Het onontdekte Spanje

Gepubliceerd op 22 oktober 2018 om 14:43


het onontdekte Spanje

Ontdek het onontdekte Spanje - Ontdek oude stadjes waar het lijkt of de tijd heeft stil gestaan, leuke onontdekte bestemmingen in het binnenland van Spanje. Wie houdt er niet van die onontdekte plekken te ontdekken die je in weinige toeristische gidsen voorkomen, van die heel bijzondere locaties hier een paar van deze plekjes die misschien niet iedereen weet. O ken je ze al? Het wordt ook steeds moeilijker deze plekjes geheim te houden.

 

Peratallada, Gerona, Catalunya

De Costa Brava is veel meer dan zon en strand. Het is ook steen, mooi gevormde steen, zoals de naam van Peratallada al aangeeft. Dit aangename dorpje is een van de belangrijkste en best bewaarde voorbeelden van middeleeuwse architectuur in Catalunya. Dat zie je als je een blik werpt op dit dorp met z’n perfecte steenformaties en planten die ze omarmen.

 

Placita de Santa Marta, Barrio de la Santa Cruz, Sevilla

La Placita de Santa Marta is een schattige agora met tuinen waar je naar binnenwandelt op het ritme van de flamenco. Je vindt het alleen als je er naar zoekt, en zeker per toeval als je dwaalt door de wijk Barrio de Santa Cruz, een van de bekendste en meest interessante in de Zuid-Spaanse stad. Favoriete plek onder Spanjaarden en bij geliefden.


het onontdekte Spanje

Isla de Tabarca, Alicante

Het grootste en enige bewoonde eiland (30 inwoners) van de Comunidad Valenciana is nog zo’n geheime parel. Waarschijnlijk heb je er nog nooit van gehoord. Ooit was dit een eldorado voor piraten, nu is het een eiland met een kalm vissersdorp en een groot cultureel erfgoed. Wandel over de grote verdedigingsmuur met z’n drie toegangspoorten en ontdek een rijk leven onder water in het beschermde zeegebied. Je kunt hier perfect duiken en snorkelen.Monasterio de Piedra, Zaragoza, Aragón

Monasterio de Piedra werd ooit gesticht door monniken uit Poblet in 1194. Deze plek werd een magisch geheel met een klooster, enorme watervallen en grotten waar langs en onder door je wandelt. De ruïnes van het religieuze gebouw zijn heel goed bewaard gebleven, al 10 eeuwen lang. Heel bijzonder!

 

La Alberca, Salamanca, Castilla y León

Alberca is een historische-artistiek monument sinds 1940. Dit dorp dat aan alle kanten traditie uitstraalt, kent een natuurlijke schoonheid die opgaat in de mooie omgeving. Als je ook nog eens van lekker eten houdt, dan wil je zeker dit dorp nabij Salamanca ontdekken. Helemaal als je van de echte Spaanse bellotaham houdt, die ze hier verkopen.


het onontdekte Spanje

Pedraza, Segovia, Castilla y León

Dat belooft wat: de enige manier om deze kleine plaats binnen te komen is door een poort in de muur die het omringt. Dat heeft zeker geholpen om de middeleeuwse sfeer van Pedraza te bewaren, al eeuwen geliefd onder kunstenaars en koningshuizen. Deze enclave in Segovia werd rijk en beroemd vanwege wol van hoge kwaliteit en de kleden die er ambachtelijk werden gemaakt. De huizen en paleizen uit de 16e en 17e eeuw die nog altijd gebruikt worden, laten goed zien hoe het was in de glorieuze tijd die achter ons ligt.

 

Vejer de la Frontera, Cádiz, Andalusië

Een parel die in de zon ligt te glanzen bovenop een hoge berg, zo zou je Vejer de la Frontera kunnen omschrijven. Een mooie, aangename plaats omgeven door de wateren van de rivier Barbate, op slechts 8 kilometer van de Atlantische Oceaan. Met eeuwenoude muren, kastelen en kerken. Dit deel van Spanje is meer dan alleen kitesurfen en het strand van Cádiz.

 

La judería de Córdoba, Andalusië

La judería de Córdoba, de joodse wijk in de Zuid-Spaanse stad Cordoba, is een van de best bewaarde overblijfselen uit de Gouden Eeuw. Hier leefden de Moren, Christenen en Joden samen in pais en vree. Tegenwoordig is het UNESCO-werelderfgoed en een van de meeste bezochte wijken. De smetteloosheid van de smalle straten en de schaduw die je cadeau krijgt, maken het tot een aangename wandeling in zomer en winter.


Caminito del Rey,Málaga, Andalusië

Caminito del Rey, Málaga, Andalusië

Nog niet zo lang geleden gold Caminito del Rey als een van de gevaarlijkste paden ter wereld die vanuit de hele wereld avonturiers en durf als trok. Maar dankzij de recente restauratie en heropening van Caminito del Rey is er nu een uiterst veilig pad en is het nu open voor iedereen (zonder hoogtevrees). Er mogen maar een bepaald aantal mensen per keer gebruik van maken en de wachtlijst is nog altijd lang, maar het is de wachttijd waard. Vanwege de ongekende schoonheid van la Presa de Guadalhorce en de hangbrug op meer dan 100 meter hoogte. Meer informatie over route, tickets KLIK HIER

La judería de Córdoba, Andalusië

La judería de Córdoba, de joodse wijk in de Zuid-Spaanse stad Cordoba, is een van de best bewaarde overblijfselen uit de Gouden Eeuw. Hier leefden de Moren, Christenen en Joden samen in pais en vree. Tegenwoordig is het UNESCO-werelderfgoed en een van de meeste bezochte wijken. De smetteloosheid van de smalle straten en de schaduw die je cadeau krijgt, maken het tot een aangename wandeling in zomer en winter.

 

Bron: Skyscanner