Ontdek Spanje » Andalusië » Magisch Sevilla » Wijken in Sevilla » De wijk El Centro of Casco Antiguo 


De wijk El Centro of Casco Antiguo

De wijk El Centro of Casco Antiguo in Sevilla - Centrum Sevilla

De wijk El Centro of Casco Antiguo ligt rond de Kathedraal en de hierom liggende winkelstraten, in het oostelijk deel vind je prachtige patio’s met azulejo’s, verschillende bezienswaardigheden mooie pleintjes met bankjes en in de wijk El Centro liggen de grootste gebouwen en de mooiste bezienswaardigheden.Het Centro-district ligt rondom de Kathedraal en de winkelgebieden, en in deze wijk liggen de grootste gebouwen en de bezienswaardigheden. Je kunt urenlang door het eindeloze labyrint van smalle straatjes lopen, in de richting van de grote blauwe rivier in het westen waar de zon altijd schijnt, of over de vele pleinen die om iedere hoek schijnen te liggen, elk met hun eigen kerken, restaurants en uitzichten.  

In het noorden rijkt Centro zo ver als het Metropol Parasol, waar vele tapasrestaurants bij elkaar aan de voet van het moderne gebouw liggen. Het noordelijk deel van het centrum omvat ook alle grote winkelstraten rondom Calle Cuna en Calle Sierpes, en de vele zijstraatjes.

In het westen ligt de wijk Arenal die langs de rivier loopt. Dit was vroeger de haven van Sevilla toen de Guadalquivir-rivier gebruikt werd om alle rijkdommen en goederen die naar Spanje werden vervoerd door het Spaanse Rijk aan land te halen.

De schatten die hier werden gelost kwamen voornamelijk uit het Amerikaanse continent en de Filipijnen. De strategische ligging aan de zeeroute maakte van Sevilla een zeer belangrijke stad. In El Arenal vind je vele bodegas en restaurants, de Torre de Oro (de Gouden Toren) en het beroemde Plaza de Toros de la Maestranza; de oudste stierenvechtersarena van Spanje.

Het is tegenwoordig een controversieel onderwerp, maar er vinden hier nog steeds evenementen plaats, vanaf het begin van de Feria tot aan het einde van de zomer. Je kunt de arena het hele jaar door bezoeken tijdens een museumrondleiding.

Wanneer je door het centrum loopt, loop je ongetwijfeld langs een aantal UNESCO-werelderfgoederen zoals de Kathedraal, het Alcázar-paleis en het Archivo General de Indias.

Centro wordt omgeven door vele groene plekken – als je langs de Universiteit van Sevilla wandelt, loop je het Maria Luisa Park binnen die je weer naar het Plaza España leidt, iets verder ten zuiden van het centrum.

Ten oosten van het centrum ligt de wijk Alfalfa. Wanneer je hier doorheen wandelt, zie je dat er glazen blokken in de stoep liggen waar je een glimp opvangt van de Romeinse ruïnes die onder de straat liggen. Dit is de plek waar ooit het Romeinse Forum stond. Deze wijk was voorheen een markt waar voornamelijk dieren werden verkocht, maar tegenwoordig zijn in de gebouwen rondom het plein bakkerijen en bars gevestigd.

Er is ook een kleine speeltuin voor de kinderen. Hier zit overigens ook een ontzettend goede juice-bar, El Paladar (Calle Alfalfa 10). Hier niet ver vandaan ligt het Casa de Pilatos – nog een fantastisch paleis die je zou moeten bezoeken.

TIP: Het wordt heet in Sevilla. Als je even wilt afkoelen, kun je altijd in de schaduw zitten aan de rivieroever.

Booking.com

Openingstijden en betalen

Openingstijden

Winkels openen over het algemeen rond 9.00 of 10.00 uur, en sluiten tussen 14.00 en 17.00 uur voor de lunch. De exacte tijden kunnen variëren, maar men luncht veelal tussen die tijden. Daarna gaan winkels weer open tot 20.00 of 21.00 uur ’s avonds. Veel winkels in de centraal gelegen winkelstraten blijven langer open, maar dat is niet altijd zeker. De normale supermarkten blijven de gehele dag geopend, evenals kleinere gemakswinkels. Bijna alle winkels zijn op zondag gesloten, behalve Carrefour Express-supermarkten en de souvenirwinkels dicht bij de Kathedraal.

 

Munteenheid en betalen

De Spaanse munteenheid is de euro. De meeste restaurants accepteren tegenwoordig betaalkaarten, en dat is ook een goede betaalmethode als je ergens gaat zitten of als je een groot bedrag moet afrekenen. Toch is het nog steeds handig om met contant geld te betalen in bars, aangezien het daar meestal vrij druk is en omdat je lang moet wachten voor je kunt betalen. Het is ook verstandig om wat contant geld op zak te hebben als je met een groep bent, aangezien de bediening geen individuele betalingen aanneemt.

Het is nu ook mogelijk om in de meeste winkels met een betaalkaart te betalen, maar in kleine winkeltjes en op markten accepteert men enkel contant geld.


De mooiste ontdekkingen van Spanje:

Zoek je een bijzonder plaats om te overnachten een sfeervolle vakantiewoning een heel bijzonder plekje waar je heerlijk kunt genieten in een bed & breakfast of een fijn hotelletje? Echt plekjes voor levensgenieters! Ieder plaats is origineel, maar vooral ‘heel fijn-om-er-te-te-zijn’


Pinautomaten en wisselkantoren

In heel Sevilla liggen pin automaten, maar sommige automaten rekenen transactiekosten als je met een buitenlandse kaart geld opneemt. Als je met jouw kaart niet gratis internationaal kunt pinnen, kun je je aanmelden voor een gratis internationale betaalkaart zoals revolut. Revolut werkt via een app. Als je er, via jouw bankrekening, geld op zet, kun je geld opnemen zonder extra transactiekosten.

Er zijn verschillende kantoren in de stad waar je geld kunt wisselen, maar je krijgt een veel betere wisselkoers als je geld pint bij een pin automaat of als je je creditcard gebruikt. Als je toch geld wilt wisselen, zorg er dan voor dat je de commissiekosten en de wisselkoers goed checkt.

Author: Heidi Mackenzie

Misschien ook interessant in Sevilla:

Bron: Tix.nl