Zwemmen in het meer van Bermejales

Gepubliceerd op 31 juli 2018 om 12:56


Zwemmen in het meer van Bermejales - Zwemmen in het  Bermejales meer. 

Zwemmen in het meer van Bermejales - Zwemmen in het  Bermejales meer.  Embalse de Los Bermejales is één van die onontdekte plekken in Andalusië en hier kun je echt spreken van een prachtig verborgen juweeltje en dat alles op een steenworp afstand van de stad Granada en de Costa Tropical. 

 

Het meer van Bermejales ligt vlakbij bij het dorp Alhama de Granada. Vanuit de bergen vang je door de  pijnbomen een glimp op van het meer. 

 

Wat is Bermejales? 

Het Bermejales meer is een zeer groot aangelegd stuwmeer wat eigenlijk hier door een groot waterreservoir is. Het is 562 hectare groot en heeft een omtrek van 28 kilometer.

De waterkwaliteit is verbazingwekkend: zeer schoon en warm. Het is bijna zoals zwemmen in het water van een bad. Op een rustige dag is het een uitermate veilige plek voor kinderen om te zwemmen, er zijn geen golven of stromingen.  

Het meer is gevuld met vis, voornamelijk met barbeel en karpers. Het is ongelooflijk: waar je ook bent, je gooit een stukje brood in het water en alle vissen komen er op af. Vooral kinderen zijn dol op dit spektakel.Wat is er te zien/doen?

  • Zwemmen, kanoën en zeilen – alles wat geen motor heeft is toegestaan.
  • Mountainbiken – er zijn een aantal fantastische paden in en rond Bermejales, waaronder een route langs de omtrek van het meer.  
  • Wandelen - het gebied heeft een aantal fantastische wandelroutes. Vooral de Rio Cebollón route is heel spectaculair.  
  • Een bezoek brengen aan de dorpjes Arenas del Rey, Alhama de Granada, Jatar en Jayena is een aanrader. 
  • Een bezoek aan de natuurlijk gevormde 'zwembaden' van de Resinera rivier vlakbij het dorpje Fornes - onbekend maar zeker de moeite waard.  
  • Rijd je op de terugweg richting Almuñecar? Bezoek dan zeker de Junta de los Rios.
  • Net naast de camping (zie hieronder), kan je relaxen op het terras van één van de vele strandcafés terwijl je luistert naar muziek en geniet van de zonsondergang. 

 

Hoe kom je er?

De Embalse is groot, er zijn tal van rustige hoeken om uit te zoeken. Het gedeelte waar je kan zwemmen is zeer veilig. Er is een drijvend ponton, waar kinderen vanaf kunnen springen en waar allerlei activiteiten aangeboden worden. Je kunt er kanoën, waterfietsen en af en toe is het mogelijk om een catamaran te huren.  

Vanuit Alhama de Granada, moet je de A-402 nemen - zie onderstaande kaart. Na een aantal kilometers zie je het verkeersbord met “Embalse/Pantano de Los Bermejales'': volg de borden en neem de afslag rechts naar de A-338. 

Deze route leidt je direct naar het meer. 

 

Camping Los Bermejales

Om de camping te bereiken –  volg het bord “Poblado del Embalse” (linksaf), door het dorpje en dan vind je de camping gemakkelijk. Het strand is tegenover de camping.