! Vergelijk en  reserveer voor de beste prijs .. Boek nu en betaal Later!

Booking.com

Met een huurauto van Sunny Cars hoef je je nergens druk om te maken. Je huurauto is namelijk standaard optimaal verzekerd. Dus ook tegen schade aan glasbanden-bodem-dak en diefstal. Gaat er toch iets mis? Geen paniek. Tenzij je het zelf wel heel bont gemaakt hebt, betalen we het eigen risico gewoon aan je terug.


Adres en openingstijden

Real Alcazar 
Patio de Banderas s/n. 41004 Sevilla 

Openingstijden: 
Alle dagen behalve feestdagen van 9.30 uur -17.00 uur. 
Vanaf april t/m september van 9.30 uur -19.00 uur.


Entree: 9,50 euro. 
Gratis:  kinderen tot 12 jaar, studenten en gepensioneerden. 

en voor inwoners van SevillaWil je een apart bezoek brengen aan Cuarto Real Alto, de bovenverdieping  kosten 4,50 Euro. 

Tip 1: van ons: koop lekker je ticket voor het bezoek aan Real Alcazar van tevoren online en ontloop de wachtrijen! kijk onderaan de pagina voor alle mogelijkheden

Tip 2: Misschien nog beter boek een leuk combideal! Combineer de hop-on hop-off bus met een bezoek aan het Real Alcaza kijk onderaan de pagina

Tip 3: bij de Sevilla City Pass zijn tickets is een skip-the-line voor het Real Alcazar inbegrepen. en de hop-on hop-off bus, een leuke cruise over Guadalquivir en daarbij nog eens je transfer van het vliegveld naar je hotel.  Dit alles is inbegrepen bij de stadspas van Sevilla. KLIK HIER voor de Sevilla City pass

Misschien ook interessant in Sevilla: