Ontdek Spanje » Blog » Ontdek het onontdekte SpanjeOntdek het onontdekte Spanje

Ontdek het onontdekte SpanjeOntdek oude stadjes waar het lijkt of de tijd heeft stil gestaan, leuke onontdekte bestemmingen in het binnenland van Spanje. Ontdek de historische centra's die bol staan van geschiedenis of schitterende landelijke gebieden. Maak kennis met onontdekte stranden en adembenemende natuurparken in Spanje


Het onontdekte Spanje

Ontdek het onontdekte Spanje - Ontdek oude stadjes waar het lijkt of de tijd heeft stil gestaan, leuke onontdekte bestemmingen in het binnenland van Spanje. Wie houdt er niet van die onontdekte plekken te ontdekken die je in weinige toeristische gidsen voorkomen, van die heel bijzondere locaties hier een paar van deze plekjes die misschien niet iedereen weet. O ken je ze al? Het wordt ook steeds moeilijker deze plekjes geheim te houden.

Lees meer »

De mooiste straten van Spanje

De mooiste straten van Spanje - Betoverende straatjes omringd door imposante majestueuze monumentale gebouwen, unieke pleintjes met prachtig geplaveide stoepen. Het is toch heerlijk om te struinen door kronkelige steegjes en de elegante brede statige straten met geplaveide stoepen. Spanje met zijn sierlijke, mooie, smaakvolle soms romantische straten. Hier een kleine selectie van de mooiste straten van Spanje.

Lees meer »

Het mooie dorpje in Spanje: Lekeitio

Het mooie dorpje in Lekeitio in Spanje - Aan de Golf van Biskaje in het noorden van Spanje,  in de provincie Biskaje, regio Baskenland op ongeveer 55 kilometer van Bilbao ligt dorpje Lekeitio. Het dorpje Lekeitio ligt aan de Golf van Biskaje en de belangrijkste economische activiteit is het toerisme.

Lees meer »

Zwemmen in het meer van Bermejales

Zwemmen in het meer van Bermejales - Zwemmen in het  Bermejales meer.  Embalse de Los Bermejales is één van die onontdekte plekken in Andalusië en hier kun je echt spreken van een prachtig verborgen juweeltje en dat alles op een steenworp afstand van de stad Granada en de Costa Tropical. 

Lees meer »

De tafeldruiven Vinalopó krijgen weer hun jasje aangemeten...

De tafeldruiven Vinalopó krijgen weer hun jasje aangemeten... Een van de meest populaire tafeldruiven in Spanje komt uit de Vinalopó vallei, met name uit Agost, Aspe, Hondón de los Frailes, Hondón de las Nieves, Monforte del Cid, Novelda en la Romana. Een van de kenmerken van deze druiven is dat al deze druiventrossen zijn verpakt in papieren zakjes.

Lees meer »

Het dorp Corrubedo in Galicië, Spanje

Spanje › Galicië › Provincie: A Coruña › Corrubedo - Het dorpje Corrubedo in Galicië, hier wordt de Percebes gevangen zoals ze in het Spaans heten oftewel eendenmossel alhoewel ze in de verste verte niet op mossels lijken. De eendenmossel stelt het geduld van de Galiciërs eeuwig op de proef. De Percebes komt uit Galicia (Noordwest Spanje), waar ze als een delicatesse beschouwd worden.

Lees meer »

San Cristóbal de La Laguna - La Laguna, Tenerife

Het historische centrum van La Laguna - De onontdekte plekken van Tenerife. San Cristóbal de La Laguna, kortweg gezegd La Laguna ligt in het noordelijk deel van van het eiland Tenerife, La Laguna was de eerste stad op de Canarische Eilanden, en het historische centrum van La Laguna staat sinds 1999 op de werelderfgoed lijst van de UNESCO.

Lees meer »

Real Monasterio de Nuestra Señora de Guadalupe

 Het Koninklijk Klooster van Onze-Lieve-Vrouw van Guadalupe - In het Spaans: Real Monasterio de Nuestra Señora de Guadalupe dit rooms-katholiek klooster in Guadalupe in Cáceres, regio Extremadura, Spanje. In 1493 noemde Christoffel Colombus de Franse archipel Guadeloupe naar de heilige Guadelupe van dit klooster.

Lees meer »

Segovia

De stad Segovia - De stad Segovia ligt in het zuiden van autonome regio Castilië en León en is gelijktijdig de hoofdstad van de provincie Segovia. De oude stad Segovia ligt boven op een rots waar de rivieren de Eresma en Clamores samenkomen aan de voet van de Sierra de Guadarrama.

Lees meer »

Trujillo in de provincie Cáceres, Spanje

Trujillo in de provincie Cáceres, Spanje - Trujillo is een stadje in Spanje, gelegen in de provincie Cáceres, in de autonome regio Extremadura. De stad Trujillo ligt ongeveer op een hoogte van 564 meter boven de zeespiegel en is gebouwd op een granieten heuvel.

Lees meer »

Ook interessant in Spanje: